dg1

 

De jongens en meisjes van DG1 doen het buitengewoon goed in de competitie. Tot nu toe werd slechts één keer verloren van Z&PC De Gouwe, waardoor ze op een mooie tweede plaats staan. Om die plek verder veilig te stellen zou het mooi zijn als ze vandaag tegen de nummer vier, het team van De Plas, zouden winnen.

Aan het begin van de wedstrijd is het even aftasten. Beide teams creëren enkele goede kansen, maar tot scoren komt het nog niet. WZC is telkens wel snel weg bij het veroveren van de bal. Na een paar aanvallen wordt dit beloond als Youri vrij doorkomt en de bal mooi op maat ontvangt. Eerst kan de keeper zijn schot nog keren, maar in de rebound is het wel raak: 1-0. De tweede kans is voor Noa, die een lange bal van keeper Thom ontvangt. Haar schot komt echter in de handen van de keeper terecht. De Plas probeert gelijk te komen met een schot van acht meter. Onze keeper heeft hier geen moeite mee, zodat we weer in de tegenaanval kunnen gaan. 

De lange uitworpen van Thom blijken een belangrijk wapen te zijn in de speltactiek van WZC. De bal komt bij Daylano terecht, maar hij wordt direct aangevallen. Gelukkig weet hij op tijd Youri te bereiken, die niet twijfelt en 2-0 aantekent. Snel daarna is er een rommelige situatie, waarbij het uiteindelijk de vrij liggende Daylano is, die de voorsprong voor WZC twee seconden voor tijd op 3-0 brengt.

In het tweede part is het opnieuw Youri die de score opent. Vanaf de midvoor maakt hij een zogenaamde contrasprong en werkt hij vervolgens de bal handig in de kruising (4-0). De volgende kans is voor Nando, maar de keeper zit er goed bij. Ook Dariush maakt een mooie rush richting het goal, maar ook hij wordt afgestopt. Vervolgens wordt jammer genoeg de vrij liggende louise niet gezien en gaat de bal via Ruben en Nando net naast. Verdere score lijkt uit te blijven, maar kort voor tijd weet Thom, met alweer een lange worp. Noa te bereiken, die vrij op het goal afzwemt en overtuigend scoort. Daarmee is de tussenstand 5-0.

Wat ik erg goed vind, is dat ons team de tegenstander de hele wedstrijd onder druk houdt. De Plas komt daardoor weinig tot echt aanvallen en maakt fouten, waarbij balverlies wordt geleden. In het derde part lijkt de spreekwoordelijke WZC-motor echt op stoom te komen. De eerste kans is voor Dariush, die helaas net naast schiet. Het is een geluk bij een ongeluk dat Ruben de keeper aanvalt. Na diens uitworp komt WZC direct weer in balbezit en ligt hij helemaal vrij. Eerst scoort hij 6-0 en bij de volgende aanval is het opnieuw raak, als hij goed wordt aangespeeld door Dariush (7.0).

WZC heeft de smaak te pakken en is continue gevaarlijk voor het goal van De Plas. Een mooie bal van Nando op Noa resulteert in 8-0. Vervolgens ligt Youri vrij, die hard inschiet (9-0). Zonder wissels is het hoge tempo voor de tegenstanders niet meer bij te benen. Toch krijgt De Plas nog een kleine kans, maar het schot gaat tegen de lat. Direct is er een uitbraak van WZC, waarbij Daylano vrij met de bal doorkomt en de derde periode bepaalt op 10-0.

Onze meisjes en jongens gebruiken het laatste part vooral om het doelsaldo nog wat verder op te voeren. Eerst is er een verre bal van Noa op Louise, die helaas in de handen van de keeper schiet. Snel daarna krijgt Lisa de bal; haar schot gaat er wel in: 11-0. Dan verovert Dariush alweer de bal en maakt hij een rush richting goal. Hij speelt de bal slim af op de vrij liggende Daylano, doe 12-0 noteert. 

Vervolgens wordt Louise goed gevonden en deze keer geeft ze de keeper geen kans. Het is inmiddels 13-0. Maar daarmee is WZC nog niet klaar: In eerste instantie schiet Lisa nog op de keeper, maar snel daarna weet ze wel te scoren: 14-0. Het vele zwemmen van Dariush wordt beloond: hij krijgt eindelijk zelf een goede schotkans en weet deze mooi te verzilveren: 15-0. In de slotfase krijgt Youri nog een mooie bal aangeplaatst. Hij beslist de eindstand op een prima 16-0.