Heren 5 BZPC H6 01

Heren 5 heeft het dit seizoen tot op heden niet erg gemakkelijk in de competitie. Van de zeven gespeelde wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Die score zou vandaag wel eens flink kunnen verbeteren, omdat hekkensluiter BZ&PC uit Bodegraven te gast is. Maar daarvoor moeten onze heren natuurlijk nog wel even flink hun best doen. 

Aan het aantal spelers zal het zeker niet liggen, want er staan vandaag dertien man opgesteld. Bob heeft zich daarom als coach opgeworpen, zodat er nog altijd zes wissels op de kant zitten. Soms is dat een voordeel, maar het kan ook minder goed bevallen. Hoe het uiteindelijk in de wedstrijd is uitpakt, lees je hieronder.

De wedstijd start met al snel een eerste kans voor Arno van D., die vanaf de midvoor-positie met een omhaal op de lat schiet. Al snel daarna probeert JP het vanaf dezelfde positie met een backworp. Ook dit schot gaat helaas mis. In het kader van ‘driemaal is scheepsrecht’ start Vincent - nadat hij zijn tegenstander eruit heeft gewerkt – zelf in en scoort hij de eerste goal van de wedstijd (1-0). 

BZ&PC wil iets terugdoen en zet voor het eerst een goede tegenaanval op. Het daaruit volgende schot wordt prima gekeerd door onze keeper Jarl. Er volgt opnieuw een manmeer-situatie, waarbij zelfs een tweede speler van de Bodegraafse gasten wordt uitgesloten. Helaas zijn onze heren iets te gehaast en wordt de bal overgeschoten. Dat is een kostbare fout, want BZ&PC zet snel een tegenaanval op, waarbij wij eerst een uitsluiting tegen krijgen en vervolgens een strafworp. Die wordt keihard ingetaterd, waardoor onze tegenstanders op gelijke hoogte komen (1-1). 

Een nieuwe manmeer wordt helaas wederom niet benut. Gelukkig gaat het daarna beter. Wouter speelt hoog aan op Arno van D. op de midvoor. Via een handige tip-in verlengt Arno de bal en brengt daarmee SG WZC weer op voorsprong (2-1). De alweer zesde manminder wordt dankzij Jarl goed overleefd. De daarop volgende uitbraak komt via JP bij de vrij inzwemmende Arno van D. terecht, die 3-1 aantekent. Helaas weet BZ&PC via een afstandsschot van circa 15 meter in de laatste seconde de bal in de kruising te werken. Daarmee wordt de eerste tussenstand bepaald op 3-2.

De tweede periode begint matig met tweemaal een manminder. BZ&PC weet hieruit echter geen voordeel te halen, zodat het initiatief weer bij ons ligt. Maar het zit beide partijen niet mee in dit part. Onze eerste poging is van Maurits, die vanaf zeven meter een schot lost. Deze wordt echter door de keeper gekeerd. Het plaatsen gaat in deze fase behoorlijk dramatisch, waardoor onze mannen niet tot echt gevaarlijke aanvallen komen. 

Maar ook de tegenstander doet niet veel terug. Een eerste backworp wordt goed gehouden door Jarl. Vervolgens draait Maurits op de midvoor goed om zijn tegenstander heen, maar het schot mislukt. Een tweede poging van Maurits belandt op de lat. De tegenstander doet opnieuw een verwoede poging om op gelijke hoogte te komen, maar schiet over. Op dit moment is de snelheid volledig uit de wedstrijd en dat lijkt vooral in het voordeel van BZ&PC. Namens SG WZC doet Sander nog een poging, maar het blijft een partje zonder goals.

Met opnieuw een tussenstand van 3-2 gaan we door naar de derde periode. Eerst is er een hard schot van Bodegraven dat wordt geblokt door Maurits. Een schot van Vincent is voor de keeper en ook onze volgende aanval loopt op niets uit. Ook pogingen van de tegenstander gaan verloren. De score wordt eindelijk geopend met een prachtig aangespeelde bal van Stef, die verlengd wordt door Arno van D (4-2).

De tegenstander lijkt direct wakker te zijn geschud, want in de volgende aanval geven we iets teveel ruimte in de verdediging, waardoor BZ&PC keihard kan inschieten en daarmee opnieuw aansluiting vindt  (4-3). De minimale voorsprong wordt weer vergroot door een nieuwe assist van Stef. Deze keer bedient hij andere Arno (B.), die op de midvoor draait en hard inschiet (5-3). Het lukt ons echt nog niet om los te komen van de tegenstander. Er is verwarring in onze verdediging en dat resulteert in een nieuwe tegengoal (5-4).

Het lijkt erop dat onze spreekwoordelijke ‘diesels’ nu eindelijk op stoom komen. Het is weer de inzwemmende Arno van D. die ons een stukje dichter bij de overwinning brengt. De strakke assist is van JP (6-4). Vervolgens scoort linkshander Maurits, die daarmee de stand op 7-4 brengt. Dan vallen we weer even terug. We overleven een manminder, waarbij twee keer op de lat wordt geschoten. 

Maar dan breekt BZ&PC door en wordt er door ons aan de noodrem getrokken. De daaruit volgende strafworp wordt benut (7-5). Opnieuw is het de combinatie JP-Arno van D. die de tegenstander verrast en 8-5 aantekent. In een laatste manminder van dit part verkleint onze tegenstander de achterstand en gaan we met een 8-6 tussenstand naar de rust.

Met een ietwat teleurstellende 8-6 voorsprong gaan onze mannen van start met het laatste part. Gelukkig wordt er in dit part flink gas gegeven door SG WZC. Daarop heeft tegenstander BZ&PZ geen goed antwoord. We beginnen met balbezit. Een eerste schot van Maurits gaat via keeper en lat nog over. In  een nieuwe aanval zwemt Marek vrij in. Hij krijgt de bal op maat aangespeeld en scoort een prima goal (9-6). 

Met meer snelheid in het spel en mooie combinaties wordt het ook voor het publiek een aantrekkelijkere wedstrijd. Na een misser van BZ&PC volgt er een nieuwe uitbraak. Het is wederom Arno van D. die scoort (10-6). Als snel daarna volgt een manmeer, die eenvoudig door JP wordt benut (11-6). De tegenstander maakt steeds vaker grove overtredingen, voor ons resulterend in een nieuwe overtalsituatie. Nu weet Vincent de vrij voor het goal liggende Wouter te bereiken, die vervolgens mooi intikt (12-6).

En zo gaat het in korte tijd heel hard met de score. Na een schot van Marek op de keeper en een tegenpoging die Jarl prima keert, is het opnieuw de tandem JP-Wouter die het verschil vergroot tot 13-6). Daarmee is de spreekwoordelijke koek nog niet op. We komen met maar liefst drie man vrij door. Vincent heeft balbezit, schiet zelf en scoort 14-6. Vervolgens is er nog een mooie combi tussen Maurits en Vincent, waarbij Vincent de bal prima intikt (15-6). De tegenstander sluit de wedstrijd af met een laatste score. Einduitslag: een prima 15-7.