Door Diana Derks

IMG 20240303 WA0000Vier weken hebben we moeten wachten op deze wedstrijd. Maar de vakatie is over, Carnaval is weer voorbij en dus tijd om lekker weer te gaan poloën. Het wordt een spannende eindstrijd.. nog steeds zijn er 3 teams die vechten om het kampioenschap; ZVL, de Plas én wij. Aangezien we in deze laatste fase nog tegen beide ploegen moeten spelen, kan er nog van alles gebeuren. Maar dan moeten we eerst ook deze wedstrijd zien te winnen…

Part 1

Daar gaan we.. Ruben zwemt op en Benjamin zwemt met hem mee. Ze openen meteen hun trukendoos. Ruben wint de bal, speelt de bal naar Benjamin en zwemt zelf door. Benjamin plaatst weer voor zijn neus en Ruben maakt de 0-1. Er wordt meteen genummerd en de tegenstander wordt opgezocht. Ze weten toch dicht bij ons doel te komen, maar Liam maakt een mooie redding. Kyano haalt de bal aan de zijkant, speelt hem door naar Cas die door het midden vrij komt en deze maakt de 0-2. WZK/AZL weet het ons daarna heel moeilijk te maken. Onze aanvallen worden onderschept, of gekeerd door de keeper en we komen niet meer tot scoren. Daarentegen weten zij niet door onze verdediging heen te breken en dus gaan we met deze stand de eerste rust in.

Part 2

Ruben en Benjamin vormen wederom het opzwem-duo, maar WZK/AZL laat zicht geen tweede keer foppen. Wel weet Ruben een man-meer te veroorzaken, Dit hebben we echter nog niet veel geoefend en dus weten we er niet echt raad mee. Het wordt dan ook niet benut. Geeft niks, dit moeten we gewoon nog oefenen. De tegenstander is er snel vandoor, maar we hebben Liam in het doel en hij maakt weer een mooie redding. We zetten een nieuwe aanval op en via Sean komt de bal bij Ruben die de 0-3 om zijn naam schrijft. Weer weet WZK/AZL het ons lastig te maken, maar ook wij geven geen millimeter ruimte. Pas tegen het einde, wanneer Benjamin de bal onderschept, komt deze bij Sean terecht die vrij ligt. Hij zorgt er voor dat we met een voorsprong van 4 doelpunten van helft wisselen.

IMG 20240303 WA0001Part 3

Met een nieuwe tip hoe ze afhouden kunnen laten zien, beginnen we de derde periode. Ruben en Benjamin gaan weer opzwemmen. Dit keer weten ze WZK/AZL wel weer te slim af te zijn. Benjamin wacht rustig af tot Ruben voor zijn man ligt, plaatst netjes voor de neus en de 0-5 verschijnt op het bord. We nummeren, we verdedigen én we laten zien dat er wordt afgehouden en dus krijgen we de bal weer mee. Sean ziet Ruben naar buiten zwemmen en plaatst aan. Ruben zwemt richting doel, Benjamin met hem mee. Hij gooit naar Benjamin en het is 0-6. Kort er na volgt weer een mooie aanval. Sinan verovert netjes de bal, speelt naar Cas, die Kyano vrij ziet liggen en hem de bal geeft; 0-7. We moeten weer even verdedigen en dit gaat prima, want Lucas onderschept de bal. We vallen weer aan en de bal wordt naar Jespar gespeeld die vrij ligt voor het doel. Helaas wordt deze afgefloten door de 2m-regel. WZK/AZL grijpt zijn kans en is vertrokken. Ondanks dat Mauro de eerste poging nog kan stoppen, weet de tegenstander de rebound handig voorbij Mauro te schieten en dus is het 1-7. Maar nu mogen wij weer. Kyano heeft de bal van Mauro gekregen en kijkt rustig wat er gebeurt. Ruben komt voor zijn man en dus krijgt hij de bal aangespeeld en hij weet het achtste doelpunt te maken. Toch ruikt de tegenstander nu kansen en zij sturen ons de laatste rust in met 2 tegen 8.

Part 4

Benjamin zwemt op met Sean naast zich, maar helaas is WZK/AZL dit keer sneller en wint de bal. Echter weet Sean slim de bal af te pakken en mogen we toch de aanval in zetten. Onze poging mislukt helaas en de tegenstander zet de tegenaanval in die zij weten om te zetten in een doelpunt 3-8. We laten ons niet gek maken en weten al snel ons eigen publiek weer te laten juichen. Sinan speelt naar Benjamin op de midvoor positie en deze weet de 3-9 te maken. Het is stuivertje wisselen deze periode, want nu weet WZK/AZL ons doel weer te vinden door een vrije speler aan te spelen en het is 4-9. Dan is het weer aan ons. Ruben neemt de bal mee naar voren, speelt dan naar Sean en deze schrijft de 10 erbij. Toch geeft onze tegenstander nog niet op en dat brengt ze niet alleen op de 5 tegen 10, maar ook op de 6 tegen 10. Gelukkig staat er nog maar 1 minuut 40 op de klok, wat zou moeten betekenen dat we weer een overwinning kunnen bijschrijven. Wanneer, in de laatste minuut, Sinan en Sean samen met een mooi één-tweetje de stand brengen naar 6-11, is de winst ook een feit.

Wat hebben we dit weer goed gedaan mannen. De lange pauze van 4 weken heeft ons gelukkig niet dwars gezeten en we zetten onze winning-streak gewoon door. En ik vind het leuk om te zien, dat wat we leren op de training ook steeds vaker tijdens de wedstrijden te zien is. Laten we dat vooral doorzetten in de laatste paar wedstrijden van dit seizoen!