2024 01 20 foto 024    2024 01 20 foto 012 kopie

Vandaag mogen we het opnemen tegen Residentie. Met een compleet team en aanvulling van twee meiden verzamelen we in het zwembad voor de voorbespreking. Ik hoef bijna geen uitleg meer te geven, ze kunnen zelf al vertellen wat ik van ze verwacht. Mooi, dat zit er ingepeperd. Laten we het in de praktijk brengen. 

Part 1
Ruben zwemt op met Benjamin naast zich, zodat ze hun truc weer kunnen toepassen. Het werkt… de 1-0 staat in 18 seconden op het bord. Er wordt genummerd en iedereen zoekt zijn mannetje op. Hierdoor weten we de bal te veroveren en Sean weet onze aanval af te maken; 2-0. Residentie valt aan, maar onze verdediging geeft ze geen kans. Isis pakt de bal af, en via de linkerkant wordt de bal naar Sinan gespeeld. Hij plaatst naar Kyano die Ruben aanspeelt en we staan met 3-0 voor. Heel even raken we onze concentratie kwijt, waar de tegenstander handig op inspringt. Ze komen met een man door en weten de bal langs Liam te schieten. Nu staat het 3-1. Maar dan zijn wij weer aanzet en er volgt een één-tweetje tussen Isis en Ruben, die de 4-1 maakt. Meteen daarna weer een één-tweetje met deze twee die Isis nu weet af te maken. Met nog 1 seconde op klok staat het 5-1. 

Part 2
Benjamin zwemt op en red het net niet. We krijgen onze eigen truc nu om de oren. Gelukkig weet Liam de bal tegen te houden. De bal wordt gehaald door Cas, dan door Sinan. Kyano ligt vrij en krijgt de bal, maar mist helaas het doel. Gauw weer verdedigen. Dit gaat goed, we liggen tegen de man aan en weten de bal te onderscheppen. Mauro wil de bal naar de keeper spelen, die gelukkig wakker is. Liam voorkomt een eigen doelpunt. Hij speelt de bal naar Kyano, die Cas aanspeelt en dan zelf doorzwemt. Cas wil Kyano aanspelen, maar mist. In plaats daarvan belandt de bal in het doel en staan we 6-1 voor. Dat is nog eens een fijne misser. De verdediging gaat goed en Residentie komt er niet door heen. Mauro onderschept weer de bal, speelt Ruben aan en die gaat er vandoor. Hij komt mooi vrij door en knalt het zevende doelpunt van ons er in. Tijd om van helft te wisselen.

Part 3
Daar gaan we weer. Dit keer zwemt Isis voor de bal met Kyano naast zich. We winnen de bal en Kady zwemt vanaf de andere kant goed door naar de midvoor. Ze ligt vrij, krijgt de bal van Kyano en maakt de 8-1. Residentie mag weer aanvallen en dit doen ze prima. Ze komen tot een schot, maar deze wordt gestopt door Mauro. Helaas gooit hij de bal net te snel weg, waardoor Residentie de bal weet te onderscheppen. Nu vinden ze wel het net en het is 8-2. Dan mogen wij weer, en er wordt weer netjes samen gespeeld. SInan heeft de bal en speelt Kady aan. Zij draait weg van haar verdediger en weet de keeper te passeren; 9-2. Dan gaat het een tijdje heen en weer. Zowel de aanvallen van Residentie als van ons kunnen niet worden afgemaakt. Tot het weer bijna tijd is. Een laatste aanval van Benjamin, Ruben en Isis, zorgt er voor dat we met 10-2 de laatste rust in gaan. 

Part 4
Ruben en Benjamin zwemmen weer samen op. Hun truc werkt dit keer niet, daar steekt Residentie een stokje voor. Wat dat betreft hebben we het deze periode wel wat lastiger. Onze aanvallen zijn wat slordig waardoor de bal niet goed aankomt en daardoor komen we niet tot scoren. Daarentegen heeft ook onze tegenstander moeite met onze verdediging, dus ook zij kunnen hun aanvallen niet afmaken. Pas in de laatste minuut weet Ruben de 11-2 te maken met een assist van Benjamin. Dat brengt weer wat spirit in de groep, want even later volgt er nog een mooie aanval van Sinan, Cas, Kady en Sean, die de eindstand van deze wedstrijd brengt op 12-2. 

Uiterst tevreden klimt het team uit het water. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld met zijn allen. Veel gezwommen, mooie aanvallen laten zien en de verdediging stond als een huis. Ik zeg op naar restaurant de twee gouden boogjes (beter bekent als McDonalds) om deze winst met zijn allen te vieren!