2023 09 16 De Reigers DG2 WZC DG1 foto

De eerste wedstrijd van dit seizoen staat vanavond op het menu. Altijd een beetje spannend, zeker met nieuwe spelers én met nieuwe spelregels. Maar ik heb er vertrouwen in en het team heeft er zin in! Let’s go! 

Part 1
Sean begint met opzwemmen en wint de bal. Kyano zwemt meteen door, krijgt de bal aangegooid en maakt het eerste doelpunt. Dat begint lekker. Ze nummeren, zoeken de tegenstander meteen op en veroveren de bal. Sean weet dit keer de aanval af te maken en scoort de 0-2. Nu moet er verdedigd worden en dat gaat heel goed. We weten de bal wederom te veroveren en Mauro komt vrij voor het doel. Tot twee keer toe mist hij het doel, maar drie maal is scheepsrecht; 0-3. We geven de Reigers geen kans, want meteen na het fluitsignaal onderschept Ruben de bal, komt vrij door en maakt de 0-4. De verdediging gaat zo goed, dat Liam niks te doen heeft in het doel. Benjamin onderschept de bal, plaatst naar Ruben welke naar Sean overspeeld en de 0-5 staat op het bord. Het eindigt 1 seconde voor tijd met de 0-6 gemaakt door Cas.

Part 2
Veel hoef ik niet te vertellen tijdens de rust. Ze doen het heel goed. Praten met elkaar, kijken goed, spelen over, verdedigen goed. Ga zo door. We zwemmen weer op en winnen de bal. Ruben neemt hem gelijk mee en maakt de 0-7. Even later maakt hij met een mooie actie op de midvoor ook de 0-8. Dan moeten we even verdedigen. De reigers komen op ons doel af, maar Liam staat zijn mannetje en maakt een mooie redding. De bal komt bij Lucas die vrij ligt voor het doel en de 0-9 scoort. Weer moeten we even verdedigen, maar de bal wordt weer onderschept door Ruben. Via Lucas komt de bal bij Sinan en de 0-10 is gemaakt. Er wordt weer genummerd. Onze jongens zitten er bovenop en daardoor is het 15 seconden later 0-11, wederom door Sinan. Sean en Benjamin zorgen voor de 0-12 en de 0-13. Tijd om weer even bij te komen langs de kant.

Part 3
Daar gaan we weer en de Reigers weten het ons even lastig te maken. Gelukkig kunnen we ons herpakken en wanneer Lucas een doelkans mist, grijpt Sean zijn kans in de rebound; 0-14. Er volgen een paar mooie aanvallen en de broertjes Benjamin en Lucas weten allebei een doelpunt te maken. De stand is nu 0-16. We moeten weer verdedigen, maar dat is van korte duur. De bal wordt weer verovert door Ruben. Hij speelt naar Jespar en die scoort de 0-17. Dan bij de volgende aanval komt de bal bij Liam terecht en de 0-18 volgt. We sluiten deze periode af met nog twee doelpunten, een van Ruben met een assist van Lucas en een van Sinan; 0-20.

Part 4
Dit partje heb ik ze de opdracht gegeven op de Reigers een beetje de kans te geven, dus we verdedigen pas wanneer ze op onze helft liggen. Maar als we de bal hebben, gaan we wel vol in de aanval en binnen no-time scoort Ruben de 0-21. Dan laten we ons terug zakken zodat de tegenstanders kunnen aanvallen. Ze weten alleen niet helemaal wat ze daar mee aan moeten. De bal wordt onderschept door Benjamin die meteen kan doorzwemmen naar het doel, 0-22. Weer zakken we terug en de Reigers komen wat dichter bij ons doel. Echter weet Cas een verkeerde worp te onderscheppen en via Ruben komt de bal weer bij Benjamin die zorgt voor de 0-23. Dan komen de Reigers toch dicht bij een doelpunt, maar Mauro laat zich niet foppen en maakt een mooie redding. Het laatste doelpunt wordt nog door Sean gemaakt. Eindstand 0-24.

Tevreden stappen de mannen het water uit. Ze hebben hard gewerkt en goed samen gespeeld. Ze hebben elkaar de kansen gegund en daardoor heeft iedereen een doelpunt kunnen maken. Toppers! Op naar de volgende wedstrijd!