2023 11 04 Vivax DG1 DG1

Na een rustperiode van maar liefst vier weken, gaat de competitie vandaag weer verder. De tegenstander is Vivax en dus reizen we af naar Oegstgeest. Het team is er klaar voor en de coach heeft er vertrouwen in dat we onze “winning streak” vol kunnen houden dit weekend.

Part 1
Op het eerste fluitsignaal zwemmen we op de bal af, maar helaas weten we deze niet te winnen. We beginnen dus verdedigend. Dat zijn we in ieder geval niet verleerd en Sean, die weer terug is na een breuk in zijn hand, onderschept de bal. Hij plaatst naar Kyano, die doorspeelt naar Sinan en de 0-1 is gemaakt. Er wordt genummerd en de tegenstander wordt opgezocht. Ze komen dicht bij een kans, maar Liam weet de bal uit het doel te halen. De bal gaat naar Sean die plaatst naar Sinan. De 0-2 wordt gescoord. Dan gaat de bal een tijdje over en weer zonder resultaten, tot er een mooie aanval wordt opgezet door ons team. Kyano haalt de bal op linkt, plaatst naar Benjamin, die de bal naar Sean gooit en deze maakt ons derde doelpunt; 0-3. Tijd voor wat rust.

Part 2
We gaan weer verder en wederom verliezen we de bal. Helaas valt er ook een gaatje in onze verdediging, waar Vivax dankbaar gebruik van maakt en zij scoren hun eerste doelpunt; 1-3. Dan mogen wij weer in de aanval. Sean krijgt de bal en ligt helemaal vrij om te schieten: 1-4. De rollen draaien weer om, en we moeten weer verdedigen. Vivax heeft een goede aanval, maar Liam ligt een goede wedstrijd te keepen en maakt weer een mooie redding.

Helaas weet de tegenstander handig gebruik te maken van de rebound en de 2-4 staat op het bord. Het kost ons enige moeite deze periode om een goede aanval op te zetten, maar richting het einde van deze periode, weten Liam, Sean en Zara nog een mooie aanval op te zetten en Zara maakt er 2-5 van. En als Vivax dan weer mag aanvallen, weet Benjamin de bal af te pakken, Sinan te bereiken en met nog twee seconden op de klok, vergroot hij onze voorsprong en zorgt voor de 2-6.

Part 3
Tijdens de korte rust, vertel ik het team dat ze goed moeten blijven nummeren en bij de tegenstander moeten blijven. Iets wat niet meteen wordt gedaan, want Mauro, die nu als keeper ons doel verdedigd, moet meteen in actie komen en maakt een mooie redding. De bal wordt door Kyano aan de zijkant gehaald en naar Sean geplaatst. Lucas ligt helemaal vrij, maar helaas wordt dit niet gezien. Daarentegen weet Sean de bal wel in het net te krijgen en staat het 2 tegen 7.

Er wordt genummerd en we zoeken onze tegenstander goed op. Daardoor weet Sinan de bal te veroveren. Hij speelt naar Zara die de verdediger naar zich toe trekt. Hierdoor komt Sean vrij voor het doel en de 2-8 is gemaakt. Deze periode zit er bijna op, maar ook nu weten ze vlak voor rust nog een mooie aanval op te zetten. Zara krijgt de bal, en via Sean komt deze bij Benjamin, die de bal richting het doel gooit. Hij dobbert op de doellijn, en gelukkig voor ons zo het net in. Met een 2-9 voorsprong gaan we ons klaarmaken voor de laatste periode.

Part 4
We zetten onze aanvallen door in dit partje. Kyano haalt weer de bal op aan de zijkant, speelt door naar Lucas die naar Sinan gooit en hij plaatst de bal in het net; 2-10. Dan verovert Liam de bal, als Vivax probeert aan te vallen. Hij plaatst naar Jespar en die weet er 2-11 van te maken. Dan mag Vivax het weer proberen, maar wederom komen ze niet ver. Benjamin onderschept de bal, speelt naar Sean die de bal naar Liam plaatst die vrij ligt en de aanval afmaakt; 2-12. Met nog 1 minuut op de klok lijkt het spel gespeeld. Toch weten we nog een laatste aanval op te zetten en Sean brengt de eindstand op 2-13.

Wat een leuke wedstrijd was dit. Een goed samenspel bracht mooie aanvallen teweeg en het verdedigende teamwork hield