jeanine mb 

De BM 1 hebben ook de laatste wedstrijd voor de winterstop overtuigend gewonnen. Nadat in het vorige weekend er overtuigend van de nummer 3 van ranglijst gewonnen werd (12-1) traden de meiden dit weekend voor de derde keer dit seizoen aan tegen Sassenheim BM1.

De meiden knalden uit de startblokken en binnen 14 seconden moest de keeper van Sassenheim de bal uit al het net vissen. Het eerste opzwemmen was een prooi voor Marit en via een mooie pass van Kelsey werd de instartende Jeanine in stelling gebracht om het eerste doelpunt binnen te schieten. Dit was gelijk de voorbode voor een stormloop in de eerste periode. 30 seconde later lag de bal al weer in het doel van Sassenheim, dit maal door goed verdedigen en vervolgens een uitbraak in de tegenaanval die wederom door Jeanine werd binnen geschoten. Na weer goed verdedigen van de hele ploeg was de volgende contra een prooi voor Kelsey die de bal hard achter de keeper schoot. Een halve minuut later was het weer prijs voor Kelsey, na weer goed verdedigen en gevolgd door een prachtige pass van Yara die het haar daarmee makkelijk maakte om de volgende binnen te schieten. Een minuut later was het weer Jeanine die vrij door kwam en van achter gehinderd werd binnen de 5 meter, gevolgd door een strafworp die dit keer binnen werd geschoten door Fabienne. Voor het einde van de periode moest de keeper van Sassenheim nog 2 keer het bal uit het net vissen. De eerste keer nadat er goed opgelet werd op het einde van de 30 seconde van de tegenstander en Kelsey vanuit een pass van Fleur in de tegenaanval kon scoren. De laatste van de periode werd door Jeanine binnengeschoten in een tegenaanval na mooi onderscheppen van Shania. Met een stand van 7-0 aan het eind van de eerste periode was het meteen duidelijk dat Sassenheim met lege handen naar huis zou gaan.

Na de eerste period namen de meiden wat gas terug. Bij het opzwemmen was de bal weer een prooi voor de meiden van WZC, waarna Marit met een mooie midvoor actie de bal in het doel van Sassenheim schoot. In de volgende aanval van Sassenheim werd de bal onderschept waarna Esther, met wat hulp van Kelsey, in stelling werd gebracht en dit resulteerde in de negende treffer. Hierna werden er helaas een aantal kansen gemist door de meiden en was het Sassenheim die via een instartactie een doelpunt wist te maken en de hatelijke 0 van het scoreboard liet verdwijnen. Eindstand tweede periode 9-1.

In de derde periode werd via goed verdedigen en een mooie onderschepping van Eline Shania vrij voor de keeper gespeeld en wist zij de tiende Zoetermeerse treffer van de dag binnen te schieten. Na helaas een aantal gemiste kansen was het uiteindelijk Jeanine die in een tegenaanval de 11-1 op het scorebord zette, nadat zij door Fleur mooi aangespeeld was. Laatste wapenfeit van de derde periode was een mooi samenspel tussen Kelsey en Shania na een uitsluiting van een Sassenheimse speelster waarmee de 12-1 op het scorebord kwam.

In de vierde periode waren er helaas vooral gemiste kansen te zien en kon de score niet verder opgevoerd worden. Ddoor het sterke verdedigen van de meiden kon Sassenheim hier niet van profiteren. Uiteindelijk anderhalve minuut voor tijd wist Fabienne de 13e treffer binnen te schieten en daarmee werd gelijk de eindstand bepaald op 13-1.

Na 11 wedstrijden staan de meiden bovenaan in de competitie en mogen zij zich winterkampioen noemen. Alleen de meiden van de Gouwe (huidige nummer 2) hebben ze nog niet tegen gespeeld dit seizoen, dus dat wordt een wedstrijd om naar uit te kijken.