lana ozpc kopie
 
De vrouwen van Zoetermeerse eerstedivisionist SG WZC hebben hun derde competitiewedstrijd gewonnen. In Oldenzaal werd de lokale OZ&PC in een ware thriller met 13-14 verslagen. Op het wedstrijdformulier was de naam van de teruggekeerde Svetlana Wolters liefst vijf keer terug te vinden. Zij maakte deze zomer vanwege veranderende privéomstandigheden na twee seizoenen haar comeback na een uitstap bij ZVVS in Vlaardingen. 
 
“Het is weer fijn en vertrouwd om terug te zijn”, vertelt de 25-jarige gymjuf uit Nieuwerkerk aan den IJssel opgewekt. “De prestaties zijn nog wisselend en wat we graag willen komt er nog niet altijd uit. Vanavond wel en dan is het echt genieten. Iedereen was zo blij. Het was spannend en een gelijk opgaand duel. We waren verrast dat ook zij de hele wedstrijd met een stevige pressing speelden. Er waren daardoor wel veel overtalsituaties.”
 
Het was stuivertje wisselen wie de voorsprong had. Het stond 4-5, maar ook 9-7 en 10-11. Met nog iets minder dan een minuut te spelen kon Wolters de 13-14 binnenschieten. Na twee time-outs in de allerlaatste Zoetermeerse aanval bleek dat uiteindelijk de winnende treffer te zijn."Lekker dat we deze pot met elkaar winnend hebben afgesloten”, vervolgt Wolters. "We hebben er zo hard voor gewerkt. Dat maakt de twee uur durende terugreis toch wat aangenamer straks."
 
"Als ik vooruit kijk, zullen we dit seizoen nog niet voor de prijzen spelen. We werken er hard voor om individueel en als team beter te worden. Met de leuke, gevarieerde trainingen die we krijgen gaat dat de goede kant op. We trainen twee keer per week in het zwembad en op maandagen hebben we een krachtprogramma samen met onze fysio. Het zou fantastisch zijn als we aan het einde van de rit in de Eerste Divisie blijven, het team behouden en misschien zelfs uit kunnen bereiden met nieuwe speelsters, maar dat is allemaal nog ver weg. Laten we ons eens maar eens richten op de volgende wedstrijd”, besluit Wolters.
 
Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. Een week later, op zaterdag 26 september, is in het eigen De Veur de oude ploeg van Wolters ZVVS uit Vlaardingen de volgende tegenstander. Om 18.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is meer dan welkom.
 
Zaterdag 12 oktober
OZ&PC Oldenzaal - SG WZC 13-14
Periodestanden: 4-5, 5-2, 1-4, 3-3
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 6, Svetlana Wolters 5, Eveline Helmstrijd, Anne Brits, Marise de Groot.
Saves keepster Lindsey Hol: 12.
 
Foto: Svetlana Wolters vijf keer trefzeker voor winnend SG WZC | archiefbeeld OttenZien Fotografie/ Olaf Otten