2023 09 30 Da2 MNC Dordrecht Da2

Dames 2 speelt dit seizoen in dezelfde poule als Dames 1. Laatstgenoemde team speelde twee weken geleden al tegen het zeer jonge team van MNC Dordrecht. Toen werd gewonnen met 5-3. Maar hoe bracht Dames 2 het ervan af tegen dit team? Spoiler: het werd een behoorlijk vermoeiende zwemwedstrijd. Maar wie trok daarbij aan het langste eind?

In de eerste aanval van de wedstrijd krijgen onze dames direct een uitsluiting. De verwarring is groot en hiervan maakt de tegenstander handig gebruik door 1-0 aan te tekenen. Wakker geschud door deze vroege tegenvaller gaan onze dames in de tegenaanval. Met resultaat: Al snel weet Marije de MNC-keepster te passeren met een mooie taterbal. Daarmee komt SG WZC weer op gelijke hoogte (1-1). 

De speelsters van Dordrecht zijn allen nog in de jeugdleeftijd. Ze zijn snel en er wordt veel gezwommen en bewogen. Gelukkig weten onze dames het ze erg moeilijk te maken door stevig te verdedigen. In deze fase van de wedstrijd wordt de speeltijd door ons goed benut en worden er aardige kansen gecreëerd. Helaas resulteert dit niet in de zo gewenste voorsprong. Er is nog een mooie kans voor de vrij inzwemmende Eef, maar de bal gaat iets te gehaast over. Hoewel dit part de beste kansen van de thuisploeg komen, blijft de score op 1-1 steken.

In het tweede part neemt Eef direct revanche op haar eerdere misser. Na slim draaien plaats zij de bal met een boog over de kansloze keepster heen (2-1). Een manmeer wordt razendsnel genomen, maar gaat door verwarring verloren. Vervolgens loopt de contra van MNC op niets uit. Dan komt er een kans voor Marlous W., die met een backworp de keepster wil verrassen. Helaas belandt deze bal in de handen van de doelverdedigster.

Door het sterke verdedigen van onze dames, is onze tegenstander genoodzaakt om steeds weer uit de tweede lijn te schieten. Deze schoten zijn elke keer prooi voor de prima acterende Anouk. Er komen nieuwe scoringskansen voor Dames 2. Deze keer is het eerst Marlous K. die vrij inloopt en van afstand hard tegen de paal schiet. Een nieuwe kans gaat verloren als de aanval te lang duurt en de 30-seconden zoemer gaat. Gelukkig weet Marlous K. het hoofd koel te houden. Zij brengt SG WZC verder op voorsprong (3-1).

Ondertussen probeert de tegenstander nog altijd van afstand te scoren, omdat er door de verdediging van onze dames weinig andere opties zijn. Zonder resultaat. Maar ook MNC is stevig aan het verdedigen. Zij beletten daarmee dat onze dames hun voorsprong verder uitbouwen. Na twee parten blijft de score steken op 3-1. Daarmee is de wedstrijd zeker nog niet beslist.

Part drie begint al snel met een manminder. Dankzij een compacte verdediging schiet de tegenstander de bal geforceerd over. Nieuwe aanvallen van MNC worden allemaal afgeslagen. Maar ook in onze eigen aanvallen loopt het niet zo lekker, totdat Marise een opening ziet op Fem, die met een prachtige boogbal de goalie verrast (4-1). Dordrecht probeert het nog altijd tevergeefs van afstand en ook een manmeer weten ze niet de verzilveren. Jammer genoeg is het spel van onze dames nogal slordig, waardoor een aantal passes niet goed terecht komt. Na drie parten is het 4-1.

Zal het onze dames in het vierde part lukken om op afstand te blijven? Het begint goed, met een mooie kans voor Nico, die op de midvoor wordt aangespeeld door Ingrid. Helaas gaat het schot via de keepster over. Waar wij het steeds net niet redden, doet Dordrecht het in deze fase beter. Zij openen in het laatste part de score en verkleinen de afstand tot 4-2. 

Dat lijkt naar meer te smaken. Wat onze dames daarbij niet echt meehelpt is, dat ze elkaar in deze fase van de wedstrijd in de aanval in de weg liggen, waardoor MNC de bal gemakkelijk kan onderscheppen. Het lijkt er eerst niet op, dat ze hier voordeel uit halen door in de snelle contra-aanval te scoren, maar toch weten ze uiteindelijk vroeg in de laatste minuut Anouk te passeren (4-3). 

Het wordt nog spannend, zeker als SG WZC een halve minuut voor tijd een manmeer verspeeld en Dordrecht nog een laatste poging kan ondernemen om op gelijke hoogte te komen. Ondanks een uitsluiting in de laatste seconden, lukt het onze gasten niet meer om op gelijke hoogte te komen. Met een einduitslag van 4-3 blijven de drie punten mooi in Zoetermeer.