thumb 2022 11 20 CJ1 WP Residentie DES 01Onze C-jongens doen het meer dan prima dit seizoen! Ze staan op plek vier in de competitie, met pas twee verloren wedstrijden tegenover vijf gewonnen partijen. Helaas is het nog altijd niet gelukt om een vaste coach voor ze te vinden, maar Judith, Liset en Nick lossen dit gelijktijdig of bij beschikbaarheid prima op. Fijn dat zij ervoor zorgen dat er bekende gezichten aan de kant staan. Vandaag wordt thuis gespeeld tegen de C-jongens van Waterpolo Residentie/DES, die op dit moment achtste staan.
Hoewel de eerste aanval van SG WZC nog wordt afgeslagen komen de jongens al snel voor voorsprong. Koen opent de score na een wat ongelukkig gepasste bal van Glenn, die wel prima in de gaten heeft dat Koen vrij ligt. Gelukkig heeft hij voldoende ruimte om dit te compenseren (1-0). Nu is het de beurt aan Glenn die de bal handig onderschept. Hij zwemt vrij op het goal af en scoort 2-0. Nadat onze aanval eerst wordt afgeslagen herovert Sam direct de bal en neemt hij een rush naar het goal, waar de keeper het nakijken heeft (3-0). Maar, met deze stand is het voorlopig nog niet klaar in deze eerste periode.

De tegenstander komt qua techniek en snelheid flink tekort en daarvan maken onze jongens terecht telkens weer gebruik, hoewel het plaatsen soms aan de slordige kant is. Uiteindelijk komt er toch wat moois uit het wat rommelige overspelen, als Koen vanaf de midvoor zijn tweede goal scoort (4-0). Vrij snel wordt de bal weer door Sam onderschept, die na een lange rush op rechts ziet dat Glenn op links vrij ligt. Hij twijfelt geen moment en speelt over. Glenn noteert 5-0. Als laatste in dit part is het Koen die de bal onderschept. Hij speelt mooi af op Jordy, die de periodestand bepaalt op 6-0.

Ook in de tweede periode wordt er soms nog wat gehaast of onhandig geplaatst, maar gelukkig heeft dit weinig gevolgen. Het duurt even voordat de eerste goal valt. Na een nieuwe onderschepping speelt Sam de bal op Tim af, die direct door gooit naar Glenn. Glenn gooit helaas op de lat, maar Jamie ligt klaar om gebruik te maken van de rebound. Inmiddels is het 7-0. Verderop in het part schiet Tim vanuit een lastige positie op de paal. Hij probeert zich daarna te herstellen middels een uitbraak, maar nu beland de bal op de lat.

Het is opnieuw Tim, die nu de bal op Bastiaan afspeelt. Die ligt mooi voor het goal, maar hij maakt eerst een soort pirouette, waarna de bal op de lat belandt. Gelukkig zorgt Sam ervoor dat de score weer op gang wordt gebracht. Na zijn onderschepping vindt hij Artan voor het goal, die met een zogenaamde indrijver de score op 8-0 weet te brengen. Onder het motto ‘Drie maal is scheepsrecht’ scoort Tim alsnog in de laatste seconde van de tweede helft met een strak afstandsschot. De tussenstand wordt daarmee bepaald op 9-0.

thumb 2022 11 20 CJ1 WP Residentie DES 02Al vrij snel in de derde periode komt de bal bij Koen op de midvoor terecht. Hij heeft weinig moeite met zijn verdediger, maakt een contrasprong en schiet de bal in het net (10-0). Tijdens de daarop volgende manmeer-situatie blijkt de voorsprong inmiddels zo groot, dat iedereen graag wil gaan scoren. Dat gaat enigszins ten koste van het samenspel. Er wordt nonchalant en gehaast gespeeld. Dit wordt dan ook direct afgestraft. Er wordt balverlies geleden en de tegenstander komt vrij voor ons goal, waarna de gehate nul van het scorebord verdwijnt (10-1). Koen brengt de rust terug in het spel en schiet feilloos in de kruising na een assist van Jordy (11-1). Vervolgens krijgt hij nog een kans om de bal vanaf de midvoorpositie opnieuw te scoren. Ter afwisseling schiet hij deze keer een backworp, waarmee hij de keeper volledig verrast. Het is inmiddels 12-1. Dat is tevens de stand na periode drie.

Ook in het vierde part wordt direct de bal veroverd. In de eerste aanval schiet Koen helaas eerst tegen de keeper en ook zijn rebound mist het doel. Maar al snel wordt de bal bij de tegenstander onderschept en is het Glenn die het eerste punt in het vierde part noteert (13-1). Zijn score wordt gevolgd door een regelrechte ‘one man show’ van Koen, die eerst op de keeper schiet, vervolgens de eerste rebound op de paal gooit, maar de tweede rebound snoeihard inschiet. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen (14-1). Glenn is razendsnel weg na een overtreding van Waterpolo Residentie/DES en krijgt de bal van Tim op maat aangeplaatst. Hij schiet direct vanaf zes meter; de keeper is wederom kansloos (15-1).

Wat ook gezegd mag worden, is dat het prijzenswaardig is dat de tegenstander ondanks alles gewoon aanvallen probeert op te zetten en soms zelfs tot een schot komt. Voordeel voor onze jongens is, dat hierdoor telkens veel ruimte is om uit te breken. Bastiaan zwemt goed in, maar zijn verdediger maakt een overtreding. Vervolgens mag Koen het na de vrije bal afmaken; hij parkeert de bal in de kruising (16-1). Ook Artan weet voor zijn man uit met de bal op het goal af te zwemmen. Helaas geven zijn medespelers hem te weinig ruimte en beland zijn schot op de keeper. Met telkens een overtalsituatie in de aanval lijkt het inmiddels een beetje op prijsschieten voor het goal van de tegenstander. De volgende goal komt opnieuw op naam van Koen (17-1). In de laatste minuut weet Waterpolo Residentie/DES zelfs nog een strafworp te forceren. We hadden ze uiteraard graag nog een extra punt gegund, maar de bal wordt moeiteloos gestopt door keeper Jordy. In de laatste seconden wordt niet meer gescoord. De eindstand is een indrukwekkende 17-1. Prima gedaan!