2024 01 20 H3 BZPC H4

Na het verslag van heren 7 vorige week, dit weekend opnieuw een verslag van een seniorenwedstrijd. Dat heeft vooral een praktische reden, omdat ik zelf de wedstrijd ervoor de B-meiden coachte. Maar na alle verslagen van jeugdwedstrijden in de eerste helft van de competitie, is het ontzettend leuk om als afwisseling eens te gaan kijken bij één van de maar liefst tien seniorenteams die onze SG rijk is. 

Deze keer dus heren 3 met coach Rutger, die mij van tevoren influisterde dat dit wel eens een zware en lastige wedstrijd kon worden. Hoewel heren 3 het in vooral de eerste twee periodes een beetje liet afweten qua aansluiting in de aanval en ook in de verdediging af en toe steken liet vallen, was het een redelijk gelijk opgaande strijd, met de nodige mooie acties. Laten we snel naar het verslag gaan.

Het gaat al direct mis in de eerste aanval van onze Bodegraafse gasten. We krijgen direct een uitsluiting om onze oren, die genadeloos door BZ&PC wordt ingeschoten (0-1). Onze eerste doelkans is voor Laurence, maar helaas is zijn schot tegen de lat. Direct gaat BZ&PC in de contra-aanval. Met een slim geplaatste boogbal wordt het (0-2). De wedstrijd is in deze fase al behoorlijk ruw. Dit leidt dan ook tot een dubbele uitsluiting.

De wedstrijd gaat verder met een manmeer voor heren 3. Hoewel er goed wordt rondgespeeld, wordt er te weinig op de palen bewogen. We vormen daarom niet echt een dreiging voor de keeper. De overtal-situatie gaat dan ook verloren. In deze fase van de wedstrijd loopt het ook in onze normale aanvallen nog niet zo lekker, omdat dat aansluiting ontbreekt en omdat er ook hier te weinig wordt bewogen. 

Gelukkig weet Tom toch de score terug te brengen op 1-2, door een vrije bal van circa acht meter hard in te schieten. We overleven een manminder en enkel seconden voor de eerste rust probeert Raymond ons met een laatste schot nog op gelijke hoogte te brengen. Helaas belandt de bal in de handen van de keeper.

De tweede periode start met balbezit, maar helaas wordt de eerste aanval niet benut. In de tegenaanval doet BZ&PC het beter. Vrij gemakkelijk scoort hun midvoor met een backworp (1-3). We krijgen opnieuw een manmeer, maar weten deze wederom niet te benutten. Het overspelen gaat op dit moment ook niet zo soepel, maar ook de tegenstander heeft het lastig.

Een nieuwe manminder doorbreekt deze situatie. BZ&PC vergroot de afstand tot 1-4. Gelukkig lijkt het erop dat onze mannen nu goed zijn wakker geschud. Ze zetten nu prima door en vanaf de midvoorpositie scoort Ivo met een prachtige backworp (2-4). Toch lukt het niet om het verschil verder te verkleinen. We krijgen weer een manminder, die wederom door BZ&PC wordt benut, met een hard schot vanaf de tweede lijn. Daarmee wordt het tweede part beslist met een tussenstand van 2-5.

In de tweede helft van de wedstrijd is SG WZC gelukkig een stuk actiever in de aanval. Het is echter BZ&PC, die eerst de afstand nog vergroot tot 2-6. Dan lijken onze mannen langzaam aan een inhaalrace te beginnen. De vraag is natuurlijk, of het nog op tijd lukt om langszij te komen. We benutten nu wel prima een manmeer situatie. Er wordt goed rondgespeeld, waardoor Laurence vrij voor het goal wordt gepositioneerd en scoort (3-6). Helaas krijgen we gelijk daarna een manminder, die direct wordt ingeschoten (3-7).

Maar onze mannen geven niet op. Een mooie combinatie tussen Danny en de inzwemmende Ivo resulteert in een terechte strafworp, die door Tom wordt verzilverd (4-7). In een volgende aanval probeert Guido het met een hard schot, dat wordt gekeerd door de keeper. Het spel wordt inmiddels weer wat onrustiger en dat lijkt ons spel te beïnvloeden. Gelukkig klinkt de zoemer voor het einde van periode drie, zodat iedereen weer even op adem kan komen.

In het laatste part gaan we direct goed in de aanval. Als beloning krijgen we een manmeer, die mooi en snel wordt ingetaterd door Ivo. Het verschil is nu nog maar twee goals en dat biedt perspectieven (5-7). Na een mislukte aanval van BZ&PC breken we mooi uit, maar het schot gaat op de paal. De tegenstander doet gelijk iets terug en vergroot opnieuw de afstand (5-8).

Onze mannen blijven doorvechten. De strijd op de midvoor is in het voordeel van Arno, die hoog uit het water komt en de bal prima intikt (6-8). Toch lukt het ons niet om de afstand te verkleinen. We overleven eerst nog een manminder, maar daarna is het de sterke midvoor die gemakkelijk draait en SG WZC de genadeklap uitdeelt (6-9). 

Toch blijven we kansen creëren. Er wordt goed aangeplaatst op Ivo op midvoor, die weer doorplaatst op Laurence. Hij regelt daarmee onze tweede strafworp. Tot overmaat van ramp wordt die op de paal geschoten. In de laatste minuut probeert BZ&PC de wedstrijd uit te spelen met een lange aanval. Die wordt afgeslagen en in de laatste seconden krijgen we nog een manmeer, die nog net op tijd door Ivo wordt ingetikt (7-9). 

Gezien ons spel in de tweede helft van de wedstrijd is de einduitslag van 7-9 misschien ietwat teleurstellend. Maar als je kijkt naar de klassering (BZ&PC op positie 4 en SG WZC op positie 8) is het zeker geen slechte uitslag. Jammer dat het vooral in de beginfase niet echt lekker liep, anders had één of misschien zelfs drie punten zeker tot de mogelijkheden behoord.