20230114 163400 kopie

De winterstop is voorbij en onze meiden staan na 10 wedstrijden op een prachtige 3e plek in de competitie. Vandaag speelt CM1 tegen het combinatieteam van AZC, OZV en De Plas, die de 7e plek bezitten. Ons team wordt bovendien vanaf vandaag versterkt met Tara, die het wedstrijdzwemmen heeft ingeruild voor waterpolo. Welkom bij SG WZC Tara!

De wedstrijd lijkt voortvarend te beginnen na een eerste (van vele) onderscheppingen door Nadine. Zij speelt de bal op Eva, die onze meiden direct op voorsprong brengt (1-0). SG WZC is duidelijk de betere ploeg en maakt de ene na de andere onderschepping, gevolgd door snelle aanvallen. Score blijft echter een tijdje uit, totdat Nadine vrij instart en de score op 2-0 brengt. Ook een manminder brengt de tegenstander geen tegenpunt, maar dan is er een uitsluiting bij onze meiden, gevolgd door hinderen. Dat levert standaard een strafworp op, die keepster Kyla helaas niet kan keren; 2-1. Ondanks enkele goed gecreëerde kansen weet SG WZC niet meer te scoren en is de stand na het eerste part gezien de omstandigheden een wat magere 2-1.

Al direct in het tweede part komen er nieuwe kansen. Safae, die gedurende de wedstrijd een aantal mooie onderscheppingen maakt, speelt de vrij inzwemmende Tamar aan, die helaas hard op de paal schiet. De volgende aanval is het gelukkig wel raak, als de vrij inzwemmende Eva 3-1 noteert door hard in te schieten. Na een nieuwe onderschepping door Safae, sprint ze zelf naar het goal. Helaas gaat ook haar schot op het hout. De volgende onderschepping is voor Nadine, die de snel reagerende Tamar prima bereikt. Zij bepaalt de tussenstand na twee parten op 4-1. 

In het derde part wordt er na een rommelige situatie voor het goal van de tegenstander gescoord door Eva, die de bal handig weet in te tikken. Na een gemist schot kan de tegenstander wat terug doen, als één van de speelsters vrij voor ons goal komt. Het is 5-2. Het spel van onze meiden blijft erg rommelig. Na een maandje zonder wedstrijden, lijkt het bij de C-meiden ook een beetje te ontbreken aan wedstrijdritme. Het is opnieuw Eva die SG WZC verder op voorsprong brengt. Na drie parten blijft de score steken op 6-2.

Helaas staat ook het vierde part in veel gevallen in  het teken van net té gehaast willen schieten op het goal. De coach van de tegenstander is ook continu aan het klagen bij de scheidsrechter, terwijl er aan beide kanten overtredingen worden gemaakt. Daarnaast liggen onze meiden elkaar een beetje in de weg voor het goal. Even lijkt het erop dat verdere score uitblijft, maar dan maakt eerdere genoemde coach een wisselfout en ligt er een onrechtmatige speelster in het water. De scheidsrechter kan niet anders dan een strafworp toekennen, die door Tamar netjes wordt verzilverd. Er wordt nogmaals gescoord als Nadine de bal weer handig onderschept. De vrij inzwemmende Jacinda maakt het mooi af (8-2). In de laatste minuut weet de tegenstander eindelijk een keer uit te breken. Zij scoren de laatste goal en beslissen de einduitslag op 8-3. Een lastige wedstrijd, maar de spreekwoordelijke buit is weer binnen!