Start Verslagen WZC dames minder op schot dan Waterpolo Den Haag: 10-7
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC dames minder op schot dan Waterpolo Den Haag: 10-7 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 25 februari 2018 13:08

De ontmoetingen tussen Waterpolo Den Haag en WZC hebben een speciaal karakter. De verenigingen kennen elkaar heel goed: leden worden uitgewisseld, elkaars wedstrijden worden bezocht en je komt elkaar ook nog wel eens in de stad tegen. Kortom: buren - en dus erg belangrijk om tenminste een gelijkspel te halen, zoals bij de vorige afleveringen in dit seizoen gebeurde - of bij voorkeur, van te winnen!

13 Haagse dames traden zaterdag in de goedbezette Hofbad-disco aan tegen 11 Zoetermeersen. Bij WZC ontbraken Nico en Marjo vanwege sneeuwpret, en Julia omdat haar pink nog niet in bad mag. Naast de inmiddels vaste krachten Anne en Danique had coach Kors nu ook Femke en Marit ter beschikking, de laatste is een talent uit de eigen jeugd. De tribune zat vol met bekende gezichten en nieuw geliefden, die nadat de muziek uitgezet was, zagen hoe WPDH snel op voorsprong kwam na de eerste swimup: 1-0. De verdediging van WPDH gaf vervolgens eerst Mariska en vervolgens Marise vrije doorgang, wat leidde tot gericht schoten: 1-2. Daarna sloeg de vlam in de pan: in het eerste part kreeg WZC maar liefst 3 strafworpen tegen, die alledrie gestopt werden door Dagmar of Dagmar's houtwerk. De Haagse ploeg kwam nog wel langszij door een schot uit draai: 2-2.

In het tweede part gingen de ploegen gelijk op. Aan beide kanten werd veel gezwommen, getrokken en vastgehouden... de scheidsrechters kwamen ogen te kort om alles te zien. Beide ploegen kregen en misten een strafworp. Dagmar werd gepasseerd met een boogbal, waarna Nikkie in een onoverzichtelijke situatie de bal achter de lijn werkte - en nog een keer extra het doel inzwom zodat de scheidsrechters het ook als doelpunt telden. Vervolgens scoorde ze mooi van afstand uit een vrije worp: 3-4 en kwam WPDH weer langszij tijdens een ondertal situatie.

Aan het begin van het 3e part sloeg WPDH het gaatje wat het eindresultaat zou bepalen. Een verdedigingsfout leidde tot 5-4, waarna in ondertal het 6e (tegen)doelpunt werd gescoord door WPDH. Nikkie maakte voor WZC nog wel de aansluitende treffer maar een break leverde WPDH 7-5 op, en na de 3e P voor Nikkie werd het 8-5. Femke maakte net voor tijd een schitterend doelpunt uit een persoonlijke midvoor actie: 8-6.

WZC ging voor de punten in het 4e part en ook WPDH speelde met veel inzet. Nadat ook Esther een rode vlag had gekregen, behoedde Dagmar haar team voor een grotere achterstand door een paar mooie saves. WZC streed om de achterstand weg te werken en na een fraaie pass van Anne kon Joelle de 7e in het Haagse doel schieten - nog 2 te gaan in 2 minuten - moet kunnen!
Helaas vervloog de hoop op een (verdiend) gelijk spel toen WPDH een ondertal situatie benutte en de eindstand bepaalde op 10-7. Een teleurstelling voor coach Kors en zijn meiden.
Volgende wedstrijd WZC Dames 1: zaterdag 3 maart, 20:30 thuis tegen ZV Haerlem.

dames 1 laatste wedstrijd