2023 10 28 teamfoto CJ1

De C-jongens spelen vandaag pas hun derde wedstrijd van dit seizoen. Er zijn nogal wat nieuwe gezichten bij de team: van harte welkom allemaal. Leuk dat jullie het team komen versterken! Met nieuwe, onervaren spelers is het voor coach Ferry nog wel een hele toer om hiervan een goed samenwerkend team te maken.

De eerste twee wedstrijden werden beide met 12-3 verloren van de gerenommeerde tweede C-teams van MNC Dordrecht en ZPB Barendrecht. Zeker geen schande. Maar: nieuwe rondes nieuwe kansen. Vandaag ruiken onze jongens mogelijkheden, omdat tegenstander Residentie tot nu toe alle wedstrijden met grote cijfers heeft verloren. Die mogelijkheden moeten dan natuurlijk nog wel worden benut. Laten we eens kijken of dat is gelukt.

De eerste aanval in de wedstrijd is voor SG WZC. In eerste instantie gaat deze aanval verloren, maar Artan verovert de bal direct weer terug. Via Nando komt de bal terecht bij de vrij liggende Daylano. Hij schiet eerst wat te gehaast tegen de paal, maar herstelt zich daarna prima door in de rebound de bal wel raak te schieten (1-0). In een nieuwe aanval lijkt Daylano weer te gaan scoren, maar deze keer is het de paal die in de weg zit. De bal komt wel weer in bezit van Ruben, die vanaf de zeven meter de bal mooi in de kruising schiet (2-0). 

Al snel wordt de bal weer onderschept. Youri maakt een lange rush richting goal, maar helaas mist hij. Artan pakt de bal opnieuw prima af en sprint zelf op het doel af. Ook hij schiet net mis. Dan krijgt de tegenstander voor het eerst de kans om op ons doel te schieten, maar Thom zit er prima bij. We gaan direct weer in de aanval. Artan speelt de bal naar Ruben op midvoor. Die draait mooi om zijn man heen en noteert 3-0. 

Maar daarmee is het dit part nog niet gedaan. Ruben speelt een lange bal naar Brian op de midvoor. Ook hij draait, maar schiet op de lat. Even later gebeurt hetzelfde als de tegenstander de bal schiet. Nog altijd geen goal tegen. Vervolgens is er opnieuw de combi Ruben-Brian. Deze keer is het wel raak (4-0). Na een onderschepping van Brian komt de bal via Ruben terecht bij de vrij liggende Youri, die eveneens scoort (5-0). De laatste actie in dit part wordt gestart door Tim, die de bal onderschept en deze afspeelt op Ruben die vrij inzwemt en niet twijfelt. Hij bepaalt de eerste ruststand op 6-0. Een zeer goede startt!

In part twee proberen onze jongens om de voorsprong verder te vergroten. De eerste kans is voor Brian, die in de handen van de keeper schiet. Daylano start in maar vergeet om door te zwemmen. Vervolgens krijgt Brian nog twee kansen, maar ook hieruit volgt geen doelpunt. De tegenstander mag het nu weer eens proberen. Opnieuw gaat de bal op de lat. Het wil maar niet lukken om te scoren. Een mooie combinatie van Tim, die via Casey bij Daylano terecht komt, wordt overgeschoten.

Dan wordt het zo langzamerhand echt tijd om te gaan scoren. Het is Nando, die ons team wakker schut. Hij zwemt vrij in en scoort 7-0. Ondertussen is wel onze verdediging een beetje in slaap gesukkeld, want even later scoort de tegenstander met een wel heel mooie boogbal (7-1). Maar we blijven goed doorgaan met aanvallen. Via Casey komt de bal terecht bij Youri, die mooi richting doel doorzwemt, terwijl Ruben ruimte creëert. 

Het is inmiddels 8-1. Ruben probeert het vervolgens zelf opnieuw op de midvoor. Hij draait goed, maar de bal is voor de keeper. In tweede instantie lukt het ook niet, maar dan speelt hij af op Casey, die vrij kan inzwemmen en 9-1 scoort. Er is nog een kans voor Residentie, maar opnieuw is het Thom die verhindert dat het verschil iets kleiner wordt. De tegenstander krijgt nog een kans door een foutje bij het uitplaatsen, maar het schot gaat naast. Halverwege is het een prima 9-1.

Maar we zijn pas halverwege. Bij Residentie is de keeper gewisseld en dat blijkt later een hele goede speler te zijn. Het begint allemaal niet zo lekker. De eerste aanval komt niet goed uit de verf en hoewel de bal weer snel wordt veroverd, schiet Daylano de bal over. De eerste doelpoging van de tegenstander is voor onze keeper Thom. We gaan weer in de aanval, maar Ruben vergeet even dat er wel moet worden samengespeeld en schiet naast. Opnieuw is er een schot van de tegenstander, die Thom nog net kan uittikken.

Hoewel we blijven aanvallen wil het ook nu niet lukken om de score te openen. Eerst is er een rush van Nando op het goal. Hij schiet op de arm van de keeper. In een nieuwe aanval komt de bal via Ruben bij Brian terecht. Ook hij mist. Dan krijgt Ruben een vrije bal, die hij snel neemt en direct op het goal schiet (10-1). Bij dit doelpunt blijft het voor dit part voor onze jongens. Door goed te verdedigen weet Lucas de sterke tegenstander van Residentie eerst nog aardig tegen te houden. Toch lukt het diezelfde tegenstander om in korte tijd maar liefst twee keer te scoren. Residentie verkleint daarmee de achterstand tot 10-3. Het is het einde van een partje waarin de spelers van ons team elkaar niet echt goed wisten te vinden. Hopelijk komt er nog een goede eindsprint.

Gelukkig herstellen onze jongens zich in part 4. De eerste aanval verloopt nogal rommelig, maar wordt uiteindelijk wel vanaf de midvoor verzilverd door Brian (11-3). Na een mislukte aanval van ons is een speler van Residentie snel weg. Hij scoort 11-4. Dan wordt er weer een mooie combinatie gemaakt. Brian passt naar de op de 2 meter vrij liggende Artan. Hij twijfelt geen moment en noteert (12-4). 

Dan volgt er nog meer moois. Na balovername maakt Youri een rush richting goal. Hij speelt af op de vrij liggende Casey, die eenvoudig kan scoren (13-4). Youri lijkt op dreef en scoort vervolgens zelf (14-4). In de laatste fase van de wedstrijd wordt er helaas wat egoïstisch gespeeld. Daardoor haperen de aanvallen en wordt er niet meer gescoord. Desalniettemin hebben de jongens een prima wedstrijd gespeeld en lijkt  het vertrouwen na de eerdere verliezen behoorlijk hersteld. Einduitslag: 14-4.