Volgens de competitiestand was de tegenstander van afgelopen weekend een kanshebber voor het kampioenschap in de 3e klasse. De Gouwe had 7 wedstrijden gespeeld en 16 punten, wij hebben er 3 minder!
De koploper ZPC Rotterdam heeft vorige week thuis in Rotterdam tegen De Gouwe gespeeld en moeizaam gewonnen met 8-6. We konden dus aan de bak, de waterbak in Waddinxveen welteverstaan
Onze kanonnen (deze week aangevuld met Maurice, “good old” Sweep en Kevin) moesten in Waddinxveen aantreden tegen de relatief jonge spelers van de thuisploeg.

Vooraf hadden we verdedigend getraind op pressing, waarbij we de midvoor van de tegenstander dus wel wat ruimte zouden geven. In de aanval was het bewegen en instarten vanaf de topposities onze aanvallende tactiek. 

De eerste periode begon al gelijk goed met een afstandsschot van 1 van de tegenstanders,…. de pressing was even vergeten en gelijk maakte de schutter van de Gouwe daar 2x gebruik van. Wij kregen die periode 2 strafworpen waarvan Mika er 1 verzilverde.
Verder scoorden Boy en Sebastiaan voor ons in de verder gelijk opgaande periode met een 3-3 gelijke stand.

In de pauze even kort besproken en de tactiek doorgenomen, niet dat het veel hielp want na 30 seconden was daar wederom dezelfde schutter met zijn 3eafstandsschot !
De strijdlust zat er nu wel goed in bij onze mannen en met een wederom gelijk opgaande stand  gedurende deze periode konden wij toch aan het eind een klein gaatje slaan in ons voordeel met een ruststand van 6-8. (2 x Rory/Sebastiaan en 1 x  Mika)

De iets langere pauze tussen periode 2 en 3 was genoeg om de ploeg weer te voorzien van extra info over het te volgen strijdplan, blijven bewegen in de aanval en verdedigend geen afstandsschoten meer toestaan.

De marge van 2 in ons voordeel stond begin slotkwart nog op de borden 8-10 (2x midvoor Boy)
In de laatste periode vond onze Gerlof dat hij nog niet genoeg strafworpen had tegengehouden en gaf er nog eentje cadeau aan de thuisploeg, om deze glansrijk gelijk ook weer te stoppen. De thuisploeg had daarna toch nog adem over om tot 10-10 terug in de wedstrijd te komen. 
Maar met de score uit man-meer van Thijs wisten wij met nog 40 seconden te spelen de overwinning binnen te slepen. De laatste periode was zwaar en hard bevochten, om dan trots als overwinnaars de waterbak te verlaten is toch wel fijn!

Dit fijne gevoel van sweet victory vasthouden in de aankomende wedstrijden en de tas met punten flink blijven vullen mannen!

Zaterdag 16 november om 20.25 thuis tegen de Kempvis, ook weer zo’n kraker, steun vanaf de tribune is weer zeer welkom,…. tot zaterdag

2ballen