Schermafbeelding 2023 11 05 om 13.45.10

Na vier wedstrijden staan onze jongemannen op een gedeelde eerste plek in de competitie. Sinds twee wedstrijden hebben ze ook een vaste coach in Rutger, de vader van Glenn en zeker geen onekende naam binnen SG WZC. De tegenstander van vandaag doet het tot nu toe minder goed in de competitie. Na drie wedstrijden heeft de combinatie van De Devel/Poseidon drie punten vergaard. Dat belooft wat voor de wedstrijd die gaat komen.

We zijn inmiddels begonnen en het eerste balbezit is voor onze gasten. Tim weet al snel de bal te onderscheppen. Na heel veel overspelen komt de bal dan toch bij Sam op de midvoor terecht. Helaas schiet hij over. Kort daarna is er een nieuwe aanval. Deze keer is het Tye die het schot lost. De bal wordt gestopt door de keeper. Wat opvalt is dat er veel inzet is bij onze jongens, maar dat er wel vaak slordig wordt geplaatst, waardoor onnodig balverlies wordt geleden. Veel potentiële kansen gaan hierdoor verloren. Ondertussen heeft de tegenstander overigens nog geen echte kansen weten te creëren. 

We krijgen een vrije bal die snel door Sam wordt genomen. Hij bereikt Kay, die vanaf zes meter mooi inschiet en daarmee ons team op voorsprong breng (1-0). Vervolgens gaat het spel heen-en-weer, zonder dat er wordt gescoord. Er lijkt verandering in te komen als we een manmeer krijgen, maar ook deze kans gaat verloren door een slordige pass. We maken het onszelf niet makkelijk. Tot overmaat van ramp gaat De Devel snel in de contra-aanval en wordt het via een slimme taterbal 1-1. Er volgt opnieuw een manmeer die Kay direct zelf neemt. Via een prima schot zorgt hij er opnieuw voor dat ons team op voorsprong komt (2-1).

Met een minimale voorsprong, die best een paar doelpunten groter had kunnen zijn, starten we met de tweede periode. Al snel krijgen we een manmeer, die Koen zelf neemt. Hij zwemt direct vrij in en scoort (3-1). Vervolgens is er een aanval van de tegenstander. De midvoor draait handig om zijn verdediger heen en zorgt voor de aansluiting (3-2). 

Dan lijken onze jongens eindelijk op dreef te komen. In de volgende manmeer schiet Glenn eerst nog tegen de keeper en gaat ook het daarop volgende schot van Jordy op dezelfde wijze verloren. Maar uiteindelijk is ook hier driemaal scheepsrecht: Glenn maakt het mooi af met een goed geplaatste boogbal. Vervolgens krijgt de instartende Djairo een strafworp cadeau, die Jordy helaas tegen de lat schiet. 

Na een misser van De Devel is het erg druk rond het vijandige goal. Aanvoerder Djairo bewaart gelukkig de rust en scoort mooi van afstand in de kruising. Na een mooie save van keeper Malte is er een nieuwe manmeer voor ons. In een mooi een-tweetje tussen Sam en Kay brengt Sam de tweede tussenstand op 7-2. 

Na een prima tweede part gaan we vol goede moed verder met de derde periode. Die begint prima, als Koen wordt aangespeeld op de midvoor, nadat hij zich eerst sterk heeft gepositioneerd. Hij draait goed om zijn man en scoort (8-2). Een manminder wordt overleefd en vervolgens is er een kans voor Sam op de midvoor. Ook hij draait prima, maar schiet net naast. Een schot van De Devel is eerst opnieuw voor Malte, maar direct daarna is het wel raak (8-3).

Dan gaan wij weer in de aanval. Jordy regelt een manmeer, maar helaas schiet Tim wat té gehaast op de paal. Een manminder wordt opnieuw overleefd en gaat direct over in een manmeer. Maar ook die kans gaat jammerlijk verloren. De bal wordt opnieuw veroverd, maar deze keer schiet Djairo in handen van de keeper. 

Na opnieuw een manminder maakt Glenn een lange rush en forceert hiermee een strafworp. Hij mag ‘m zelf nemen en tatert de bal er met overtuiging in. Even later is het Djairo die bij zijn arm wordt gegrepen en een strafworp krijgt. Zijn schot is helaas niet sterk genoeg en wordt gepakt door de keeper. Direct daarna is het weer pauze.

Met een riante 9-3 voorsprong starten we met de laatste periode. De eerste aanval is voor De Devel, maar wordt onderschept door Glenn. Onze aanval gaat helaas ook verloren. In de tegenaanval zit Malte er eerst nog prima bij, maar als De Devel opnieuw in de aanval gaat, wordt er gescoord met een onhoudbare taterbal (9-4). Na weer een verloren bal is het opnieuw raak en wordt het 9-5. Koen kan vanaf de midvoor wat terugdoen. Hij draait weer goed en scoort 10-5.

De tegenstander gaat hun manmeer met hun keeper erbij spelen. Dat gaat mis, maar we maken geen gebruik van het lege goal door een verkeerde pass. Een nieuw schot op ons goal is voor de prima keepende Malte. Inmiddels lijkt de wedstrijd te zijn veranderd in een flipperkast. Met een manminder krijgen we via een afstandschot nog een bal om onze oren (10-6). Een nieuwe manminder wordt gelukkig direct onderschept en een manmeer wordt gehaast direct tegen de paal geschoren. 

Dan is er nog een laatste uitbraak. Sam kan vrij inzwemmen en scoort 11-6. De laatste actie van de wedstrijd is voor Malte, die een schot in de laatste seconde met beide handen pakt. De einduitslag is 11-6. Er zijn mooie acties en goals gemaakt, maar er zit nog veel meer potentie in dit team. Om echt een goed geoliede machine te worden, moet nog wel het nodige gebeuren. Dat lukt natuurlijk alleen als er zeer regelmatig en met de nodige inzet wordt getraind. Ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken.