D2 1D2 2

Dames 3 heeft het knap lastig in de competitie. Na negen wedstrijden zijn er nog altijd geen winstpunten behaald. Vandaag spelen onze dames tegen het derde team van ZVVS Vlaardingen, dat op de zesde plek staat. Onze dames zijn enorm gebrand om aan de vooravond van de winsterstop punten te gaan veroveren. Maar zou dat gaan lukken?

Vorige week speelden Eva en Nadine uit de C-meiden al mee. Dat beviel zo goed dat ze ook vandaag zijn uitgenodigd om mee te doen. Nadine mag het eerste part ook gelijk opzwemmen en verovert direct de bal. De eerste kans is echter voor ZVVS, maar door de midvoor wordt overgeschoten. De wedstrijd gaat heen-en-weer, maar het lukt beide teams niet om de score te openen. Bij onze dames wil het in de manmeer nog niet zo lekker gaan; vanuit een lastige hoek wordt gemist. Kortom: beide teams houden elkaar in evenwicht. Het eerste part eindigt zonder doelpunten.

Een eerste kans is er voor SG WZC dat een lange aanval speelt. In de laatste seconde van de speeltijd wordt Eva op de midvoor-positie aangespeeld. Er volgt een goede doelpoging, maar de zoemer gaat. Gelukkig krijgt de tegenstander geen echt goede kansen. Bij een nieuwe manmeer speelt Suus razendsnel op Annelies die vrij inzwemt. Zij twijfelt geen moment en opent de score (1-0). ZVVS krijgt direct daarna een goede kans, maar deze wordt goed geblokt door keepster Anouk. Wel volgt er een manmeer en een schot waarvan niemand denkt dat deze de doellijn is gepasseerd. De scheidsrechter beslist echter anders. Daarmee is de stand weer in evenwicht: 1-1. 

Er zijn veel uitsluitingen deze wedstrijd – na afloop staat de teller op 15 stuks – maar de meeste worden gelukkig veroorzaakt door de tegenstanders. Bij de derde uitsluiting van ZVVS is het weer raak: vanaf de tweede lijn weet Suus de bal mooi achter de keepster te werken (2-1). Als Annelies op eigen helft handig haar tegenstander eruit werkt, is er opnieuw een manmeer. Deze keer is het Daphne, die vanaf de ideale positie voor linkshandigen de voorsprong voor onze dames vergroot naar 3-1. 

Hoewel Anouk prima ligt te keepen, kan ze toch niet verhinderen dat de Vlaardingse dames hun manmeer verzilveren met een doelpunt van de zeven meter (3-2). Een nieuwe manminder is minder succesvol voor de bezoeksters; de bal stuit  op de lat. Maar dan is er weer een manmeer voor SG WZC. Het is een kopie van de vorige manmeer, want het is opnieuw Daphne die vanaf rechts hard inschiet. Het is nu 4-2 en dat is tevens de tussenstand na twee perioden.

In part drie lijkt de opgaande lijn verder gevolgd te worden. Al direct is het Michelle die in de eerste aanval de voorsprong vergroot (5-2). Naast veel schoten over-en-weer, wordt er ook goed door onze dames verdedigd. Ze realiseren zich heel goed, dat vandaag de kans op punten steeds groter wordt. Gelukkig wordt er niet tegen gescoord. En als er al kansen worden gecreëerd, dat zorgt Anouk ervoor dat ze haar niet passeren. 

Opnieuw is het Daphne, die de manmeer voor SG WZC in score weet om te zetten vanuit haar favoriete positie (6-2) en kort daarna is het Annelies die wederom een uitsluiting van een ZVVS-speelster regelt, vervolgens zelf instart en prima scoort (7-2). Onbegrip bij de tegenstander, maar wie de regels kent, weet dat dit al ruim drie jaar is toegestaan. Dan volgt er een manminder. Als coach Rutger ziet dat de speeltijd bijna om is, stuurt hij alvast Nadine naar voren. De tegenstander weet niet te scoren, waardoor Anouk op de vrij liggende Nadine kan spelen. Ondanks dat de keepster ver is uitgestart, krijgt zij het toch voor elkaar om in het fluitsignaal te scoren. We sluiten daarmee het derde part met een riante 8-2 af. 

Hoewel het er inmiddels erg reuskleurig uitziet voor onze dames, moet er nog één part worden gespeeld. In vijf minuten kan er immers nog een hoop mis gaan Het is dan ook zaak om het hoofd spreekwoordelijk koel te houden. De dames van ZVVS weten vanaf de midvoor-positie al snel de score te openen (8-3). Er wordt door SG WZC wat slordig en gehaast gepasst, waardoor de aanval niet goed uit de verf komt. Coach Rutger maant de dames dan ook om rustiger te spelen en langere aanvallen op te bouwen. Een manmeer-voordeel lijkt succesvol te gaan, maar eindigt uiteindelijk in de handen van de keepster. De sterke midvoor van ZVVS weet in korte tijd voor de tweede keer te score en verkleint de achterstand tot 8-4. 

Tot overmaat van ramp volgt er aan onze zijde een nieuwe uitsluiting en weet de tegenstander dit wederom om te zetten in een score (8-5). De spanning neemt toe bij onze dames en dat is te zien aan het spel. Twee manmeer-situaties worden nu niet benut en dat is toch wel jammer. Maar inmiddels is de laatste minuut al ingegaan en kunnen onze dames niet meer verliezen. 

In de laatste seconden doet een Vlaardingse speelster nog een ultieme poging om het verschil wat te verkleinen. Ondanks dat ze vrij voor het goal ligt, weet ze Anouk niet te passeren; de bal belandt op de lat. Als het eindsignaal gaat is de opluchting bij onze dames goed te zien. Ze hebben terecht gewonnen. De einduitslag is 8-5. Pas over vier weken is de volgende wedstrijd tegen ZVL.