Yara
Foutloze keepster Yara de Koning lag als een octopus in het water. Ze had overal een hand tegenaan. (Archieffoto Olaf Otten)

Afgelopen zaterdag traden de B-meiden in Waddinxveen aan voor de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, de Gouwe. Voor de winterstop waren er al duidelijke uitslagen neergezet tegen bijvoorbeeld de nummer drie AZC/BZ&PC BM1 (13-1). De verwachtingen (en de zenuwen toch ook een beetje) waren dan ook hoog voor deze wedstrijd.
 
Vanaf het begin legden de meiden een goede wedstrijd neer. Zoals eigenlijk iedere wedstrijd zat het verdedigend behoorlijk goed in elkaar. De eerste Zoetermeerse aanval zorgde gelijk voor een uitsluiting aan de kant van de Gouwe, maar helaas werd er uit een moeilijke hoek geschoten, waardoor er geen doelpunt kon worden genoteerd. In de volgende aanval was het wel prijs en kon Shania de eerste binnen schieten. De volgende aanval van de Zoetermeerse meiden leverde weer een uitsluiting op aan de kant van de Gouwe en tot groot genoegen van de coaches werd deze manmeer volgens een goed ingestuurdeerde tactiek heerlijk binnen geschoten door Kelsey. Ondanks een uitsluiting van Fleur wist de Gouwe niet tot scoren te komen. Zestien seconden voor het einde van de eerste periode wist Shania nog eenmaal te scoren, waardoor de eerste rust in werd gegaan met een comfortabele 0-3 voorsprong.
 
De eerste tegenaanval van de tweede periode resulteerde gelijk weer in een uitsluiting bij de Gouwe die vervolgens prachtig werd binnen geschoten door Jeanine. Halfverwege de periode wist Shania nog een doelpunt achter de keeper van de Gouwe te schieten waardoor het 0-5 stond. Helaas volgden in het restant van dit kwart nog twee uitsluitingen aan Zoetermeerse kant. Beide ondertal situaties werden goed verdedigd en Yara (foto boven) wist met mooie reddingen haar doel schoon te houden.
 
Aangezien de meiden van de Gouwe ook een flinke conditie en zwemsnelheid hadden, sloop er wat vermoeidheid in bij de Zoetermeerse meiden en werden er minder kansen gecreĆ«erd. Een paar mogelijkheden konden helaas niet in een doelpunt omgezet worden door wat slordigheid in de eindpassing of door net de verkeerde persoon aan te plaatsen. Halverwege de periode werd er wel een mooie aanval uitgespeeld, waarbij een verdedigster van de Gouwe van achter een vrije doelpoging probeerde te verhinderen. Dit resulteerde in een strafworp die door Kelsey werd binnen geschoten. Een paar keer kwamen de meiden van de Gouwe wel in de buurt van Yara, maar ieder schot op doel inclusief een 1:0 situatie was een prooi voor de Zoetermeerse goalie die een geweldige wedstrijd keepte.
 
In de laatste periode namen de meiden wat gas terug, maar door goed verdedigend werk, onder andere door een uitstekend spelende Marit, kwamen de meiden nooit echt in de problemen. Nog tweemaal kwamen de meiden van de Gouwe vrij door, maar beide keren was de bal weer een prooi voor Yara. Aan de andere kant wist Shania nog wel twee keer de bal in de touwen te schieten (eenmaal vanuit een strafworp), waardoor er een comfortable 0-8 voorsprong op het scorebord stond. Met nog 1:39 op de klok werd er hard gejuigd door het publiek van de Gouwe aangezien zij een (terechte) strafworp toegewezen kregen en zij er op rekenden in ieder geval de 0 van het scorebord te halen. Helaas voor de Gouwe besloot Yara om ook deze mogelijkheid tegen te houden en zo hielden de meiden voor de tweede keer dit seizoen de 0.
 
Na de wedstrijd veel blije gezichten aan Zoetermeerse kant. Twee trotse coaches en met een 0-8 overwinning kunnen de meiden genieten van zes punten voorsprong op de nummer twee de Gouwe. Volgende week even een weekend zonder wedstrijd. Op zaterdag 1 februari om 19.20 uur wacht de derde confrontatie dit seizoen tegen ZVL BM2 (nummer vier van de ranglijst).

BM1
Vreugde na afloop van de gewonnen partij. De BM verstevigt hun koppositie. (Eigen foto)