DG1

Houd het hoofd koel. Dat is deze zondag de belangrijkste opdracht. Best lastig als de coach zelf ook wat spanning voelt, wanneer we het moeten opnemen tegen de nummer 3. Zeker als je bedenkt, dat we eerder in de competitie verloren hebben van ZVL. Maar we weten wat we moeten doen en zijn er klaar voor!

Part 1
Ruben trapt af door op te zwemmen met Benjamin naast zich. Ze proberen een één-tweetje, maar ZVL laat zich niet foppen. Echter maken ze er dan een één-twee-drietje van met behulp van Kyano en zo valt toch al snel de 1-0. Er wordt meteen genummerd en de verdediging ligt er bovenop. Toch weet ZVL hun midvoor aan te plaatsen. Ze draait mooi weg en scoort de gelijkmaker; 1-1. Cas heeft de bal en hij speelt Ruben aan die de bal haalt. Deze plaatst Benjamin aan die vrij ligt en het is 2-1. We zoeken onze man weer op en er wordt goed verdedigd. Helaas krijgt Ruben een U20 en moeten we even met een man-minder spelen. ZVL maakt er gebruik van en trekt de score weer gelijk naar 2-2. Gretig gaat het team op zoek naar een nieuw doelpunt om weer op voorsprong te komen. Dit lukt wanneer Mauro de bal verovert en Ruben weet aan te plaatsten; 3-2. Toch is daar ZVL meteen weer bij ons doel en ook nu weten ze Liam te passeren en staat het weer 3-3. Heel even ontstaat er verwarring bij de jury tafel maar na kort overleg tussen de scheidsrechters en de tafel kunnen we gauw weer verder. Ons team heeft het minste last van deze onderbreking en laat dat zien in hun aanvallen. Een mooi samenspel van Ruben en Sean leidt tot 4-3 en daarna weet Ruben twee maal te scoren doordat Louise hem feilloos in het water weet te vinden; 6-3. Na een redding van Liam hebben we nog een aanval deze periode. Het is er een uit het boekje. Ruben, Benjamin en Louise halen de bal aan de zijkant op en Kyano zwemt door het midden, krijgt de bal en maakt 7-3. Met deze ruime voorsprong gaan we de eerste rust in.

Part 2
We gaan weer voor de bal, en weten deze voor ons te winnen. Louise krijgt de bal, speelt naar Benjamin en deze plaatst Louise weer aan. Zij maakt de aanval af door er 8-3 van te maken. Er wordt weer netjes genummerd en we leggen onze tegenstander vast. Jespar, Sinan, Cas en Mauro liggen lekker te verdedigen en geven geen ruimte weg. Elke bal wordt netjes onderschept en veilig in de handen van Liam gebracht. Maar ZVL heeft duidelijk een tandje bij geschroefd, want ook hun verdediging is goed. Onze aanvallen zijn goed, maar ook bij ons worden ballen onderschept, of we schieten de bal in de handen van de keeper. Het kost ons duidelijk wat meer moeite, maar dan weet Ruben de bal uit de handen van ZVL te tikken. Hij speelt Louise aan die vrij kan weg zwemmen en zij weet er deze periode nog 9-3 van te maken.

Part 3
Het team is uitgelaten en blaakt van zelfvertrouwen met deze voorsprong. Helemaal prima en terecht, maar we zijn pas op de helft. Houd je hoofd er bij en behoud de rust. Dat is wat ik ze mee geef wanneer we de derde periode starten. Ondanks dat we de bal winnen, zijn we hem snel kwijt en ZVL weet dit meteen om te zetten in een doelpunt; 9-4. We lijken de rust toch even kwijt te zijn. De bal gaat heen en weer en onze aanvallen lopen stroef. Gelukkig heeft het weinig invloed op onze verdediging, want dat gaat gewoon goed. Sinan weet de bal een paar keer netjes te onderscheppen en Liam weet mooie reddingen te maken om onze tegenstander van scoren te weerhouden. Tijdens onze laatste aanval, krijgen we een man-meer. Deze weten we te verzilveren wanneer Ruben de 10-4 maakt.

Part 4
Nog een periode te gaan. Deze voorsprong zouden we niet meer weg moeten geven, toch? Gelukkig denkt het team daar net zo over. De focus ligt sterk op de verdediging. Ze zoeken meteen de tegenstanders op en blijven goed plakken. Een mooi blok van Ruben, voorkomt een doelpunt en Mauro weet de bal uit de handen zijn aanvaller te tikken. Zelfs de twee man-minder situaties die we krijgen, weet het team te goed te verdedigen en tot twee maal toe, komt de bal in handen van Liam. Hoewel de verdediging dus staat als een huis, hebben we zelf wel meer moeite met de aanvallen. ZVL laat ons ook geen ruimte en daardoor onderscheppen ook zij veel de bal. De keren dat we wel naar voren weten te komen, missen we net de kracht om het af te maken en de ballen vliegen tegen de lat of paal of in de handen van de keeper. Toch weet Ruben in de laatste minuut van de wedstrijd nog een keer vrij door te komen. Hij mist de eerste kans, maar weet de rebound wel langs de keeper te krijgen. De eindstand is 11-4. De wedstrijd is gewonnen.

Blij en uiterst tevreden wordt er op de kant geklommen. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn en dat is beloond met de overwinning. Nog maar drie wedstrijden het hoofd zo koel houden!