foto DG1

De laatste thuiswedstrijd van het jaar. Het team is gespannen. We moeten tegen de koplopers vandaag en dat betekent dat het een spannende wedstrijd kan worden. We hebben alles uit de kast getrokken en zijn met vier wissels klaar om de aanval in te zetten. Laten we beginnen! 

Part 1
Er wordt opgezwommen door Ruben en Benjamin. We winnen de bal, maar de bal wordt meteen onderschept en de Plas komt vrij door. Sinan haalt zijn man in, maar hangt net te veel op de rug en dus hebben we al snel een man minder. Gelukkig weet de Plas deze niet af te maken en belandt de bal keurig bij Mauro in zijn handen. We gaan in de aanval, met zijn allen naar voren, maar Ruben mist een doelkans. De bal gaat een tijdje over en weer, wanneer de Plas het eerste doelpunt weet te maken en we met 0-1 achter staan. Er volgt een mooie aanval van ons en via Isis komt de bal bij Ruben die de score weer gelijk trekt. De verdediging zit er boven op. De Plas krijgt weinig ruimte en Mauro is een ster in het doel. Wanneer Ruben de bal weer aan geplaatst krijgt, zwemt hij er vandoor en maakt 2-1. Rust tijd.

Part 2
Daar gaan we weer. Dit keer zwemt Isis op, wint de bal en zwemt door. Ze krijgt de bal weer maar helaas is deze doelpoging mis. De Plas maakt er gebruik van en maakt er weer 2-2 van. Maar dan weet Ruben een 5 meter te versieren welke hij zelf neemt en afmaakt. De stand is 3-2. Wederom is de verdediging sterk. Louise heeft op de midachter haar aanvaller helemaal in de tang. Ze onderschept de bal, speelt naar Kyano, die naar Sean plaatst. Deze zwemt naar het doel, wanneer de verdediger van Isis op hem af komt. Hij gooit de bal naar Isis, maar de bal gaat over het doel. Zonde, maar het is een prachtige aanval. Dat doen we gewoon nog een keer. Helaas heeft de Plas andere plannen en door een prachtige aanval van hen wordt de stand weer 3-3. Tijd om van helft te wisselen.

Part 3
De spanning is om te snijden. Coach probeert ze rustig te houden. Als we ons hoofd koel houden, kunnen we dit. En inderdaad… Ruben zwemt op, met Benjamin naast zich. Hij tikt de bal naar Benjamin, die hem vervolgens weer voor Ruben zijn neus plaatst, 4-3. Vanaf dat moment is het hek van de dam. Er worden mooie aanvallen opgezet en iedereen doet daar in mee. We weten nog twee keer Ruben te bereiken, die deze aanvallen netjes afmaakt. We staan 6-3 voor. De Plas doet zijn best, maar krijgt geen kans. Mauro ligt zo lekker te keepen, geen bal passeert hem deze periode. Via Lucas, die de bal helemaal naar voren zwemt, komt de bal bij Isis terecht en de 7-3 staat op het bord. 

Part 4
Je voelt het genoegen en de vechtlust. Ze geloven er in en dat geeft dat extra beetje zelfvertrouwen dat ze nodig hebben. Er volgt weer een 1-2-tje bij het opzwemmen, dit keer Ruben en Isis en het levert de 8-3 op. Er wordt genummerd en we liggen weer bij ons man. De Plas kan geen kant op. De bal wordt onderschept door Cas, komt bij Isis en die maakt 9-3. Even later krijgen we een strafworp mee, maar Benjamin schiet over. Dan hebben we een man minder en is het even spannend, maar Mauro laat keepen makkelijk lijken en plukt de bal uit de lucht. Ruben komt vrij door met een man op zijn rug en we mogen weer een strafworp nemen. Dit keer Ruben zelf en het is 10-3. Weer nummeren, weer meebewegen met de tegenstander. Dit keer weten ze door te breken en maken het vierde tegendoelpunt. De laatste minuut loopt, maar we krijgen geen kans meer. Daarentegen de Plas ook niet van ons en dus is de eindstand 10-4. 

Gewonnen van de koploper. Wie had dat gedacht. Heel eerlijk, ik niet. Maar wat ben ik trots op ons team. Allemaal hard gezwommen en hun steentje bijgedragen aan de verdediging en aan de aanval. Laten we dat bij onze laatste wedstrijd van dit jaar ook nog doen!