Jeanine kopie
Debutant Jeanine Schaareman gelijk goed voor een treffer. (Foto OttenZien Fotografie/ Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames zijn 2020 met een nederlaag begonnen. Koploper MNC Dordrecht was duidelijk een maatje te groot. In het eigen De Veur werd het 5-16. Periodestanden: 1-3, 1-3, 2-4, 1-6. Opvallend was het meespelen van twee vijftienjarige Zoetermeerse jeugdspeelsters. Kelsey Kock en debutant Jeanine Schaareman (foto boven) kregen veel speeltijd en toonden hun talent. Schaareman speelde zich extra in de kijker door een strafworp feilloos binnen te schieten en zo haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht te maken. 

“We wisten dat het vandaag enorm lastig zou worden”, reageerde coach Ton Kloosterman. "We hadden ons als doel gesteld ’the window of opportunity’ zo lang mogelijk open te houden en dat is redelijk gelukt. Grootste winst is wel het meespelen van onze twee jeugdspeelsters. Mooi om te zien dat ze zoveel progressie boeken en dat ze aan beginnen te haken bij het niveau van de selectie.”
 
 Aankomende zaterdag vervolgt SG WZC (11e) de competitie met een uitwedstrijd tegen de nummer vier VZV in IJmuiden. Om 17:30 uur is de eerste sprint.
 
Zaterdag 11 januari
SG WZC - MNC Dordrecht 5-16
Periodestanden: 1-3, 1-3, 2-4, 1-6
Doelpunten SG WZC: Eveline Helmstrijd, Anne Brits, Nikkie van Veen, Jeanine Schaareman (foto boven) en Svetlana Wolters.
Saves keepster Lindsey Hol: 5
Het fotoverslag van Olaf Otten staat binnenkort op de facebookpagina van SG WZC.