Afgelopen zaterdag 18 mei speelde heren 2 van SG WZC de bekerfinale tegen ZPB heren 5. De wedstrijd werd gehouden in het vernieuwde Aquamar bad in Katwijk! ZPB H5 was toch wel een verrassing in de finale. Door verrassend in de halve finale van ZVVS H4 te winnen, mochten ze het tegen SG WZC opnemen. Vooraf aan de wedstrijd bleek hoe ze dit voor elkaar hadden gekregen. Tegen SG WZC in de finale, nam ZPB namelijk Marco Booij en Matthijs de Bruin mee. Dit zijn spelers met ruim 20 jaar Eredivisie ervaring en zij hebben ook jarenlang voor Oranje gespeeld. 

Maar dat was voor SG WZC een extra motivatie om te laten zien wat ze in huis hebben. Helaas begon de SG niet al te best aan de wedstrijd. Eeb aantal kansen werd niet goed ingeschoten en kleine foutjes in de verdediging zorgde ervoor dat er een  0-3 achterstand ontstond. Vlak voor het eind van de 1e periode maakte Joost Wielaard nog 1-3 en de periode wer afgesloten met een 1-4 achterstand.

De tweede periode ging de SG meer zijn eigen spelletje spelen en maakte ze minder fouten. Na de 1-5 van ZPB maakte Joost na een goed uitgespeelde manmeer de 2-5. Vervolgens kwam ZPB weer op 2-6 en maakte Colin 47 seconden voor het einde van de 2e periode 3-6.

De derde periode was er vooral een waarbij er vanuit beide kanten weinig kansen benut werden. Na een 5 meter tegen Joost en een manmeer voor ZPB na een uitsluiting van Colin, werd deze periode met een stand van 3-8 afgesloten. 

De laatste periode maakte ZPB al gauw twee doelpunten waardoor het 3-10 stond. Maar WZC gaf niet op! Na deze doelpunten scoorde Joost 2x binnen 30 seconden waardoor het alweer 5-10 stond! Hierna kreeg een speler van ZPB een uitsluiting en nam coach Jarno de Time-Out. Na deze korte bespreking werd er gedaan wat Jarno van zijn spelers vroeg! De bal ging goed rond bij de manmeer en werd vervolgens afgerond door Kevin vd Bos. Met nog een minuut te gaan maakte ZPB de 6-11 en vlak voor tijd bracht Bogdan Jansen de eindstand van 7-11 op het scorebord.

Ondanks het verliezen van de finale zijn wij als team trots op hoe wij dit seizoen gepresteerd hebben. Naast het behalen van de bekerfinale zijn wij tweede geworden in de competitie en daarmee gepromoveerd naar de Bond. 
Daarnaast willen wij alle supporters die zaterdag aanwezig waren bedanken voor hun steun en toeverlaat tijdens deze wedstrijd!

Statistieken:
SG WZC H2 – ZPB H5 7-11 (1-4, 2-2, 0-2, 4-3)
Doelpuntenmakers SG WZC: 4x Joost Wielaard, Colin Gielisse, Bogdan Jansen en Kevin van den Bos allen 1x
Doelpuntenmakers ZPB: 4x Marco Booij, 2x Rob Meijer, 2x Jeroen Leenheer, Matthijs de Bruijn, Gerko Mostert en Mark van Hoff allen 1x
ManMeer SG WZC: 2 van de 7
ManMinder SG WZC: 6 van de 12

 

joost bekerwedstrijd 2019

Foto: Olaf Otten