DG2

Onze DG2-meiden, aangevuld met één of meer jongens, doen het prima in de competitie. Ze bezetten momenteel de vierde positie, met zelfs uitzicht op een derde plek. Vandaag komen ze uit tegen Aquadraat DG2, de nog puntenloze hekkensluiter van de 2e klasse B.

De eerste tegenaanval wordt mooi afgeslagen, maar in tweede instantie gaat het bijna mis. Gelukkig belandt de bal op de lat en komen we goed weg. We hebben in deze beginfase moeite om in de wedstrijd te komen, omdat er flink wordt gepresst door Aquadraat. De eerste kans is voor Lynn, die mooi uitbreekt, maar het helaas niet goed afmaakt. 

Dan is er vervolgens gelukkig wel een goede aanval, die wordt geopend door Louise, die overspeelt op Lynn. Zij ziet Alexander instarten en past, zodat hij vrij voor het goal kan scoren (1-0). Snel daarna volgt de tweede goal, als de bal bij Zara terecht komt. Opnieuw ligt Alexander vrij, waardoor het 2-0 wordt. Dat is ook gelijk de tussenstand na periode 1.

We gaan snel verder en veroveren bij het opzwemmen de bal. De eerste aanval gaat verloren, omdat er even vergeten wordt om op een vrij liggende medespeler over te spelen. De keeper van Aquadraat besluit om helemaal mee in te zwemmen. Als ze de bal verliezen, weten we helaas niet op tijd het lege goal van de tegenstander te vinden. 

In de volgende aanval is er een schot van Cecilia, die wordt gehouden door de keeper. Gelukkig gaat het even later beter als Louise er wel in slaagt om de keeper te passeren (3-0). De volgende aanval gaat via Lisa en Alexander verloren. Aquadraat maakt van de verwarring gebruik en breekt direct uit (3-1). We gaan gelukkig wel goed door en dat wordt beloond als Lynn zichzelf goed positioneert en zorgt voor een tussenstand van (4-1).

De eerste aanval in partje 3 is voor onze meiden, maar jammer genoeg wordt het schot van Lynn gekeerd door de keeper. We krijgen zelfs een manminder, maar de bal wordt direct terugveroverd. Via Lynn gaat de bal naar Alexander, die het zichzelf heel moeilijk maakt en daardoor net naast schiet. 

We krijgen vervolgens zelfs een manmeer. Zara speelt de bal direct af op de inzwemmende Lynn, die hard inschiet (5-1). Snel daarna wordt er prachtig vrij ingezwommen door Tara, die zelf vervolgens ook mooi scoort (6-1). Het gaat inmiddels hard, als Zara ook vrij inzwemt en – zij het in tweede instantie – ook scoort (7-1). Een nieuwe doelpoging van Zara is voor de keeper. En daarmee eindigt het derde part.

We beginnen alweer aan het laatste part. De eerste doelpoging komt van Alexander, die wederom iets te enthousiast is en net naast schiet. Jammer genoeg krijgen we daarna een strafworp tegen (7-2). Het wordt zelfs 7-3 als de keeper van Aquadraat opnieuw helemaal meegaat in de aanval. Omdat hij vrij mag doorzwemmen, weet hij van vijf meter te scoren.

Nu zijn wij weer aan de beurt. Als eerste is er een lange bij op Lisa, die helaas over schiet. Vervolgens gaat de Aquadraat-keeper opnieuw mee naar voren. Inmiddels heeft coach Arno zijn meiden opgedragen om de keeper aan te vallen. Die raakt de bal kwijt, zodat Louise vanaf 12 meter de bal goed gemikt in een leeg goal kan gooien (8-3).

En we gaan door! Zara weet weer prachtig vrij te komen. Zij zwemt goed in met de bal en noteert 9-3. Lisa wil revanche op haar eerder gemiste bal. Dat lukt na een lange rush met de bal richting goal. Nu scoort ze wel (10-3). Dit is ook gelijk de einduitslag van een prima wedstrijd, waar zelfs nog wel wat meer in had gezeten. Goed gespeeld allemaal!