Slechte eerste periode nekt Dames 1

De Zoetermeerse waterpolodames zijn de nieuwe competitie met een 15-10 nederlaag gestart. In Bodegraven was opponent BZ&PC een klasse beter. Met een 7-3 tussenstand na het eerste kwart was de wedstrijd eigelijk al gespeeld. Het Zoetermeerse SG WZC ging in de achtervolging en deed er alles aan de opgelopen schade te repareren. Halverwege het derde kwart kwam de equipe van de teruggekeerde coach Ton Kloosterman tot 10-7. Daar stokte de opmars en in het laatste deel hielden de ploegen elkaar in evenwicht.
 
“We lieten ons in de openingsfase overrompelen door de kracht en reputatie van BZ&PC,” reageerde Kloosterman, die de afgelopen drie seizoenen nog bij de Bodegraafse ploeg aan de badrand stond. “De resterende drie periodes deden we het een stuk beter. Aanspraak op minimaal een punt hebben we nooit gehad.”
 
Bij SG WZC maakte de pas veertienjarige Kelsey Kock haar debuut. 
 
Volgende week zaterdag speelt SG WZC de eerste ronde van de ManMeer!-Cup. In een uitduel is ENC Arnhem de tegenstander. Een week later op zaterdag 28 september vervolgen de dames de competitie met een eerste thuiswedstrijd. Om 20:00 uur klinkt in De Veur het eerste fluitsignaal en ZV Haerlem is de uitdager.
 
Zaterdag 14 september
BZ&PC Bodegraven - SG WZC 15-10
Periodestanden: 7-3, 2-2, 4-3, 2-2.
Doelpunten SG WZC: Svetlana Wolters 3, Nikkie van Veen 3, Anne Brits, Danique de Vries, Mila de Koning, Marise de Groot.
Saves keepster Lindsey Hol: 8

lana bzpc

 

Dames 2 grijpt naast goud in bekerfinale

Het is inmiddels bijna een traditie: dames 2, dat prima zaken deed tijdens de inmiddels afgelopen competitie, schopte het voor de vierde keer tot de finale om de felbegeerde KNZB-beker van Regio-West. Na verlies in seizoen 2014-2015 en 2015-2016 ging de beker in seizoen 2016-2017 verrassend mee naar Zoetermeer. Vorig jaar strandden onze dames in de halve finale tegen ZPB. Zou het dit jaar tegen Katwijk 2 wel weer gaan lukken? Tegen dit team werd tijdens de competitie éénmaal gelijk gespeeld (3-3) en éénmaal flink gewonnen (7-2). Het kon dus wel eens een spannende finale gaan worden. 

Dat het wel eens een verhitte strijd kon worden lag echter niet alleen aan beide teams. Uit Zoetermeer was een hele horde supporters meegekomen naar Katwijk - veelal gehuld in oranje - die onze dames vanaf een tropisch warme tribune kwamen aanmoedigen. Voor de gelegenheid droegen de dames speciale t-shirts en daarnaast was ook huisfotograaf Olaf Otten van de partij. In de weken voorafgaand aan de finale werd tijdens de trainingen nog flink geoefend tegen dames 1. 

Katwijk 2 begon de wedstrijd met een aantal zeer jonge en snelle speelsters. Onze tegenstandsters kwamen daarmee al snel op een 1-0 voorsprong. Gelukkig kon aanvoerster Femke enkele minuten later de stand gelijk trekken na een strafworp. Door een prachtige en altijd weer onverwachte backworp van Marije kwam de stand zelfs even op 1-2. Helaas scoorde Katwijk kort voor het einde van het eerste part twee maal kort achter elkaar en pakte daarmee de voorsprong: 2-3.

 In het twee part gingen onze dames vol goede moed aan de slag om de gelijkmaker te maken. Helaas scoorde de tegenstander eerst nog 4-2. Gelukkig versierde Enza vrijwel direct daarna een strafworp, waardoor Femke weer voor de aansluiting kon zorgen (4-3). Na 5-3 zorgde Marije ervoor dat onze dames met een kleine achterstand (5-4) aan de derde periode konden beginnen. In dit derde part hadden beide teams een flinke inzinking. Onze dames kwamen niet tot scoren en Katwijk scoorde éénmaal (6-4), maar maakte daarna gelukkig geen gebruik van enkele overtalsituaties.

Nog altijd leken de kansen niet vergooid. Helaas ging het al na enkele seconden in het vierde part mis. WZC veroorzaakte maar liefst twee uitsluitingen en leek daarmee definitief op afstand gezet (7-4). Het lukte daarna niet meer om tot scoren te komen. Tegenstander Katwijk voerde de druk nog wat op door enkele snelle speelsters in te zetten. Zij zorgden voor nog twee tegengoals, waarmee de einduitslag op 4-9 kwam. 

Gelukkig gingen onze dames niet met lege handen naar huis. Er volgde nog een officiële prijsuitreiking waarbij alle dames een zilveren medaille kregen. Misschien een troostprijs, maar uiteraard een prima prestatie. Natuurlijk is iedereen nu benieuwd of de dames van coach Rutger komend seizoen opnieuw de uitdaging zullen aangaan om wederom door te dringen tot de finale.

femke bekerwedstrijd 2019

Foto: Olaf Otten

WZC Heren 2 verliest bekerfinale van ‘eredivisie’ spelers van ZPB!

Afgelopen zaterdag 18 mei speelde heren 2 van SG WZC de bekerfinale tegen ZPB heren 5. De wedstrijd werd gehouden in het vernieuwde Aquamar bad in Katwijk! ZPB H5 was toch wel een verrassing in de finale. Door verrassend in de halve finale van ZVVS H4 te winnen, mochten ze het tegen SG WZC opnemen. Vooraf aan de wedstrijd bleek hoe ze dit voor elkaar hadden gekregen. Tegen SG WZC in de finale, nam ZPB namelijk Marco Booij en Matthijs de Bruin mee. Dit zijn spelers met ruim 20 jaar Eredivisie ervaring en zij hebben ook jarenlang voor Oranje gespeeld. 

Maar dat was voor SG WZC een extra motivatie om te laten zien wat ze in huis hebben. Helaas begon de SG niet al te best aan de wedstrijd. Eeb aantal kansen werd niet goed ingeschoten en kleine foutjes in de verdediging zorgde ervoor dat er een  0-3 achterstand ontstond. Vlak voor het eind van de 1e periode maakte Joost Wielaard nog 1-3 en de periode wer afgesloten met een 1-4 achterstand.

De tweede periode ging de SG meer zijn eigen spelletje spelen en maakte ze minder fouten. Na de 1-5 van ZPB maakte Joost na een goed uitgespeelde manmeer de 2-5. Vervolgens kwam ZPB weer op 2-6 en maakte Colin 47 seconden voor het einde van de 2e periode 3-6.

De derde periode was er vooral een waarbij er vanuit beide kanten weinig kansen benut werden. Na een 5 meter tegen Joost en een manmeer voor ZPB na een uitsluiting van Colin, werd deze periode met een stand van 3-8 afgesloten. 

De laatste periode maakte ZPB al gauw twee doelpunten waardoor het 3-10 stond. Maar WZC gaf niet op! Na deze doelpunten scoorde Joost 2x binnen 30 seconden waardoor het alweer 5-10 stond! Hierna kreeg een speler van ZPB een uitsluiting en nam coach Jarno de Time-Out. Na deze korte bespreking werd er gedaan wat Jarno van zijn spelers vroeg! De bal ging goed rond bij de manmeer en werd vervolgens afgerond door Kevin vd Bos. Met nog een minuut te gaan maakte ZPB de 6-11 en vlak voor tijd bracht Bogdan Jansen de eindstand van 7-11 op het scorebord.

Ondanks het verliezen van de finale zijn wij als team trots op hoe wij dit seizoen gepresteerd hebben. Naast het behalen van de bekerfinale zijn wij tweede geworden in de competitie en daarmee gepromoveerd naar de Bond. 
Daarnaast willen wij alle supporters die zaterdag aanwezig waren bedanken voor hun steun en toeverlaat tijdens deze wedstrijd!

Statistieken:
SG WZC H2 – ZPB H5 7-11 (1-4, 2-2, 0-2, 4-3)
Doelpuntenmakers SG WZC: 4x Joost Wielaard, Colin Gielisse, Bogdan Jansen en Kevin van den Bos allen 1x
Doelpuntenmakers ZPB: 4x Marco Booij, 2x Rob Meijer, 2x Jeroen Leenheer, Matthijs de Bruijn, Gerko Mostert en Mark van Hoff allen 1x
ManMeer SG WZC: 2 van de 7
ManMinder SG WZC: 6 van de 12

 

joost bekerwedstrijd 2019

Foto: Olaf Otten

Zondag 12 mei iniwaterpolotoernooi zwembad Overbosch Den Haag

Wij, SG WZC, waren aanwezig met de meeste deelnemers, 21 minipoloers wat inhield dat we met 4 teams konden spelen. Voor een aantal spelers de eerste kennismaking met het polospelletje en dat was soms wel zwaar. Met veel enthousiasme gingen zij voor 5-6 wedstrijden het water in. Petje af, soms maar 1 wedstrijd rust om dan daarna het water weer in te duiken. Leuk om te zien dat op zo’n middag spelers een opgaande lijn laten zien ondanks dat sommigen echt moe waren. Ze bleven enthousiast mede door de coaches die ploegen begeleiden. Simone, Bianca, Mirjam, Marijke en Ferry bedankt dat jullie weer klaar stonden en ook de families die in grote getale op deze MOEDERDAG aanwezig waren en vanaf de tribune hun kinderen aanmoedigden.

 067BFF5A BBDB 41B4 B5BEFADF4DF47AF6

Dames 1 verliest in Den Haag

17 september 2018

Afgelopen weekend stond voor dames 1 van SG WZC de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na een voorbereidingsperiode met een oefentoernooi in Oosterhout waar de dames eerste werden en verschillende oefenwedstrijden, moesten de dames zaterdag laten zien wat ze konden.

In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. Er werd hier en daar wat op het goal geschoten, er werden wat man meers versierd en aan het eind van de eerste periode stond het 2-1 in het voordeel van Waterpolo Den Haag.

In de tweede periode hadden de dames duidelijk meer moeite met het spel van de Haagse dames. Er werd slordig gepast, niet aangesloten en de kansen die er waren, werden helaas niet afgemaakt. Den Haag daarintegen was deze periode erg fel en ronde alle kansen die zij creerden ook af. Dit resulteerde in een 7-2 achterstand halverwege de wedstrijd.

Vanaf de derde periode herpakte Zoetermeer zich gelukkig, waardoor er in de derde periode maar 1 doelpunt viel aan beide kanten (tussenstand 8-3). De vierde periode werd zelfs gewonnen met 1-2 (eindstand 9-5).

Aanvoerster Nikkie over de wedstrijd: "We hebben helaas dit seizoen een kortere voorbereiding dan voorgaande seizoenen omdat het seizoen 2 weken eerder is begonnen dan normaal. Ondanks de vele trainingen merken we dat helaas nog wel. Daarnaast hebben we ook vaak moeite met het grote bad waar ze in Den Haag in spelen. We hebben deze wedstrijd een hoop dingen geleerd die we mee zullen nemen naar de komende trainingsweek.
Volgende week mogen we naar Bodegraven om tegen BZ&PC te spelen en daar willen we natuurlijk niet weg gaan zonder punten!"

Doelpuntenmakers
Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 1x, Joelle Hoegee 1x

 

Heren 1
Heren 1 speelde op zaterdag een Bekerwedstrijd tegen De Reigers uit Den Haag.
Na een gelijke stand na de reguliere speeltijd wonnen de heren uiteindelijk via strafworpen.
Gefeliciteerd heren met deze eerste overwinning.