De Zoetermeerse waterpolodames zijn de nieuwe competitie met een 15-10 nederlaag gestart. In Bodegraven was opponent BZ&PC een klasse beter. Met een 7-3 tussenstand na het eerste kwart was de wedstrijd eigelijk al gespeeld. Het Zoetermeerse SG WZC ging in de achtervolging en deed er alles aan de opgelopen schade te repareren. Halverwege het derde kwart kwam de equipe van de teruggekeerde coach Ton Kloosterman tot 10-7. Daar stokte de opmars en in het laatste deel hielden de ploegen elkaar in evenwicht.
 
“We lieten ons in de openingsfase overrompelen door de kracht en reputatie van BZ&PC,” reageerde Kloosterman, die de afgelopen drie seizoenen nog bij de Bodegraafse ploeg aan de badrand stond. “De resterende drie periodes deden we het een stuk beter. Aanspraak op minimaal een punt hebben we nooit gehad.”
 
Bij SG WZC maakte de pas veertienjarige Kelsey Kock haar debuut. 
 
Volgende week zaterdag speelt SG WZC de eerste ronde van de ManMeer!-Cup. In een uitduel is ENC Arnhem de tegenstander. Een week later op zaterdag 28 september vervolgen de dames de competitie met een eerste thuiswedstrijd. Om 20:00 uur klinkt in De Veur het eerste fluitsignaal en ZV Haerlem is de uitdager.
 
Zaterdag 14 september
BZ&PC Bodegraven - SG WZC 15-10
Periodestanden: 7-3, 2-2, 4-3, 2-2.
Doelpunten SG WZC: Svetlana Wolters 3, Nikkie van Veen 3, Anne Brits, Danique de Vries, Mila de Koning, Marise de Groot.
Saves keepster Lindsey Hol: 8

lana bzpc