Proeftraining

Je kunt bij de SG WZC drie proeftrainingen volgen om te kijken of je zelf, zoon of dochter waterpolo een leuke sport vindt. Het A- en B-zwemdiploma is hiervoor een minimaal vereiste.
Na aanmelding voor de proeftrainingen ontvang je een e-mail met daarin een tijdstip waarop je het best kunt komen kennismaken. De desbetreffende trainers worden hierover voorafgaand geïnformeerd. Het enige dat je nodig hebt voor deze proeftraining is een zwembroek of badpak en een handdoek.

Waterpolo een keer proberen? Schrijf je in! Proeftraining

Leuke proeftraining gehad? Lid worden!

Als na de proeftrainingen blijkt dat waterpolo de sport is waarmee je verder wilt, is de volgende actie van nodig:

  • Aanmelding bij één van de basisverenigingen van SG WZC. Omdat WZC een startgemeenschap is (samenwerking tussen WVZ en ZVZ), moet je eerst lid worden van één van de basisverenigingen WVZ of ZVZ. Welke basisvereniging je kiest is een vrije keuze en kan via een van onderstaande links:
  • De aanmelding zal door de ledenadministraties van de basisverenigingen bij de startgemeenschap terechtkomen. Hierdoor kan er enige vertraging optreden in de officiële aanmelding bij de startgemeenschap. Komt de aanmelding binnen bij de startgemeenschap dan ontvang je een mail met algemene informatie bestemt voor nieuwe leden.
  • In geval van aanmelden van een kind, wordt de Hoofdtrainer Jeugd ook op de hoogte gebracht van de aanmelding en bepaalt (in samenspraak met de Technische Commissie) of het kind direct aan de waterpolocompetitie kan gaan meedoen. Of dat misschien in eerste instantie alleen de trainingen worden bezocht om meer bekent te raken met de sport en de diverse technieken om al een beetje onder de knie te krijgen. Ook kan het zijn dat geadviseerd wordt dat het kind in eerste instantie gaat meedoen met de minitoernooien om zo beter bekent te raken met de sport.
  • Wordt aangegeven dat het kind competitie kan gaan spelen of wordt je zelf lid van de senioren en wil je competitie spelen, dan is voor jou of het kind een startnummer en een startvergunning nodig dat aangevraagd moet worden. Hiervoor zal (jaarlijks) een bepaald bedrag in rekening worden gebracht. Bovendien dient in dit geval een pasfoto ingeleverd te worden bij de wedstrijdsecretaris. Het adres waar de foto heen moet staat in de mail die je ontvangt na aanmelding.