23 09 2023 DG1 De Reigers DG4

Een nieuwe week, een nieuwe wedstrijd. De eerste thuis wedstrijd mogen we spelen vandaag. Helaas is Sean uitgeschakeld. Blijkbaar vindt de dokter zwemmen met gips niet verstandig. Gelukkig hebben we nog genoeg spelers over, dus let’s go get ‘em!

Part 1
Het fluitsignaal klinkt en Isis wint de bal. Ze speelt hem naar achter, zwemt zelf door, krijgt de bal voor haar neus en 15 seconde later is de 1-0 al gescoord. Het inspireert het team om er voor te gaan en al snel wordt de bal veroverd van de Reigers. Sinan zwemt met bal naar het goal en maakt de 2-0. Wanneer we op onze eigen helft liggen, nummeren we af om te verdedigen. Weer wordt de bal afgepakt, en de 3-0 volgt door een doelpunt van Mauro. Even later krijgt Zara een mooie kans, maar schiet helaas mis. De Reigers maken er gebruik van en komen dicht bij een doelpunt, maar deze wordt voorkomen door onze keeper Liam. De bal wordt via de zijkant gehaald en naar voren gebracht en Isis maakt het af. De 4-0 is er een uit het boekje en de coach is blij dat de opdracht zo mooi wordt opgevolgd. Cas en Benjamin maken de stand compleet deze periode door de 5-0 en de 6-0 te maken. Tijd voor rust.

Part 2
Twee kleine opmerkingen: blijf goed nummeren en blijf goed kijken naar elkaar. Er ligt vaak iemand vrij, dus daar moeten we gebruik van maken. Nou, dat was niet tegen dovemans oren; Isis zwemt weer op en als een kopie van de 1ste periode, maakt ze de 7-0 door het samenspel met Kyano. Het team heeft elkaar gevonden deze periode en er wordt gretig gebruik gemaakt van de vrij speler. Kyano weet de 8-0 en de 9-0 te maken. Isis komt even later vrij door met de bal en maakt de 10-0. De volgende aanval weet ze mooi samen te spelen met haar zus, waardoor Zara de 11-0 kan maken. De Reigers strijden dapper door, maar krijgen geen kans. Ze proberen de aanvallen te keren, maar tevergeefs. Sinan maakt nog 2 doelpunten voor WZC en Benjamin sluit de periode af. Het is nu 14-0 als we de rust weer in gaan.

Part 3
We doen een keeperswissel en ondanks dat het erg goed gaat, herinner ik ze er aan om de bal aan de zijkant te halen. We beginnen weer, en dit keer weten de Reigers de bal te winnen en aan te vallen. Een tijd lang weten we hun pogingen te blokkeren. Jespar, Benjamin, Lucas en Liam liggen weten ieder een bal van een hand te tikken. Toch komt de tegenstander met een één-nul op Sinan af. Hij duwt de bal onderwater en krijgt een strafworp tegen. De bal wordt genomen en het doelpunt wordt gerekend. Het is 14-1. We hebben deze periode wat moeite om onze aanvallen af te maken. We liggen in de 2 meter, duwen de bal onderwater, gooien in de handen van de keeper of naast het doel. Uiteindelijk weten we deze periode een aanval af te maken. Zara maakt de 15-1.

Part 4
In de rust help ik ze herinneren aan de 2-meter regel, de bal halen aan de zijkant en goed naar elkaar kijken. Ze worden te gretig en overmoedig (logisch) en dan gaat het mis. Blijf rustig en speel als team, dan komt het goed. Isis weet de bal weer te winnen en na mooi samenspel met Kyano maakt hij het af met een doelpunt 16-1. Nog geen 10 seconden later verovert Isis de bal, zwemt er vandoor en maakt de 17-1. Er wordt steeds genummerd en de tegenstander word goed opgezocht, waardoor we steeds weer de bal in ons bezit weten te krijgen. Er volgen nog een paar mooie doelpunten; Benjamin maakt de 18-1, Kyano scoort de 19-1 en Zara topt het af met een mooi rond getal. Eindstand 20-1.

Met een brede lach op het gezicht klimt het team weer op de kant. Dat hebben ze weer goed gedaan. Maar belangrijker nog: ze speelden als team. Er werd goed naar elkaar gekeken en er werd overgespeeld wanneer dat nodig was. Dat moeten we er in houden. Op naar volgende week!