De Zoetermeerse waterpolodames zijn een ronde verder in de ManMeer!-Cup. In de eerste ronde werd uiteindelijk eenvoudig met 10-15 van ENC Arnhem gewonnen. Aanvoerster Nikkie van Veen (foto onder) bracht kleur aan het duel. Zij werd topscorer en doelpuntte liefst acht maal. 

Coach Ton Kloosterman was niet helemaal tevreden. “Uiteraard zijn we blij met het resultaat en dat we een ronde verder zijn, maar het had wel wat overtuigender gekund hier”, klonk hij kritisch. "We waren onnauwkeurig in de passing en daardoor hadden we moeite met scoren. Ik had het niet gek gevonden als we hier tien doelpunten meer hadden gescoord. Nu laten we te veel kansen onbenut waardoor we verzuimen eerder afstand te nemen. We zitten in ieder geval in de koker voor de tweede ronde. Ergens deze week zal de loting zijn. Dan zien we wel wie de volgende tegenstander wordt.”

A.s. zaterdag vervolgen de dames de competitie. In het eigen De Veur klinkt om 20:00 uur het eerste fluitsignaal. Tegenstander is ZV Haerlem. Na afloop is er een spetterend feest in het clubhuis om het seizoen officieel te openen. Iedereen is welkom en alle support wordt gewaardeerd. De toegang bij de wedstrijd en op het feest is vrij.

Zaterdag 21 september
ENC Arnhem - SG WZC 10-15
Periodestanden: 2-3, 3-4, 1-4, 4-4
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 8, Svetlana Wolters 2, Marloes Knol, Eveline Helmstrijd, Anne Brits, Danique de Vries, Mila de Koning.
Saves keepster Lindsey Hol 7.
 

Nikkie beker