16 maart 2024, door Diana Derks

IMG 20231007 WA0004Met nog vijf wedstrijden te gaan, wordt het voor ons nog spannend of we dit seizoen mogen afsluiten als kampioen. We moeten alle wedstrijden winnen en dus ligt er een grote druk op de schouders van het team. Maar ze gaan er goed mee om en zijn er op gebrand om te winnen. Deze week moet SG de Vliet er aan geloven en ondanks dat dit tóch een dubbel gevoel geeft bij deze coach (immers is de Vliet haar cluppie) gaan we er helemaal voor! Er wordt fanatiek ingezwommen en ingegooid en dan zijn we klaar om te beginnen.

Part 1

Isis mag opzwemmen en samen met Benjamin probeert ze, na het winnen van de bal, meteen aan te vallen. De verdediging van de Vliet is echter alert en Isis krijgt niet de kans om weg te zwemmen. Sinan lukt dit wel en krijgt de bal van Benjamin. Hij opent de wedstrijd met 0-1. Het is de beurt aan de Vliet die probeert aan te vallen. Ze komen niet ver. Benjamin onderschept de bal en na een mooi samen spel tussen hem, Isis en Luc, weet de laatste de aanval niet af te maken. De keeper van de Vliet, Pascalle, weet de bal uit het net te houden. Maar nadat Kyano de bal snel weer afpakt, volgt er een 1-2tje tussen de broertjes Benjamin en Lucas en nu weet Lucas wel te scoren en staat het 0-2. De vliet valt weer aan en hun #12, Ela, weet een doelpoging te maken. Liam maakt een goede redding en Benjamin is weg. De bal komt voor zijn neus en hij maakt 0-3. Het lijkt hem aan te sporen, want ook de 0-4 en de 0-5 komen van zijn hand. Het laatste doelpunt komt door een mooi, opgezette aanval. Isis haalt de bal aan de zijkant. Vervolgens biedt Mauro zich aan en die speelt over naar de vrij liggende Jespar; 0-6. Vlak voor de rust, krijgt Isis nog een strafworp tegen. Deze wordt genomen door de Vliet, maar Liam ligt goed in de wedstrijd en houdt de bal tegen. Tijd om bij te komen.

Part 2

Met wat kleine tips, gaan ze het veld weer in. Blijf goed kijken, zoek de ruimte op en vergeet de bal niet te halen. Isis zwemt weer op en weer is Benjamin haar rechterhand. Dit keer lukt het ‘trucje’ wel. Isis zwemt meteen vrij door, krijgt de bal van Benjamin en maakt de 0-7. Ondanks de pogingen van de Vliet, weten we steeds hun aanval af te stoppen. Sinan onderschept de bal en gaat er vandoor; 0-8. Dan is het Lucas die de bal netjes afpakt en via Benjamin komt de bal bij Sean; 0-9. Toch geeft onze tegenstander niet op en het loont, want ze weten dicht bij ons doel te komen. Via #7, Yechen komt de bal bij #11, Lola. Haar bal wordt gestopt door Liam. We zijn snel weer weg. Benjamin haalt de bal en Isis ligt vrij; 0-10. Ook de 0-11 wordt door haar gemaakt, met de assist van Mauro, die de bal handig weet weg te kapen. Wanneer we dan een man-meer krijgen, doordat de scheidsrechter #11, Lola naar de hoek stuurt, willen we te snel en weet keeper Pascalle de bal te stoppen. De vliet zoekt de aanval weer op, maar Isis onderschept. Mauro komt vrij door het midden en het is 0-12. We weten nog 2 maal he doel te vinden welke aan Sean en Lucas toegeschreven kunnen worden; 0-14. Maar dan wordt het strijden van de Vliet beloont. Een mooie samenspel tussen de dames Lola en Ela zorgt er voor dat de laatste op de midvoor kan schieten en er staat 1-14 op het bord als we van helft wisselen.

Part 3

Voor ons betekent dit dat we last krijgen van ‘het-derde-partje-syndroom’. Even lijkt niks meer te willen lukken. Isis en Kyano proberen een aanval op te zetten welke wordt gestopt door #5, Sophia. Ze zwemt er vandoor, maar Lucas weet haar doelkans af te nemen en speelt de bal naar Liam. Ook onze volgende aanvallen worden verstoort door #5, Sophia en #3 Maud. De Vliet lijkt wat gevonden hebben om ons af te remmen. Maar dan krijgt Isis de bal en die zwemt naar voren en schud haar verdediger van zich af. Het is 1-15. Het is weer aan de Vliet en via #9, Elay en #11, Lola komen ze weer dichtbij, echter Liam houdt de bal weer tegen. Sean zwemt naar buiten, Sinan komt door en hij scoort; 1-16. Daarna willen onze aanvallen maar niet lukken. We zijn te gehaast en de ballen gaan naast, of belanden in de handen van keeper Pascalle. Pas in de laatste minuut van deze periode weet Sean nog 2 maal te scoren met de hulp van Mauro en Lucas. Met 1-18 gaan we de laatste rust in.

Part 4

Met misschien wel de belangrijkste tip gaan we de laatste periode beginnen: bewaar de rust. Kijk goed wat er gebeurt en neem de tijd. Iets wat ze meteen doen. De bal wordt gehaald door Isis. Ze speelt naar Benjamin en zwemt door. Benjamin plaatst naar Sinan, die weer naar Isis gooit, die inmiddels vrij ligt en de aanval afmaakt; 1-19. We zakken iets terug, maar weten al snel weer de bal te veroveren. Sinan speelt weer naar Isis en samen zorgen ze voor de 1-20. De Vliet strijd dapper door en weer krijgen ze een kans als #12, Ela en #9, Elay een doelpoging doen. Mauro weet het doelpunt te voorkomen. Echter wordt onze aanval dit keer onderschept en #6, Curtis en #10, Maas proberen het nog een keer. Sean weet te onderscheppen en via Isis gaat de bal snel naar voren en komt deze bij Sinan; 1-21. We nummeren en zoeken onze man op. Middels #9, Elay weet #11, Lola weer op ons doel te schieten, maar ze raakt de lat. De bal is weer voor ons en Isis gaat er vandoor. Lucas haalt de bal meteen op aan de zijkant en speelt hem door naar Benjamin. Hij plaatst voor de neus van Isis en ze maakt het af met doelpunt 22. Ook nummer 23 is voor haar, wanneer ze de bal weet te onderscheppen en op het doel van onze tegenstander afstevent. De vliet krijgt weer een kans om aan te vallen, maar dit keer is het Benjamin die dat tegenhoudt. Hij pakt de bal af en gaat richting het doel. Hij zet de score op 1-24 en hoewel de Vliet nog heel dichtbij een doelpunt komt, doordat #5 Sophia helemaal vrij ligt voor ons doel, weet Mauro dit te voorkomen. 1-24 is de einduitslag.

Het team is tevreden. Ze hebben gewonnen. We zijn weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Ook de coach is weer tevreden, maar om andere redenen. Ze hebben weer laten zien wat ze kunnen. Ze hebben samen gespeeld, ze hebben gekeken én geluisterd naar elkaar, de opdrachten die ik ze gegeven had, hebben ze uitgevoerd én ze hebben uiteindelijk toch de rust weten te bewaren. En dat is wat ik wil zien, want dat hebben we nodig wanneer we het op moeten nemen tegen ZVL volgende week (de #3 in het klassement) en de Plas in april (de huidige koploper). Als ze dan ook zo spelen, heb ik er alle vertrouwen in dat we deze ook met winst kunnen afsluiten. Maar dat het spannend wordt, dat is zeker!