SG WZC JH
Joelle Hoegee 2 maal trefzeker voor winnend SG WZC | Archieffoto OttenZien Fotografie/ Olaf Otten

De Zoetermeerse waterpolosters van eerste divisionist SG WZC kwamen goed voor de dag op vijandelijk terrein. In Amsterdam werd de nummer acht Het Y met 7-8 aan de kant geschoven. Periodestanden: 2-2, 2-4, 1-2, 2-0.
 
De equipe van coach Ton Kloosterman, die zelf de elfde plek bezet, moest flink aan de bak om de overwinning uit het vuur te slepen. Na een gelijkopgaande eerste periode kon via 3-6 en 5-8 een kleine voorsprong opgebouwd worden. Bij die voorsprong leek WZC de wedstrijd op slot te gooien, maar de thuisploeg bracht in de laatste fase toch nog de spanning terug met een benauwde 7-8 als gevolg. 

“Heerlijk dat wij het bad juichend verlieten”, klonk Kloosterman opgewekt. "Een onverwacht resultaat tegen deze sterke ploeg. We sluiten de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af en houden de aansluiting met de ploegen die vlak boven ons staan. We kijken met vertrouwen naar 2020, al zal het nog een hele kluif worden om bij de bovenste acht te eindigen. Dan ontlopen we de play-offs om degradatie."

Zaterdag 11 januari vervolgen de dames de competitie. Koploper MNC uit Dordrecht komt naar Zoetermeer. In de Veur klinkt om 19.40 uur het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 14 december
Het Y - SG WZC 7-8
Periodestanden: 2-2, 2-4, 1-2, 2-0
Doelpuntenmakers SG WZC: Marloes Knol 2, Nikkie van Veen 2, Joelle Hoegee 2 (foto boven), Eveline Helmstrijd, Svetlana Wolters.
Saves keepster Kim van Vugt den Hollander: 12.
Foto’s van Olaf Otten staan binnenkort op de facebookpagina van SG WZC.

Stand R10

Stand na speelronde 10.