2023 10 01 WP Residentie DES DG1 DG1

De derde wedstrijd van de competitie wordt vandaag gespeeld. We missen twee spelers vandaag, maar Nicki en Lucas doen gezellig mee. Betekent wel, dat we het maar met 1 wissel moeten doen, dus dat kan pittig worden. Zeker omdat de tegenstander met zijn twaalven is. 

Part 1
Benjamin zwemt op, maar red het net niet, dus meteen verdedigen. Helaas, breekt Residentie door met een man en ze weten Liam te passeren. We staan 1-0 achter. Dan mogen wij in de aanval. Kyano komt nu vrij door en wordt aangespeeld door Sinan, waardoor hij de gelijkmaker scoort; 1-1. Er wordt genummerd en zodra het fluitsignaal klinkt, zoeken we ons mannetje op. Toch krijgt wit een kans om te schieten, maar Liam maakt een mooie redding. De bal gaat naar Cas, die hem doorspeelt naar Sinan. Hij speelt over naar Benjamin en de 1-2 kan bijgetekend worden. 

Even later krijgt Nicki de bal voor zich, zwemt zich vrij naar het goal en maakt het af met de 1-3. In de verdediging gaat het goed en Kyano verovert de bal, plaatst naar Sinan en die scoort de 1-4. Dan gaat het even mis in de verdediging. Eerst krijgt Sinan een strafworp tegen, maar deze wordt gestopt door Liam en dan krijgt Kyano er een op zijn naam. Deze wordt wel afgemaakt en dus staat het nu 2-4. Vlak voor tijd weet Benjamin de 2-5 nog te maken en dan mogen we rusten.

Part 2
3 opmerkingen heb ik voor ze: 

  • niet op de bal hangen 
  • niet op de ruggen zwemmen, maar er naast en 
  • maak ruimte voor elkaar. 

We zwemmen weer op en winnen de bal. Een paar mooie pogingen gebeuren, maar we kunnen ze niet afmaken, totdat Jespar de bal weet af te pakken in de achterhoede en deze naar Benjamin speelt. Hij plaatst naar Kyano en deze maakt het af; 2-6. Residentie maakt het ons moeilijk, maar we weten toch weer door hun verdediging te breken en Sinan zorgt voor de 2-7 op het scorebord. Dan vergeten we even bij ons mannetje blijven en de tegenstander krijgt een paar doelkansen. Liam ligt lekker in het spel en weet mooie reddingen te maken. Met nog een paar seconden op de klok, weet Liam Benjamin te bereiken en in de laatste seconde voor rust, maakt hij de 2-8.

Part 3
Belangrijkste mededeling voor deze periode: denk aan het 2-meter gebied. Daar mogen we niet komen zonder de bal! We starten weer en hebben weer een paar mooie kansen, maar ook hangen we nog te veel op de bal en dus krijgen we de bal ook veel tegen. Toch lukt het uiteindelijk Sinan om weer door te breken. Hij wordt aangespeeld door Jespar en het is 2-9. Even later is er weer een mooie redding van Liam, die meteen de bal naar Sinan afspeelt. Sinan speelt de bal naar Lucas aan de zijkant en die kan helemaal vrij doorzwemmen waardoor hij de 2-10 kan scoren. 

Onze verdediging verzwakt en Residentie ruikt zijn kans. Ze komen vrij door en ditmaal wordt Liam gepasseerd; 3-10. Even later veroveren ze de bal en komen weer op ons doel af, waardoor de 4-10 snel volgt. Gelukkig weten wij nu zelf weer een mooie aanval te maken. Kyano haalt de bal, plaatst naar Benjamin die vrij doorkomt en de voorsprong vergroot door de 4-11 te maken. Tijd om weer even bij te komen aan de kant. 

Part 4
We zijn moe en dan is 1 wissel niet genoeg en dat is duidelijk in het vierde partje. Residentie weet binnen 16 seconden de 5-11 te maken. We laten ons echter niet kennen en vechten door. Kyano weet nog de 5-12 te scoren, maar dan is de energie echt op. Residentie maakt er gretig gebruik van en zij maken de 6-12 en uiteindelijk nog de 7-12. Gelukkig is de tijd op en we mogen nog een overwinning op onze naam schrijven. 

Moe, maar voldaan. Zo klimmen ze het water uit. Het was weer een leuke wedstrijd. We bedanken de tegenstander en de scheidsrechter en rijden tevreden weer naar huis. Nu al zin in volgende week!