De damesselectie van SG WZC heeft vanaf volgend seizoen een nieuwe trainer/coach. Ton Kloosterman neemt het stokje over van Kees Brits. Kloosterman is geen onbekende in Zoetermeer. Van 2011 tot 2016 was hij al eens een periode van vijf seizoenen verbonden aan SG WZC.

Ambitieuze plannen

“Na mijn vertrek in de zomer van 2016 heb ik altijd contact gehouden met WZC”, laat Kloosterman weten. “Vanaf de winterstop hebben we verschillende gesprekken gevoerd om te kijken of een terugkeer erin zou zitten. We hebben natuurlijk ook teruggekeken, maar voornamelijk gesproken over een mogelijk toekomstige samenwerking. De vereniging heeft mooie plannen die aansluiten op mijn ambitie.”

Nieuwe uitdaging

“De afgelopen drie jaar heb ik met heel veel plezier bij BZ&PC in Bodegraven aan de badrand gestaan en ondanks dat het seizoen nog onderweg is, kijk ik nu al terug op een fantastische tijd. Toen ik voor mezelf nadacht over een vierde jaar in Bodegraven, voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.”

Verder bloeien

“WZC heeft ambitieuze plannen waar ik actief mijn steentje aan bij wil dragen. Ik heb zin om samen met al die enthousiaste vrijwilligers de club verder te laten bloeien. Zonder doelen is het lastig scoren, dus we zullen met elkaar nieuwe doelen stellen. Hoe dat er in het nieuwe seizoen precies uit zal zien, zal de komende maanden verder uitgewerkt worden. Mijn hoofdtaak wordt het trainen van de damesselectie en het coachen van Dames 1. Daarnaast zal ik ook de andere damesteams volgen. In samenwerking met de hoofdtrainer jeugd zal ook de jeugd veel aandacht krijgen. Zij zijn de toekomst van de vereniging. Verschillende speelsters uit andere meisjes- en damesteams sluiten nu aan bij de selectie. Een goede zaak. Het kan nooit kwaad als er nieuwe speelsters aan de poort van de selectie rammelen. Progressie boek je ook door verandering.”

Genieten

“Met enthousiasme, 100% inzet en genieten van wat we doen, hoop ik op een nieuwe, succesvolle Zoetermeer-periode. Al is het nog ver weg, ik kijk er naar uit om na de zomer weer bij SG WZC aan de slag te gaan.”

Ton Kloosterman

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten