20230204 160739 kopie

Afgelopen zaterdag trad Dames 4 aan tegen het eerste damesteam van Westland, dat op de tweede plek staat in de competitie. Het zou dan ook wel eens een lastige partij kunnen worden. De dames zitten steeds wat krap in de bezetting en daarom waren Nadine en Tamar (C-meisjes) uitgenodigd om mee te spelen.

Aan het begin van de wedstrijd zetten de dames van Westland er gelijk de vaart in. Hoewel de eerste aanval van de bezoekende ploeg nog kan worden afgeslagen, weten ze na ruim anderhalve minuut spelen toch op voorsprong te komen. Bij onze dames komt de aanval wat moeilijk op gang. De eerste kans is voor Aukje, die in een manmeer-situatie een boogbal net over de doellat gooit. Een snel daarop volgende manminder wordt in eerste instantie nog goed gekeerd door Anouk, maar Westland benut vervolgens de rebound en brengt de score op 2-0. 

Elke keer als onze aanval wordt afgeslagen, is het jonge Westlandse damesteam snel weg. Ze creëren daarmee veel doorbraken, die in de loop van het eerste part nog resulteren in twee tegengoals. Bij een stand van 4-0 krijgt Ashlynn een grote kans voor het vijandige goal. Helaas gaat haar schot net tegen de paal. Daarmee wordt de eerste tussenstand beslist op 4-0.

Vroeg in het tweede part krijgen we een nieuwe manmeer-situatie. Ook deze kans gaat verloren omdat het schot van Aukje in handen van de keeper valt. Hoewel onze dames zich goed verweren en prima verdedigen, weet de midvoor van Westland handig om haar verdediger heen te draaien en noteert zij 5-0. Als er kort daarna ongelukkig wordt uitgegooid, straft Westland dat direct af (6-0). Dan is er een derde manmeer-situatie voor onze dames, direct gevolgd door een strafworp. Zou het deze keer wel gaan lukken om de hatelijke 0 van het scorebord te krijgen? Het schot van Linda tijdens de manmeer wordt gehouden door de keeper. Als ze vervolgens ook de strafworp neemt, heeft ze opnieuw pech: haar schot schampt de paal. Na twee partjes blijft het daarmee 6-0.

In het derde part is er opnieuw een manmeer-situatie voor WZC. Deze keer is er een schot van Tamar, maar de palen en lat lijken een soort derde tegenstander te vormen. Opnieuw dus geen goal. Vervolgens is er een belangrijke rol voor keepster Anouk, die eerst een 1-0 situatie redt en vervolgens nog twee doelpogingen blokkeert. De vierde keer is het echter wel raak (7-0). Tot overmaat van ramp krijgen we een uitsluiting. Ook deze overtalsituatie wordt door Westland benut (8-0). 

Dan kunnen onze dames eindelijk iets terug doen. Tamar speelt naar Aukje op de midvoor-positie. Zij verrast zowel haar verdediger als de keeper volledig, met een harde, professioneel uitgevoerde backworp (8-1). Aan het eind van het part is er nog een offensief van WZC en een kans om de achterstand verder terug te brengen. Jammer genoeg wordt de aanval gestuit door de keepster. In dit partje kon WZC zich goed meten met de snelle tegenstanders. Met een tussenstand van 8-1 gaan we naar de laatste periode.

De snelle Nadine mag opnieuw voor de bal zwemmen. Het is echter Westland dat de eerste serieuze kans in het vierde part creëert. Ook nu is het Anouk die onze dames redt. De tegenstanders blijven echter snelle uitbraken maken. Hoewel wij ons goed verweren gaat het na een aantal keren toch mis en wordt het 9-1. Maar WZC lijkt iets terug te kunnen doen als Marjolein een grote kans krijgt. Helaas belandt haar schot op de armen van de keeper. In daarop volgende rebound gaat ook een tweede kans verloren. 

Westland probeert verder uit te lopen. Eerst komt met een hard schot van afstand de tien op het scorebord (10-1). Vervolgens wordt er in de volgende aanval opnieuw gescoord (11-1). De kansen lijken te keren als Tamar een strafworp weet te forceren. Ze neemt deze vervolgens zelf, maar opnieuw belandt de bal op de paal. Wat een pech! Beide partijen krijgen nog een manmeer, maar daaruit wordt niet meer gescoord. Tot slot neemt Tamar revanche op haar gemiste strafworp: van acht meter schiet zij een boogbal in de kruising (11-2). Daarmee beslist zij tevens de eindstand. De punten gaan verdiend naar Westland, maar onze dames hebben zich prima verweerd!