thumb_2022-11-19_Heren_3-Niemo_01.jpgNa zeven wedstijden staan onze derde herenteam bovenin de middenmoot van de 2e klasse A, met vier gewonnen en drie verloren wedstrijden. De tegenstander van vandaag is één van beide hekkensluiters, hoewel dat natuurlijk ook niet alles zegt.

In het eerste part is het even aftasten. De eerste aanval van Niemo Barracuda eindigt in de handen van keeper Tjeerd; terwijl ook het eerste WZC-schot in handen van de keeper terecht komt. De tegenstanders vallen telkens weer ver terug in de verdediging. Er wordt door onze mannen te weinig actief bewogen om dit te doorbreken; schoten van afstand blijken een gemakkelijke prooi te zijn voor de uitstekende keeper. Na een eerste ongelukkige uitsluiting komen onze mannen zelfs op 0-1 achterstand. Dit is ook direct de eindstand na de eerste periode.

Om iets aan de achterstand te doen zal er echt meer beweging in de aanval moeten komen, maar ook in de tweede periode lukt het maar niet om door de vijandige verdediging heen te breken. Niemo Barracuda maakt hiervan handig gebruik. Na een nieuwe uitsluiting wordt de manmeer opnieuw verzilverd en staat het 0-2. Het tij lijkt te keren als de inzwemmende Alain de eerste echte goede kans krijgt om te scoren, maar de keeper weet de bal nog net te houden. Een derde manminder wordt gelukkig goed verdedigd, gevolgd door een uitbraak, waarbij het schot van Casper helaas wederom door de keeper wordt gekeerd.

Het drama is compleet wanneer één van de tegenstanders duidelijk twee van onze spelers vasthoudt, waardoor er een speler vrij kan schieten (0-3). Coach Cees wordt nogal onrustig door het toch wel matige scheidsrechtersduo, maar voor de wedstrijd verandert dat niet veel. Uiteindelijk is het Vince die enkele seconden voor tijd iets terug kan doen: hij vindt een gaatje en scoort knap van afstand. De achterstand wordt daarmee na twee perioden verkleind tot 1-3.

thumb 2022 11 19 Heren 3 Niemo 02Het instarten in de aanval wil ook in de derde periode nog maar niet goed uit de verf komen. Wel wordt enkele malen de midvoor goed bereikt, echter zonder het gewenste resultaat. De tegenstander houdt het al een beetje voor gezien en weet nog vrij weinig voor elkaar te krijgen. De aanvallen van WZC belanden helaas zonder uitzondering op de paal of zijn een prooi voor de keeper. Één seconde voor het einde van een manmeer-situatie is het opnieuw Vince die de keeper weet te passeren (2-3). Hiermee zijn onze mannen terug in de wedstrijd. Helaas wordt de hoop op de gelijkmaker de grond ingeboord als Niemo Barracuda direct in de volgende tegenaanval scoort (2-4). Er is daarna verwarring als er aan beide kanten een speler wordt uitgestuurd. De bal is echter in bezit van WZC en gelukkig houdt Danny het hoofd koel. Hij brengt onze mannen opnieuw in de wedstrijd (3-4). Kort voor het einde van de derde part wordt een manmeer-situatie niet goed afgemaakt en daardoor blijft het 3-4.

In het laatste part moet het dan gebeuren. Er wordt onverminderd wisselvallig gefloten, zij het aan beide kanten. Dat frustreert duidelijk, maar het is niet bevorderlijk voor de wedstrijd. Vooral onze midvoors zijn hiervan nog al eens het slachtoffer; vrijwel alles wordt afgefloten. De kansen die er dan wel zijn, bijvoorbeeld tijdens een manmeer-situatie, worden echter ook niet benut. In de allerlaatste seconde wordt nog een ultieme poging gewaagd om gelijk te komen, maar ook dit schot wordt tegengehouden. Daarmee is ook de eindstand 3-4 en gaan de punten helaas mee naar Nieuwerkerk aan den IJssel.