Start Verslagen
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
Verslagen
Dames 1 verliest in Den Haag PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 17 september 2018 17:05

Afgelopen weekend stond voor dames 1 van SG WZC de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na een voorbereidingsperiode met een oefentoernooi in Oosterhout waar de dames eerste werden en verschillende oefenwedstrijden, moesten de dames zaterdag laten zien wat ze konden.

In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. Er werd hier en daar wat op het goal geschoten, er werden wat man meers versierd en aan het eind van de eerste periode stond het 2-1 in het voordeel van Waterpolo Den Haag.

In de tweede periode hadden de dames duidelijk meer moeite met het spel van de Haagse dames. Er werd slordig gepast, niet aangesloten en de kansen die er waren, werden helaas niet afgemaakt. Den Haag daarintegen was deze periode erg fel en ronde alle kansen die zij creerden ook af. Dit resulteerde in een 7-2 achterstand halverwege de wedstrijd.

Vanaf de derde periode herpakte Zoetermeer zich gelukkig, waardoor er in de derde periode maar 1 doelpunt viel aan beide kanten (tussenstand 8-3). De vierde periode werd zelfs gewonnen met 1-2 (eindstand 9-5).

Aanvoerster Nikkie over de wedstrijd: "We hebben helaas dit seizoen een kortere voorbereiding dan voorgaande seizoenen omdat het seizoen 2 weken eerder is begonnen dan normaal. Ondanks de vele trainingen merken we dat helaas nog wel. Daarnaast hebben we ook vaak moeite met het grote bad waar ze in Den Haag in spelen. We hebben deze wedstrijd een hoop dingen geleerd die we mee zullen nemen naar de komende trainingsweek.
Volgende week mogen we naar Bodegraven om tegen BZ&PC te spelen en daar willen we natuurlijk niet weg gaan zonder punten!"

Doelpuntenmakers
Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 1x, Joelle Hoegee 1x

41907754 1872304066195392 6601030229014085632 o

 

Heren 1
Heren 1 speelde op zaterdag een Bekerwedstrijd tegen De Reigers uit Den Haag.
Na een gelijke stand na de reguliere speeltijd wonnen de heren uiteindelijk via strafworpen.
Gefeliciteerd heren met deze eerste overwinning.

 
Gecombineerd WZC Heren team kamioen Open water Polo toernooi van Vianen PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 juli 2018 08:46

Zaterdag 7 Juli heeft een gecombineerd WZC Heren team het Open water Polo toernooi van Vianen gewonnen. Tijdens heerlijk zonnig weer werden de volgende resultaten bereikt:

WZC - Albatros A 11-7
WZC - Watervlo 12-8
WZC - Albatros B 8-8

Vooral de laatste wedstrijd was noemenswaardig, daar de eindstand werd bereikt na 1-7 achter te hebben gestaan.

Het WZC team bestond uit: Ramon, Ivo, Michiel en Ernst (H6), Mark (H5), Viktor (H3), Niels (DES, ex H6) en nieuwelingen/herintreders Tonnie en Collin.

Het was een mooie dag en de eerste prijs (een softijsje de man) werd vol trots genuttigd.

Vianen-20180707

 
WZC Dames 1 is thuis te sterk voor De Vennen: 13-8 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2018 22:43

Na een ruim verlies thuis tegen koploper Haerlem, trad het eerste damesteam van WZC thuis in De Veur aan tegen de dames van De Vennen uit Dongen. Bij het publiek zat de sfeer er goed in: na een aantal verloren wedstrijden hoopten de trouwe fans nu op een betere tijd. In verband met het niet kunnen spelen van Julia (pink) en Esther (schouderblessure) werd het team versterkt met de jonge talenten Marit en Mila; Danique en Anne zijn inmiddels bekende krachten van het team.

WZC had de opdracht om zo snel mogelijk Marjo veel doelpunten te laten maken. Nadat Dagmar de eerste aanval van De Vennen had gestopt, kon Joëlle voor het eerst aanleggen: helaas, over. Nog geen minuut later was het wel raak: gedecideerd schoot Joëlle met haar onvoorspelbare schot de thuisnul van het bord. In een overtal situatie kwam De Vennen langszij en de thuisploeg zette een tandje bij: snel werden drie fraaie doelpunten gemaakt door Marise (hard van afstand in de hoek), Joëlle (hetzelfde in de andere hoek) en in overtal situatie tikte Nicoline de pass op maat van Eveline achter de keeper: 4-1. De Vennen probeerde wat terug te doen, maar Dagmar was ook goed op dreef en verrichte een aantal belangrijke saves. Er was een hoge boogbal nodig om haar te kloppen; een break werd in 2e instantie benut: 4-3.

Vanaf het tweede part mocht aanvoerster en topscorer Nikkie ook een duit in het zakje doen. Eerst legde Marjo de bal op maat voor haar neer, zodat ze met een slinger kon scoren. Nadat de volgende aanval afgeslagen was kon Dagmar haar met een verre uitgooi bereiken, wat goed was voor het volgende doelpunt: 6-3.. Vervolgens gaf Nikkie met een gehaaide pass Nicoline de bal, die haar 2e doelpunt maakte. Omdat de scheidsrechters de dames kort hielden, waren er halverwege het 2e part al 9 P's uitgedeeld aan beide teams. Het was geen gemene wedstrijd, maar de dames gingen er wel vol in. Een verdedigende fout van de thuisploeg leidde tot een strafworp voor De Vennen: 7-4. De stand halfweg werd bepaald door Marise, die alweer van afstand het doel raakte.

Na de 5 minuten rust waarin De Vennen van keeper wisselde, nam WZC het voortouw: Nikkie scoorde uit een vrije worp en Joëlle van afstand: 10-4. Daarna golfde het spel heen en weer: Genieten voor de fans, hard werken in het water... Met name Marjo blonk uit in werklust. De Vennen schoot eerst een strafworp over; bij de volgende overtal situatie was het wel raak: 10-5. Een boogje van Mariska werd net overgetikt door de keeper waarna Nikkie de hoekworp benutte: 11-5. Een verrassend afstandsschot van De Vennen: 11-6 en uit een break werd het 11-7. Het was nog niet gedaan...
Bij de volgende aanval van De Vennen werd weer de bal uit de handen getikt door de Zoetermeerse verdediging, wat een P opleverde - en een UMV. De inzet werd gelukkig door Dagmar gepakt.
In het laatste part waren de 9 Dongense dames vermoeid en ook de Zoetermeerse dames vonden het mooi geweest. Mariska scoorde van afstand (zonder boogje); De Vennen scoorde nog een keer uit overtal en Marise bepaalde de einstand: 13-8. Kors was tevreden, nam nog een timeout en liet de beide jeugdtalenten de wedstrijd afmaken.
Het publiek was tevreden: een spannende wedstrijd en een mooie en verdiende overwinning van WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 17 maart, thuis tegen De Gouwe.

nikkie De Vennen

Nikkie van Veen  in de thuiswedstrijd tegen ZV De Vennen

 

 
WZC dames minder op schot dan Waterpolo Den Haag: 10-7 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 25 februari 2018 13:08

De ontmoetingen tussen Waterpolo Den Haag en WZC hebben een speciaal karakter. De verenigingen kennen elkaar heel goed: leden worden uitgewisseld, elkaars wedstrijden worden bezocht en je komt elkaar ook nog wel eens in de stad tegen. Kortom: buren - en dus erg belangrijk om tenminste een gelijkspel te halen, zoals bij de vorige afleveringen in dit seizoen gebeurde - of bij voorkeur, van te winnen!

13 Haagse dames traden zaterdag in de goedbezette Hofbad-disco aan tegen 11 Zoetermeersen. Bij WZC ontbraken Nico en Marjo vanwege sneeuwpret, en Julia omdat haar pink nog niet in bad mag. Naast de inmiddels vaste krachten Anne en Danique had coach Kors nu ook Femke en Marit ter beschikking, de laatste is een talent uit de eigen jeugd. De tribune zat vol met bekende gezichten en nieuw geliefden, die nadat de muziek uitgezet was, zagen hoe WPDH snel op voorsprong kwam na de eerste swimup: 1-0. De verdediging van WPDH gaf vervolgens eerst Mariska en vervolgens Marise vrije doorgang, wat leidde tot gericht schoten: 1-2. Daarna sloeg de vlam in de pan: in het eerste part kreeg WZC maar liefst 3 strafworpen tegen, die alledrie gestopt werden door Dagmar of Dagmar's houtwerk. De Haagse ploeg kwam nog wel langszij door een schot uit draai: 2-2.

In het tweede part gingen de ploegen gelijk op. Aan beide kanten werd veel gezwommen, getrokken en vastgehouden... de scheidsrechters kwamen ogen te kort om alles te zien. Beide ploegen kregen en misten een strafworp. Dagmar werd gepasseerd met een boogbal, waarna Nikkie in een onoverzichtelijke situatie de bal achter de lijn werkte - en nog een keer extra het doel inzwom zodat de scheidsrechters het ook als doelpunt telden. Vervolgens scoorde ze mooi van afstand uit een vrije worp: 3-4 en kwam WPDH weer langszij tijdens een ondertal situatie.

Aan het begin van het 3e part sloeg WPDH het gaatje wat het eindresultaat zou bepalen. Een verdedigingsfout leidde tot 5-4, waarna in ondertal het 6e (tegen)doelpunt werd gescoord door WPDH. Nikkie maakte voor WZC nog wel de aansluitende treffer maar een break leverde WPDH 7-5 op, en na de 3e P voor Nikkie werd het 8-5. Femke maakte net voor tijd een schitterend doelpunt uit een persoonlijke midvoor actie: 8-6.

WZC ging voor de punten in het 4e part en ook WPDH speelde met veel inzet. Nadat ook Esther een rode vlag had gekregen, behoedde Dagmar haar team voor een grotere achterstand door een paar mooie saves. WZC streed om de achterstand weg te werken en na een fraaie pass van Anne kon Joelle de 7e in het Haagse doel schieten - nog 2 te gaan in 2 minuten - moet kunnen!
Helaas vervloog de hoop op een (verdiend) gelijk spel toen WPDH een ondertal situatie benutte en de eindstand bepaalde op 10-7. Een teleurstelling voor coach Kors en zijn meiden.
Volgende wedstrijd WZC Dames 1: zaterdag 3 maart, 20:30 thuis tegen ZV Haerlem.

dames 1 laatste wedstrijd

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 101