16 maart 2024, door Diana Derks

Ons team mag het vandaag opnemen tegen Z&PC De Gouwe. We hebben tegen dit team een kans om te winnen, dus het kan een leuke wedstrijd worden. Het bad wordt opgebouwd door het team (met hulp van wat ouders) en dan wordt er lekker ingezwommen en ingegooid. Ze zijn er klaar voor…

IMG 20240316 WA0001Part 1

Zara zwemt op met Lucas als wingman en ze wint de bal. Ze speelt hem naar Lucas en samen maken ze een aanval. Helaas raakt Lucas de paal. De beurt is aan de Gouwe en ook zij komen dichtbij een doelpunt, echter hebben we Maurits in het doel liggen en die maakt een mooie redding. Hij plaatst meteen naar Lucas die vrij doorkomt, maar helaas is ook deze bal naast het doel. Als de Gouwe weer aanvalt, weet Mauro de bal te onderscheppen. Hij gooit naar Lucas die Zara weet aan te plaatsen en we staan dan 1-0 voor. Vervolgens weten we goed bij ons mannetje te blijven. Sahar pakt de bal af en speelt hem af naar Maurits, maar helaas duwt hij de bal onderwater en dus krijgt de Gouwe een vrije bal. Er volgt een doelpoging, maar weer weet onze keeper daar een stokje voor te steken door hoog uit het water te springen en de bal uit de lucht te pikken. Meteen speelt hij naar Zara die vrij ligt en op het doel afzwemt. Met 2-0 gaan we de rust in.

Part 2

Rutger bespreekt nog wat tactieken en dan is het tijd om weer te beginnen. Alexander en Lucas zwemmen op. Ze weten de bal een tijdje in bezit te houden en heen en weer te plaatsen tot Alexander een schot op het doel lost. We staan met 3-0 voor. Maar dan moeten we wel alert blijven, want de Gouwe valt weer aan en weet door onze verdediging heen te breken. Maurits maakt weer een mooie redding en via Alexander en Lucas wordt de bal weer naar voren gespeeld. Helaas kan ook de Gouwe goed verdedigen en raken we de bal kwijt. Wanneer zij echter de bal naar elkaar proberen te spelen, springt Maxim er handig tussen en heeft de bal. Hij gooit naar Lucas die vrij heeft gezwommen en deze breidt de stand uit naar 4-0. De Gouwe krijgt deze periode nog één kans om aan te vallen, maar dit keer is het Mano die de bal netjes onderschept en hem veilig in de handen van Maurits gooit. Tijd om te wisselen van helft.

Part 3

Zara mag weer opzwemmen met Alexander naast zich. Ze heeft de bal, maar is deze ook meteen kwijt en moet snel achter haar man aan zwemmen. Helaas voor onze tegenstander stuiten ze weer op onze keeper. Maurits ligt goed in de wedstrijd. Hij houdt de bal tegen en plaatst hem gelijk naar voren op Alexander die de 5-0 noteert. We zijn weer in de verdediging en die staat als een huis. Mauro weet weer slim langs zijn mannetje te zwemmen, pakt de bal af en speelt terug naar de keeper. Maurits weet de bal voor Lucas zijn neus te plaatsen die er vandoor gaat en zijn aanval afmaakt met de 6-0. De Gouwe geeft nog niet op en valt weer aan. Zara krijgt het even aan de stok met haar blauwe aanvaller en wordt met een U20 naar de hoek gestuurd. De man-minder wordt echter goed opgevangen door het team en zo wordt een tegendoelpunt voorkomen. Daarentegen krijgen wij een mooie kans om aan te vallen wanneer Zara en Lucas de bal via de zijkant naar Mauro gooien voor het doel. Helaas mist hij net wat kracht en zijn bal komt in de handen van de keeper terecht. Maar wat een goede poging was dit! Gelukkig krijgen we even later weer een kans en als Zara de bal in haar handen heeft, gooit ze hem het doel in en staat het 7-0.

Part 4

De laatste periode is aangebroken en Zara en Lucas zwemmen weer op. Zara weet de bal bij Lucas te krijgen en zwemt zelf hard door. Ze krijgt de bal, maar ook deze doelpoging wordt door de keeper van de Gouwe gekeerd. Gelukkig weet Lucas de bal weer te onderscheppen. Hij zwemt opzij waardoor Zara vrij komt te liggen, speelt haar aan en het is 8-0. Iedereen zoekt zijn mannetje weer op en al gauw weet Alexander de bal weer te onderscheppen. Samen met Lucas zwemt hij naar het doel van de tegenstander. Dan plaatst hij Lucas aan en deze maakt 9-0. De Gouwe mag het weer proberen, maar onze verdediging is nog steeds scherp. De bal wordt te kort geplaatst en dit heeft Maxim snel in de gaten. Hij zwemt naar de bal en gooit naar Alexander. Zijn eerste poging is tegen de keeper, maar de rebound weet hij wel in het net te plaatsen. Het is 10-0. Toch weet het team nog van geen ophouden en de volgende aanval van de Gouwe wordt weer gestopt. De bal komt bij Alexander terecht en die zwemt richting het doel. Echter ligt de Gouwe hem op de hielen. Mano weet een mooi blok te zetten, zodat Alexander door kan zwemmen en de wedstrijd beslist met 11-0.

Uitgelaten stappen ze het water uit, want ze zijn ontzettend blij. Niet alleen omdat ze gewonnen hebben, maar ook omdat ze de tegenstander hebben weerhouden van enig doelpunt. Voor hen misschien niet zo leuk, maar onze E-tjes zijn er trots op. En dat mag natuurlijk. Ze hebben een heel goede wedstrijd gespeeld en allemaal laten zien hoeveel ze gegroeid zijn met zijn allen. Laten we dat vooral doorzetten nog de laatste paar wedstrijden!