Start Verslagen WZC Dames 1 is thuis te sterk voor De Vennen: 13-8
Van Brero & Breugem
Project Material Control B.V. (PMC)
Q8 Rokkeveen
Misi
Shell Nederland
Nationale Nederlanden
@Meer Financial Services
Pragmaat Realisatiemanagers
Thermo-Electra Temperature sensor solutions
Aannemersbedrijf VDS - Den Haag
NOC NSF
WZC Dames 1 is thuis te sterk voor De Vennen: 13-8 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2018 22:43

Na een ruim verlies thuis tegen koploper Haerlem, trad het eerste damesteam van WZC thuis in De Veur aan tegen de dames van De Vennen uit Dongen. Bij het publiek zat de sfeer er goed in: na een aantal verloren wedstrijden hoopten de trouwe fans nu op een betere tijd. In verband met het niet kunnen spelen van Julia (pink) en Esther (schouderblessure) werd het team versterkt met de jonge talenten Marit en Mila; Danique en Anne zijn inmiddels bekende krachten van het team.

WZC had de opdracht om zo snel mogelijk Marjo veel doelpunten te laten maken. Nadat Dagmar de eerste aanval van De Vennen had gestopt, kon Joëlle voor het eerst aanleggen: helaas, over. Nog geen minuut later was het wel raak: gedecideerd schoot Joëlle met haar onvoorspelbare schot de thuisnul van het bord. In een overtal situatie kwam De Vennen langszij en de thuisploeg zette een tandje bij: snel werden drie fraaie doelpunten gemaakt door Marise (hard van afstand in de hoek), Joëlle (hetzelfde in de andere hoek) en in overtal situatie tikte Nicoline de pass op maat van Eveline achter de keeper: 4-1. De Vennen probeerde wat terug te doen, maar Dagmar was ook goed op dreef en verrichte een aantal belangrijke saves. Er was een hoge boogbal nodig om haar te kloppen; een break werd in 2e instantie benut: 4-3.

Vanaf het tweede part mocht aanvoerster en topscorer Nikkie ook een duit in het zakje doen. Eerst legde Marjo de bal op maat voor haar neer, zodat ze met een slinger kon scoren. Nadat de volgende aanval afgeslagen was kon Dagmar haar met een verre uitgooi bereiken, wat goed was voor het volgende doelpunt: 6-3.. Vervolgens gaf Nikkie met een gehaaide pass Nicoline de bal, die haar 2e doelpunt maakte. Omdat de scheidsrechters de dames kort hielden, waren er halverwege het 2e part al 9 P's uitgedeeld aan beide teams. Het was geen gemene wedstrijd, maar de dames gingen er wel vol in. Een verdedigende fout van de thuisploeg leidde tot een strafworp voor De Vennen: 7-4. De stand halfweg werd bepaald door Marise, die alweer van afstand het doel raakte.

Na de 5 minuten rust waarin De Vennen van keeper wisselde, nam WZC het voortouw: Nikkie scoorde uit een vrije worp en Joëlle van afstand: 10-4. Daarna golfde het spel heen en weer: Genieten voor de fans, hard werken in het water... Met name Marjo blonk uit in werklust. De Vennen schoot eerst een strafworp over; bij de volgende overtal situatie was het wel raak: 10-5. Een boogje van Mariska werd net overgetikt door de keeper waarna Nikkie de hoekworp benutte: 11-5. Een verrassend afstandsschot van De Vennen: 11-6 en uit een break werd het 11-7. Het was nog niet gedaan...
Bij de volgende aanval van De Vennen werd weer de bal uit de handen getikt door de Zoetermeerse verdediging, wat een P opleverde - en een UMV. De inzet werd gelukkig door Dagmar gepakt.
In het laatste part waren de 9 Dongense dames vermoeid en ook de Zoetermeerse dames vonden het mooi geweest. Mariska scoorde van afstand (zonder boogje); De Vennen scoorde nog een keer uit overtal en Marise bepaalde de einstand: 13-8. Kors was tevreden, nam nog een timeout en liet de beide jeugdtalenten de wedstrijd afmaken.
Het publiek was tevreden: een spannende wedstrijd en een mooie en verdiende overwinning van WZC.
Volgende wedstrijd: zaterdag 17 maart, thuis tegen De Gouwe.

nikkie De Vennen

Nikkie van Veen  in de thuiswedstrijd tegen ZV De Vennen