2024 01 13 H7 WP Residentie H3 kopie

Op 7 oktober vorig jaar dacht ik spontaan: Leuk, ik ga eens bij heren 7 kijken en schrijf dan direct ook een verslagje. Dat was niet zo handig gepland, want beide scheidsrechters kwamen niet opdagen. Er werd toen uiteindelijk besloten om er een vriendschappelijke wedstrijd van te maken. Ivo was zo sympathiek om beide teams te fluiten. Het werd alsnog een hele aardige wedstrijd om te zien. Iedereen tevreden.

Ik heb destijds beloofd om dit seizoen nog een keer terug te komen om een ‘echte’ wedstrijd te verslaan. Gisteren was het zover: De eerste wedstrijd na de winterstop kregen onze heren direct koploper WP Residentie H3 op bezoek. Duidelijk een team met kampioensaspiraties en met een erg zenuwachtige keeper, die het voor elkaar kreeg om het hele publiek met z’n continue geschreeuw te irriteren. Maar laten we eens kijken hoe deze wedstrijd verliep.

De wedstrijd begint op behoorlijk tempo met enkele gemiste kansen aan beide kanten. Het is Dennis die eerst nog over schiet, maar die in een volgende aanval onze mannen direct al op voorsprong brengt (1-0). Helaas krijgen we vervolgens een manminder, die goed wordt uitgespeeld door de Haagse tegenstanders. Het staat nu weer gelijk (1-1). Het is opnieuw Dennis die erg gevaarlijk is voor het goal van de tegenstander, met als beloning een strafworp, die hij zelf uitstekend neemt. We staan wederom voor (2-1).

Maar dan gaat het helemaal mis. Eerst is er verwarring als de bal fout wordt uitgeplaatst. De tegenstander reageert direct en scoort de gelijkmaker (2-2). Residentie lijkt nu de smaak te pakken te hebben. Na een afgeslagen aanval komen ze goed door en wordt het 3-2 en vijf seconden voor tijd zelfs 4-2. Via een prachtig afstandsschot weet Dennis de achterstand aan het eind van het eerste part te beperken tot 3-4.

In part twee krijgen we opnieuw enkele kansen om weer langszij te komen. Michiel schiet in de handen van de keeper en even later schiet hij over. Dennis weet handig een bal door te tikken, maar hij ligt in de 2-meter zone. Onze aanvallen komen door enig gebrek aan conditie nu wat minder uit de verf. Er wordt niet goed aangesloten, zodat steeds één van onze spelers het voor alleen moet doen. Helaas weet Residentie ons goal beter te vinden en wordt er twee keer kort na elkaar - na een vrije worp vanaf zeven meter - gescoord. Na twee parten kijkt WZC tegen een achterstand aan van 3-6.

Maar, we gaan vol goede moed verder. Een schot van Dennis wordt gehouden door de keeper. Residentie krijgt vervolgens verschillende kansen - waaronder een manmeer - maar weet niet te scoren. Dan krijgt ook WZC een manmeer, die direct wordt verzilverd door Dennis. We komen daarmee terug tot 4-6. De wedstrijd lijkt nog niet verloren, totdat onze tegenstanders meer ruimte krijgen en twee keer achter elkaar weten te scoren. Tussenstand na drie perioden is 4-8.

In het laatste part wordt er prima tegenstand geboden door ons team. Het kost Residentie veel moeite om tot echt goede aanvallen te komen. Keeper Ramon lijkt vleugels te hebben gekregen en pakt moeiteloos elk doelgericht schot van Residentie. Het lukt ons helaas niet meer om tot scoren te komen en de achterstand in te lopen, maar ook de tegenstander laat het afweten. Even lijkt het erop dat een strafworp daarin verandering gaat brengen, maar ook die wordt gekeerd door Ramon. Er zijn nog wat kleine kansen aan beide kanten, maar er wordt in dit part niet gescoord. Einduitslag is een hele nette 4-8.