2022 2023 Oliebollentoernooi GroepsfotoNa twee jaar gedwongen beperkingen vanwege de Corona-pandemie waren de verwachtingen bij de organisatie hoog gespannen: Zou er voldoende belangstelling zijn, als we weer een ouderwets oliebollentoernooi organiseren? Bijkomend probleem was, dat zowel Kerst als Oud- en Nieuw in het weekend vielen, waardoor noodgedwongen moest worden uitgeweken naar het eerste weekend van januari.

Maar hoe kom je op 7 januari nog aan verse oliebollen? Organisator Marijke Bos sloot een deal met de plaatselijke Albert Heijn en vulde al voor de jaarwisseling de vriezer van het clubhuis met 200 oliebollen. Daarmee was ook dat probleem opgelost. Maar goed; zouden er genoeg aanmeldingen komen om twee redelijke poules samen te stellen? Half december ging de inschrijving van start. En hoewel het in het begin wat stroef verliep, waren er na enkele reminders toch een kleine 30 inschrijvingen van jeugdspelers, die samen nog zo’n 50 vrienden en familieleden mee zouden nemen. Een prachtig aantal!

Er werden twee poules samengesteld; één met namen rond het toepasselijke thema Kerst en de ander rond Oud- en Nieuw. De w-official- en scheidsrechterstaken werden spontaan ingevuld en na wat technische problemen kon worden gestart. Op de achtergrond warmde Marijke de oliebollen op, terwijl Ronald van Loe als speaker de wedstrijden vakkundig met de nodige humor aan elkaar praatte en er tevens voor zorgde dat het toernooi op schema bleef.

De poulewedstrijden verliepen dan ook zeer voorspoedig. Het was erg leuk om te zien hoe jong en oud samenspeelden en hoe er in de meeste gevallen goed rekening met elkaar werd gehouden. Na een flink aantal wedstrijden konden de poulewinnaars bekend worden gemaakt: De Vuurpijlen en De Kerststerren. Zij speelden een spannende finale, waarbij er zelfs nog een verlenging nodig was om De Kerststerren, de familie Wielaard, als winnaar te kunnen uitroepen.

Als uitsmijter was er de traditionele wedstrijd van jong tegen oud, waarbij alle deelnemers tegelijkertijd speelden. Het fanatisme was er niet minder op. Uit de krioelende massa kwam af in toe de bal tevoorschijn en werd er aan beide kanten gescoord. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor de uitslag geheel terecht op 7-7 bleef steken.

De organisatie bleef nog even napraten en wat eten in het clubhuis. Door de vele enthousiaste reacties konden zij niet anders concluderen dan dat dit eerste post-Covid evenement een groot succes was en naar meer smaakt. Namens SG WZC wil ik iedereen bedanken, die aan de succesvolle organisatie van dit mooie toernooi heeft meegewerkt. Speciale dank gaat uit naar initiatiefneemster Marijke Bos! Dit smaakt duidelijk naar meer leuke activiteiten.