IMG 20230916 WA0004

Afgelopen weekend hadden onze aanstormende dames een droomstart in de nieuwe competitie. Uit in Roelofarendsveen werd direct gewonnen met maar liefst 17-3 van Alkemade. In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen hadden onze meiden het nog flink lastig tegen dit team. En dat terwijl ze toen moésten winnen om het zo verdiende kampioenschap te behalen. Gelukkig lukte dat uiteindelijk. Hoewel vorige week alle zenuwen van tevoren niet nodig bleken te zijn, was de opluchting niet minder groot.

Vanavond speelt BM1 tegen de meiden van AZC/De Plas, die dit weekend hun eerste competitiewedstrijd spelen. De bal is direct voor ons bij het opzwemmen, waarna een eerste kans helaas niet wordt benut. We krijgen vervolgens een manminder die onze tegenstander vrij eenvoudig omzet in een voorsprong (0-1). Gelukkig krijgt Eva snel daarna een vrije bal op 7 meter, die zij goed geplaatst in de kruising gooit. De keepster is kansloos en de stand is weer gelijk (1-1). Daarna is het opnieuw Eva die scoort. Tessa pakt handig de bal af van haar tegenstandster en Eva zwemt direct weg van haar opponent. Ze komt vrij door en noteert de eerste voorsprong voor SG WZC (2-1). En daarmee is ook direct het eerste part afgelopen.

In part twee loopt de eerste aanval helaas op niets uit, maar ook bij onze tegenstandsters gaat de eerst aanval verloren. Verdedigend loopt het bij onze meiden even wat minder en daarvan maakt AZC/De Plas handig gebruik door de gelijkmaker te scoren: 2-2. Maar dan is onze BM1 weer aan zet: Tamar werkt haar tegenstandster eruit en ziet Eva helemaal vrij voor het goal liggen. Ze twijfelt geen moment en passt de bal, zodat Eva haar derde treffer kan aantekenen (3-2). Helaas krijgen we daarna een strafworp tegen, die hard wordt ingeschoten. De stand is nu weer gelijk (3-3). 

Er wordt flink gezwommen en dat vergt de nodige energie. We bouwen weer een mooie aanval op die van Safae via Eva bij Nadine terecht komt. Nadine schiet helaas iets te gehaast op de paal. Dan ziet de tegenstander een gaatje en pakt opnieuw de voorsprong (3-4). Gelukkig is het wederom Eva die onze ploeg op gelijke hoogte brengt. Eerst forceert zij een manmeer en vervolgens schiet ze de bal zelf. Halverwege is daarmee de stand 4-4. Deze wedstrijd kan nog alle kanten op.

Beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. De vraag is wie de beste conditie heeft en de langste adem. In part drie heeft Nadine opnieuw de bal bij het opzwemmen. Zij start gelijk door, krijgt ook de bal, maar schiet helaas opnieuw op de lat. De eerste aanval van AZC/De Plas wordt afgeslagen. Opnieuw is Nadine er vandoor. Nu forceert zij een strafworp die zij zelf prima verzilverd en onze meiden daarmee op voorsprong brengt (5-4). 

De aanval van onze tegenstander wordt opnieuw afgebroken. De bal komt bij Eva terecht, die op Safae overspeelt. Safae wordt aangevallen, maar speelt op tijd terug op de meezwemmende Eva. Die vergroot de voorsprong naar 6-4. Onze meiden nemen in dit gedeelte van de wedstrijd steeds het initiatief. Na alweer een onderschepping mag de vrij liggende Tessa scoren. En niet zomaar: eindelijk kan zij eens echt laten zien hoe hard zij de bal in het goal kan tateren (7-4).

Hoewel een manmeer door AZC/De Plas niet wordt benut, lijkt  bij SG WZC een beetje de fut eruit te zijn. We worden wat slordig. Met een tegenstander van dit kaliber is dat niet zo handig. Eerst scoort zij knap van afstand (7-5). Even later wordt er verkeerd teruggeplaatst op Kyla en krijgt AZC/De Plas een strafworp toegekend. Daarmee wordt de tussenstand na drie periodes bepaald op 7-6.

Met een minimale voorsprong gaan we het laatste part in. Er zal nog flink gewerkt moeten worden om de overwinning te pakken. En dat zijn onze meiden niet meer zo gewend. Het is deze keer AZC/De Plas, die de eerste aanval mag opzetten. Gelukkig voor ons belandt de bal op de lat. Onze aanvallen verlopen vrij rommelig en daarvan maakt onze tegenstander wederom handig gebruik. Dat resulteert direct in de gelijkmaker (7-7). Gelukkig weet onze tegenstander vervolgens een manmeer-situatie niet te benutten, zodat we in de race blijven. 

Maar dan krijgen wij een manmeer. Deze wordt netjes benut door Yvonne, die ons daarmee opnieuw op voorsprong brengt (8-7). Met een lange bal op Safae wordt een nieuwe kans gecreëerd. Helaas wordt haar schot gehouden door de keepster. Eenzelfde kans voor Yvonne wordt ook gekeerd door de AZC/De Plas goalie. Helaas weet onze tegenstander de bal wel in het goal te krijgen en wordt het kort voor het einde van de wedstrijd 8-8. Bijna lijkt het erop dat we in de laatste seconden van de wedstrijd toch nog gaan verliezen, maar juist in deze fase houdt onze keepster Kyla haar hoofd koel, door de bal van de doellijn weg te werken. Daarmee blijft het gelijk en is de eindstand 8-8.