2023 03 04 foto H6 GZC Donk H5 kopie

Heren 6 bevindt momenteel bovenaan in de ranglijst van hun competitie, met veel concurrentie van drie andere teams. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen GZC Donk H5, de nummer twee van dat moment. Het zou dus wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Spoiler-alert: dat werd het dus ook.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd weten onze heren op voorsprong te komen. Remco schiet van zo’n 10 meter afstand hard in de linker onderhoek (1-0). De tegenstander weet echter de gelijkmaker direct in de volgende aanval te scoren (1-1). Vervolgens komen beide teams niet echt tot gevaarlijke kansen, totdat Devano de vrij inzwemmende Olivier aanplaatst. Olivier brengt ons team weer op voorsprong: 2-1. Dit is tevens de eerste tussenstand.

In de tweede periode kent SG WZC een sterke start. Al na 13 sec. is het Werner die de vijandige keeper passeert (3-1). Daarna lijkt de WZC-motor flink te haperen. Het gevaar komt vooral van de tegenstander. Eerst verkleint deze het verschil tot 3-2 en tot overmaat van ramp wordt er ook nog in een manminder situatie gescoord (3-3), waardoor de stand na twee perioden gelijk staat.

In de derde periode wordt het een stuk spannender. Er zijn een aantal uitsluitingen. Tijdens een manmeer-situatie voor WZC schiet Olivier op de keeper. Gelukkig lukt het Devano om in de rebound wel te scoren (4-3). Even staan onze heren weer op voorsprong, maar kort daarna scoort de tegenstander twee keer achter elkaar uit een overtal-situatie (4-5). Een schot van Bas stuit helaas op de keeper. GZC Donk heeft de smaak te pakken en weet zelfs hun voorsprong nog te vergroten tot 4-6. Gelukkig kan Nigel de schade beperken door kort voor het einde van het part het verschil te verkleinen tot 5-6.

Onze mannen starten de laatste periode met een kleine achterstand. Het kan nog de goede kant op gaan, maar dan moet er wel wat gebeuren. Gelukkig weet SG WZC direct de eerste manmeer-situatie te benutten: Danny, die bij de paal ligt, krijgt de bal loepzuiver van Perry aangespeeld en zorgt voor de gelijkmaker (6-6). Dan volgt er een kans voor Olivier die wordt gekeerd door de keeper. De kansen lijken zich in ons nadeel te keren als GZC Donk een strafworp krijgt. Wonder boven wonder houdt onze keeper Paul de bal tegen en houdt daarmee onze mannen in de race. 

Dan volgt er een situatie waarmee SG WZC de winst naar zich toe kan gaan trekken: Olivier kan vrij met de bal op het goal afzwemmen. Als hij dreigt wordt hij van achteren door de tegenstander aan zijn gooi-arm getrokken. Iedereen verwacht (terecht) een strafworp, maar de verantwoordelijke scheidsrechter denkt er anders over. Die beslissing kost ons de wedstrijd. De tegenstander maakt van de verwarring gebruik om in de tegenaanval de winnende goal te scoren. De teleurstellende eindstand is 6-7. Winst had zeker tot de mogelijkheden behoord, terwijl gezien het spel van beide partijen een gelijke stand naar mijn idee terecht was geweest.