Start Nieuws
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Dames 1 verliest in Den Haag PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
maandag 17 september 2018 17:05

Afgelopen weekend stond voor dames 1 van SG WZC de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na een voorbereidingsperiode met een oefentoernooi in Oosterhout waar de dames eerste werden en verschillende oefenwedstrijden, moesten de dames zaterdag laten zien wat ze konden.

In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. Er werd hier en daar wat op het goal geschoten, er werden wat man meers versierd en aan het eind van de eerste periode stond het 2-1 in het voordeel van Waterpolo Den Haag.

In de tweede periode hadden de dames duidelijk meer moeite met het spel van de Haagse dames. Er werd slordig gepast, niet aangesloten en de kansen die er waren, werden helaas niet afgemaakt. Den Haag daarintegen was deze periode erg fel en ronde alle kansen die zij creerden ook af. Dit resulteerde in een 7-2 achterstand halverwege de wedstrijd.

Vanaf de derde periode herpakte Zoetermeer zich gelukkig, waardoor er in de derde periode maar 1 doelpunt viel aan beide kanten (tussenstand 8-3). De vierde periode werd zelfs gewonnen met 1-2 (eindstand 9-5).

Aanvoerster Nikkie over de wedstrijd: "We hebben helaas dit seizoen een kortere voorbereiding dan voorgaande seizoenen omdat het seizoen 2 weken eerder is begonnen dan normaal. Ondanks de vele trainingen merken we dat helaas nog wel. Daarnaast hebben we ook vaak moeite met het grote bad waar ze in Den Haag in spelen. We hebben deze wedstrijd een hoop dingen geleerd die we mee zullen nemen naar de komende trainingsweek.
Volgende week mogen we naar Bodegraven om tegen BZ&PC te spelen en daar willen we natuurlijk niet weg gaan zonder punten!"

Doelpuntenmakers
Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 1x, Joelle Hoegee 1x

41907754 1872304066195392 6601030229014085632 o

 

Heren 1
Heren 1 speelde op zaterdag een Bekerwedstrijd tegen De Reigers uit Den Haag.
Na een gelijke stand na de reguliere speeltijd wonnen de heren uiteindelijk via strafworpen.
Gefeliciteerd heren met deze eerste overwinning.

 
Dante naar Botswana PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Algemeen nieuws
woensdag 08 augustus 2018 20:26

Een mooi artikel over een van onze spelers uit de Aspiranten JC. Dante, SG WZC wenst jou veel succes in december in Botswana.

Dante Bosgoed

 

 
Gecombineerd WZC Heren team kamioen Open water Polo toernooi van Vianen PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
dinsdag 10 juli 2018 08:46

Zaterdag 7 Juli heeft een gecombineerd WZC Heren team het Open water Polo toernooi van Vianen gewonnen. Tijdens heerlijk zonnig weer werden de volgende resultaten bereikt:

WZC - Albatros A 11-7
WZC - Watervlo 12-8
WZC - Albatros B 8-8

Vooral de laatste wedstrijd was noemenswaardig, daar de eindstand werd bereikt na 1-7 achter te hebben gestaan.

Het WZC team bestond uit: Ramon, Ivo, Michiel en Ernst (H6), Mark (H5), Viktor (H3), Niels (DES, ex H6) en nieuwelingen/herintreders Tonnie en Collin.

Het was een mooie dag en de eerste prijs (een softijsje de man) werd vol trots genuttigd.

Vianen-20180707

 
SG WZC heeft een nieuwe hoofdtrainer voor de damesselectie! Kees Brits PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Waterpolo nieuws
dinsdag 29 mei 2018 22:24

Afgelopen zaterdag lag er al een principe akkoord wat, na een gesprek met dames 1 en de aanstormende jeugd dinsdag, geleid heeft tot een definitieve overeenkomst. In de gesprekken van dinsdag zijn de verwachtingen afgestemd en vervolgens kwam het hoge woord eruit: Kees en de dames gaan er komend seizoen vol voor om de bovenste 8 te halen in de 1e klasse Bond (samenvoeging van de Overgangsklasse en de 1e klasse).

Wij wensen Kees en de dames alle succes en zijn als club zeer blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen.

Om meer over Kees te weten te komen wordt verwezen naar het interview dat begin vorig seizoen is gepubliceerd.

Kees-01

 
Nieuwe Hoofdtrainers (Heren en Jeugd C t/m F) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Algemeen nieuws
vrijdag 13 april 2018 13:45

HOOFDTRAINER HEREN - KORS VAN TILBURG

De TC is verheugd bekend te kunnen maken dat Kors van Tilburg vanaf komend seizoen de Heren Selectiegroep onder zijn hoede zal nemen. Kors heeft de afgelopen twee seizoenen de Dames Selectiegroep getraind en dames 1 gecoacht en stapt nu over naar de heren. Wij wensen Kors en de heren veel sportief succes. Zie ook dit artikel om Kors beter te leren kennen.

Kors van Tilburg

 

 

HOOFDTRAINER JEUGD (C T/M F) - KEVIN VD BOS 

Nog meer goed nieuws, want wij kunnen ook bekendmaken dat Kevin van den Bos zich vanaf begin mei in gaat zetten als Hoofdtrainer voor de C t/m F Jeugd. Bob vd Knaap en Chantal Keyzer blijven verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de A/B groep.
Samen met Bob en Chantal zal Kevin het Jeugdplan verder uitwerken, waarbij aangegeven dat dit qua tactiek en systemen natuurlijk moet aansluiten bij hoe er bij de dames- en heren senioren wordt gespeeld.
Verder zal Kevin de assistent-trainers/coaches en de minder ervaren trainers/coaches begeleiden en opleiden en zal hij zelf ook trainingen geven en een team gaan coachen.
Hieronder stelt Kevin zich nader aan jullie voor:

Hallo iedereen,
Ik ben Kevin van den Bos, 21 jaar en ik ben momenteel aan het afstuderen aan de opleiding Sportmanagement van de Haagse Hogeschool. Ik ben geboren in Den Haag maar woon al een jaar of 15 in Zoetermeer. Mijn hobby's zijn films kijken, een goede Work-Out en natuurlijk waterpolo.

Kevin vd Bos

Ik waterpolo nu al ongeveer 10 jaar. Ik heb in die tijd de gehele jeugdopleiding van SG WZC doorlopen en ik heb een jaartje bij de senioren gespeeld. Twee jaar geleden heb ik de keuze gemaakt, en de kans gekregen, om in Gouda, bij Widex GZC Donk te gaan spelen. Afgelopen seizoen heb ik met het 3e team op het hoogste niveau van Nederland gespeeld, namelijk de Reserve Eredivisie. Ik hoop dat er nog vele polojaren volgen!
Bij SG WZC ben ik toen ik 14 was begonnen met training geven en daar geniet ik nu nog steeds van. Daarom ben ik heel enthousiast en dolblij dat ik nu de kans krijg de jeugdopleiding van de club mede vorm te gaan geven. Hier kijk ik heel erg naar uit en ik hoop, in samenwerking met de coaches en trainers maar natuurlijk ook de andere vrijwilligers, iets moois neer te kunnen zetten waar we over een aantal jaar tevreden op terug kunnen kijken.

 
Uitnodiging ALV's basisverenigingen PDF Afdrukken E-mailadres
Bestuur - Algemeen
dinsdag 13 maart 2018 14:13

Het is weer tijd voor de Algemene Leden Vergadering. Omdat wij een startgemeenschap zijn en wij twee basisverenigingen hebben, hebben wij te maken met twee leden vergaderingen

Voor de uitnodiging van WVZ, klik hier

Voor de uitnodiging van ZVZ, klik hier

Voor beide verenigingen wordt de vergaderingen gehouden op dinsdag 20 maart.

 
WZC Dames 1 is thuis te sterk voor De Vennen: 13-8 PDF Afdrukken E-mailadres
Waterpolo - Verslagen
maandag 12 maart 2018 22:43

Na een ruim verlies thuis tegen koploper Haerlem, trad het eerste damesteam van WZC thuis in De Veur aan tegen de dames van De Vennen uit Dongen. Bij het publiek zat de sfeer er goed in: na een aantal verloren wedstrijden hoopten de trouwe fans nu op een betere tijd. In verband met het niet kunnen spelen van Julia (pink) en Esther (schouderblessure) werd het team versterkt met de jonge talenten Marit en Mila; Danique en Anne zijn inmiddels bekende krachten van het team.

WZC had de opdracht om zo snel mogelijk Marjo veel doelpunten te laten maken. Nadat Dagmar de eerste aanval van De Vennen had gestopt, kon Joëlle voor het eerst aanleggen: helaas, over. Nog geen minuut later was het wel raak: gedecideerd schoot Joëlle met haar onvoorspelbare schot de thuisnul van het bord. In een overtal situatie kwam De Vennen langszij en de thuisploeg zette een tandje bij: snel werden drie fraaie doelpunten gemaakt door Marise (hard van afstand in de hoek), Joëlle (hetzelfde in de andere hoek) en in overtal situatie tikte Nicoline de pass op maat van Eveline achter de keeper: 4-1. De Vennen probeerde wat terug te doen, maar Dagmar was ook goed op dreef en verrichte een aantal belangrijke saves. Er was een hoge boogbal nodig om haar te kloppen; een break werd in 2e instantie benut: 4-3.

Vanaf het tweede part mocht aanvoerster en topscorer Nikkie ook een duit in het zakje doen. Eerst legde Marjo de bal op maat voor haar neer, zodat ze met een slinger kon scoren. Nadat de volgende aanval afgeslagen was kon Dagmar haar met een verre uitgooi bereiken, wat goed was voor het volgende doelpunt: 6-3.. Vervolgens gaf Nikkie met een gehaaide pass Nicoline de bal, die haar 2e doelpunt maakte. Omdat de scheidsrechters de dames kort hielden, waren er halverwege het 2e part al 9 P's uitgedeeld aan beide teams. Het was geen gemene wedstrijd, maar de dames gingen er wel vol in. Een verdedigende fout van de thuisploeg leidde tot een strafworp voor De Vennen: 7-4. De stand halfweg werd bepaald door Marise, die alweer van afstand het doel raakte.

Na de 5 minuten rust waarin De Vennen van keeper wisselde, nam WZC het voortouw: Nikkie scoorde uit een vrije worp en Joëlle van afstand: 10-4. Daarna golfde het spel heen en weer: Genieten voor de fans, hard werken in het water... Met name Marjo blonk uit in werklust. De Vennen schoot eerst een strafworp over; bij de volgende overtal situatie was het wel raak: 10-5. Een boogje van Mariska werd net overgetikt door de keeper waarna Nikkie de hoekworp benutte: 11-5. Een verrassend afstandsschot van De Vennen: 11-6 en uit een break werd het 11-7. Het was nog niet gedaan...
Bij de volgende aanval van De Vennen werd weer de bal uit de handen getikt door de Zoetermeerse verdediging, wat een P opleverde - en een UMV. De inzet werd gelukkig door Dagmar gepakt.
In het laatste part waren de 9 Dongense dames vermoeid en ook de Zoetermeerse dames vonden het mooi geweest. Mariska scoorde van afstand (zonder boogje); De Vennen scoorde nog een keer uit overtal en Marise bepaalde de einstand: 13-8. Kors was tevreden, nam nog een timeout en liet de beide jeugdtalenten de wedstrijd afmaken.
Het publiek was tevreden: een spannende wedstrijd en een mooie en verdiende overwinning van WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 17 maart, thuis tegen De Gouwe.

nikkie De Vennen

Nikkie van Veen  in de thuiswedstrijd tegen ZV De Vennen

 

 
Jantje Beton PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws - Algemeen nieuws
woensdag 07 maart 2018 20:19

Schermafbeelding 2018-03-07 om 20.35.44

We collecteren voor de waterpolovereniging SG WZC, om zo extra geld te genereren voor onze jeugd- en senioren teams.
Wat wij hiermee willen doen? Denk bij de Jeugd bijvoorbeeld aan het huren van een bus voor het jeugdkamp of het deelnemen aan leuke waterpolo toernooien. Voor de senioren denken we dan bijv. aan extra trainingsmogelijkheden, leuke toernooien en andere verbindende activiteiten.

Wilt u ook een donatie  doen, klik dan hier: Jantje Beton

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 80
SG WZC op Facebook SG WZC op Twitter
 

Komende evenementen