DG2

Het seizoen loopt op zijn einde, maar wat fijn dat de KNZB ons seizoen zo heeft gepland, dat de laatste wedstrijden de leukste zijn. En nee, dat zeg ik niet omdat we kunnen winnen. Ik zeg dat omdat deze wedstrijden gelijk op gaan. We zouden kunnen winnen, maar we zouden ook zeker zomaar kunnen verliezen. Dat maakt een wedstrijd spannend en vooral leuk! We  worden gastvrij ontvangen door de Lansingh. Ze hebben twee leuke enthousiaste coaches en voordat we beginnen, zit de sfeer er al in. Zelfs de scheidsrechter, houdt zijn praatje op een leuke manier. Duidelijk mensen die voor hun lol langs de kant staan. Kortom, het perfecte recept voor het maken van een leuke wedstrijd voor iedereen!

Part 1
We beginnen een beetje gespannen aan de wedstrijd. Het vooruitzicht dat we misschien wel kunnen winnen, speelt duidelijk een rol. Hierdoor vergeten we even hoe we moeten verdedigen. De Lansingh maakt daar meteen dankbaar gebruik van en scoort de 1-0. Het publiek gaat helemaal uit zijn dak! (Tja, een team met 13 kinderen, heeft veel publiek op de kant 😊).
Dan is het aan ons om aan te vallen. We zwemmen naar voren, plaatsen de bal naar elkaar. Benjamin ligt vrij en doet een poging die via de lat bij Casey komt. Vervolgens doet hij een poging, maar mist. De aanval van de Lansingh eindigt in de handen van keeper Liam D. Hij plaatst de bal voor Mauro zijn neus. Met een verdediger vlak op zijn hielen, zwemt hij naar het doel. Hij weet de bal op te pakken en maakt de gelijkmaker. Met 1-1 gaan we naar de eerste rust.

Part 2
Deze tweede periode begint met verdedigen en dat gaat erg goed. We blijven goed bij onze tegenstander liggen en geven ze bijna geen kans. Lucas D weet een mooie bal te onderscheppen en ook Lucas V tikt een bal uit de hand van een tegenstander die op het punt staat te schieten. Doelpunt afgeweerd. Andersom, weet de Lansingh het ons ook erg moeilijk te maken. Ook zij weten de bal te onderscheppen en hun keeper is ook lekker bezig met het stoppen van onze doelpogingen. Het lijkt een scoorloze periode te worden, maar vlak voor het eind, weet de tegenstander door te breken en maakt nog net de 2-1.

Part 3
We wisselen van helft. “Dit is nou een leuke wedstrijd,” zegt de thuisspelende coach. Ik kan het alleen maar eens zijn met zijn opmerking. Liam D en Mauro wisselen van keeperscap. Mijn assistent coach Arno (🤪) spreekt het team toe. Geeft ze wat tips. En dan gaan we weer beginnen. Isis zwemt op en heeft de bal, we mogen dus meteen de aanval in zetten. Het gaat niet helemaal goed, want we verliezen even de bal, maar we heroveren hem ook weer snel. De bal wordt naar Sinan geplaatst, die vrij doorkomt. Hij maakt de stand weer gelijk; 2-2. Dan moeten we weer verdedigen. Iedereen nummert en vindt zijn ‘mannetje’. Toch komen onze tegenstanders dicht bij ons doel. Maar wij hebben Mauro daar liggen en die houdt de bal tegen. Hij plaatst naar Liam D, die de bal naar Sean speelt. Een derde doelpunt volgt, 2-3. En dan lijkt de beer los. We weten snel de bal weer te veroveren. Dit keer is het Isis die vrij doorkomt en de 2-4 staat op het bord. Nog geen halve minuut later, heb ik een Déjà vu, want de situatie herhaalt zich. Isis scoort de 2-5. De Lansingh krijgt deze periode weinig ruimte, want weer weten we de bal af te pakken. Dit keer Lucas D aan de zijkant van het bad. Hij speelt de  bal naar Liam D en deze maakt de 2-6. Vlak voor de rust, krijgt Benjamin nog een kans. Hij heeft vijftien seconden om van onze helft naar het doel te zwemmen en dat doet hij goed, maar toch komt hij net één seconde te kort om te schieten. Jammer. De Lansingh wordt gered door de zoemer.

Part 4
De vierde periode begint goed. Nadat we de bal hebben gehaald, weet Isis ook meteen een doelpunt te maken en staat het 2-7. Helaas vergeten we te nummeren, dus weet de tegenstander door te breken en de 3-7 is een feit. In de aanval raken we snel de bal kwijt, Sean zwemt achter zijn mannetje aan en krijgt een strafworp tegen. Ondanks dat Mauro deze met zijn vingers nog aanraakt, vindt de bal wel het doel en staat het 4-7. Weer raken we snel de bal kwijt in de aanval en weet de Lansingh de 5-7 te maken. Dit wordt nog spannend. Zeker wanneer Sinan een U20 krijgt en onze tegenstanders met een man meer op ons doel af komen. Ze schieten én weten te scoren. Onze voorsprong is zo helemaal weg. Het staat 6-7 met nog twee en een halve minuut op de klok. Nagels bijten dus. De bal gaat heen en weer. Niemand komt meer in de buurt van een goal tot de laatste minuut van de wedstrijd. In dit geval weet Tara weg te zwemmen. Ze krijgt de bal en maakt onze aanval af met een mooi doelpunt. Er staat nu 6-8 op het bord met nog dertien seconden te spelen. De Lansingh doet nog een laatste poging maar deze wordt gestopt door Mauro en dan gaat de zoemer. We hebben gewonnen!

Blije kinderen klimmen op de kant. Hun harde werken is beloond met een overwinning. Maar wat was het spannend, want het ging nog bijna mis! Goed gedaan. Er worden handen geschud en ook de tegenstander kijkt blij. Ze hadden dan wel verloren, maar zeiden dat ze een leuke wedstrijd hadden gehad. Als kers op de taart, mochten ze allemaal nog even van de glijbaan in het recreatie bad. Iets waar de meesten graag gebruik van maakten.

Nog een wedstrijd te spelen dit seizoen en dan mogen we tegen d’Elft. Deze winst is een opsteker, die we mee kunnen nemen naar volgende week. Dan gaan we weer proberen te winnen!

De foto is van een wedstrijd van december jl.