WhatsApp Image 2023 10 30 at 23.25.27

Tot nu toe heeft dames 3 helaas nog geen punten kunnen behalen, maar de competitie is nog jong. Bovendien heeft de tegenstander van vandaag ook nog geen winstpunten. Alles is dus mogelijk. Laten we snel eens gaan kijken hoe onze dames het er in Delft vanaf brachten.

De eerst aanval is voor de thuisploeg, maar deze gaat verloren. Helaas zijn we in de tegenaanval de bal snel kwijt. Bij de tweede aanval van d’Elft belandt de bal op de lat. Vervolgens gaat het terugspelen niet helemaal zuiver. Daardoor creëert onze tegenstander een vrije speelster, die gemakkelijk 1-0 scoort. 

Ons eerste schot op het doel komt van Loes. Helaas zit hier de paal hinderlijk in de weg. Er wordt niet erg goed aangesloten in de aanval en daardoor komt het maar niet tot echt goede kansen. Maar ook de tegenstander heeft de nodige moeite met onze verdediging en keepster Anouk. Het lijkt in het eerste part vooral nog aftasten voor beide teams. De eerste tussenstand is 1-0. Jammer dat onze dames de vroege achterstand niet hebben kunnen wegwerken.

In part twee wordt de eerste aanval van d’Elft afgefloten. Na een nogal vreemde spelsituatie krijgen we een manminder toegekend. De tegenstandster met de bal ligt binnen de zes meter en schiet direct. De verantwoordelijke scheidsrechter wil eerst de goal toekennen maar wordt figuurlijk teruggefloten door zijn collega. In plaats van de vrije bal waar SG WZC nu recht op heeft, wordt er een scheidsrechterbal gegeven, waarna d’Elft al snel scoort. Deze dwaling zet ons wel op 2-0 achterstand en zou best wel eens beslissend kunnen zijn voor de verdere wedstrijd.

De aanvallen van onze dames komen nog niet echt lekker uit de verf of worden – veelal voor afhouden – afgefloten. Maar ook de Delftse dames krijgen weinig voor elkaar. Een doelpoging van Marjolein is een gemakkelijke prooi voor de keepster. Onze midvoor ligt vaak op een meter of vijf en dat is wat te ver om de keepster echt te verrassen. Larissa probeert hetzelfde, maar haar bal gaat net over.

De eerste echte goede kans komt van Marjolein, die instart maar vervolgens net naast schiet. We krijgen opnieuw een manminder. Van deze situaties moet d’Elft het echt hebben, want opnieuw wordt er gescoord (3-0). We krijgen wel (kleine) kansen, maar het lukt maar niet om de keepster te passeren. Ook Sandra waagt een poging, maar schiet op de paal. Tot overmaat van ramp passeert een boogbal in de laatste seconde Anouk en staan we halverwege op 4-0 afstand.

Hoewel Ingrid er als reserve bij zit, wordt ze toch gevraagd om te gaan spelen. Onze eerste aanval gaat nog verloren, maar coach Tanja lijkt met de inzet van Ingrid toch een slimme zet te hebben gedaan, omdat zij bij haar eerste midvoor-actie gelijk scoort (4-1). Met een iets kleinere achterstand gaan we verder. Eerst is er een schot van Geertje. Die stuit op de keepster. Vervolgens schiet Ingrid de bal over.

We krijgen opnieuw een manminder, die steeds wordt versierd door dezelfde speelster van d’Elft. Persoonlijk vind ik, dat de scheidsrechters nogal van haar onder de indruk zijn. Maar goed, zij hebben het voor het zeggen. Ook deze manmeer wordt door Delft benut, waardoor we op een lastige 5-1 achterstand komen. Ons verdedigen gaat overigens nog altijd prima, waardoor onze tegenstandsters steeds van afstand moeten schieten. Met die ballen heeft Anouk weinig moeite. We krijgen opnieuw een manminder, maar we worden gered door het eindsignaal. Nog één part te gaan.

Een slordig begin van het laatste part eindigt bijna in nóg een tegengoal. Onze eerste kans in dit part is voor invalster Tamar, die vrij inzwemt. Haar schot schampt de paal. Als we opnieuw een manminder krijgen (inderdaad; weer bij diezelfde tegenspeelster), scoort de thuisploeg met – toegegeven – een hele mooie doortikbal (6-1).  Eindelijk krijgen ook wij een manmeer, maar onze dames lijken hierdoor zo verrast, dat er overhaast wordt geschoten, nog voordat we goed en wel zijn opgesteld.

Dan is er opnieuw een kans voor de snelle Tamar, die via een lange bal wordt aangespeeld door Anouk. Zij probeert de keeper te verrassen met een boogbal, maar die mist net voldoende scherpte. Deze keer overleven we een nieuwe manminder gelukkig wel. Tamar breekt opnieuw uit en speelt over naar de vrij inzwemmende Linda. Zij mist eerst een nogal gehaaste slingerbal, maar kan het in de rebound goedmaken. Het staat nu 6-2.

De koek is gelukkig nog niet op. We krijgen een tweede manmeer-situatie toebedeeld. Loes schiet direct van afstand en verrast hiermee de keepster van d’Elft. Daarmee wordt het 6-3 en dat is ook direct de eindstand van de wedstrijd. Helaas opnieuw geen punten voor onze dames. We zijn vooral in het laatste part prima teruggekomen. Als dat al in een eerdere fase was gelukt, dan hadden we het onze Delftse tegenstander nog flink moeilijk kunnen