17 maart 2024, door Diana Derks

Ik mag een middagje invallen voor Ferry en dus sta ik langs de badrand bij de C-jongens. Een leuke verandering om ze te mogen begeleiden bij een wedstrijd i.p.v. een training. Dan kan ik eens bekijken of ze ook echt wat van me leren 😉 Er wordt lekker ingezwommen en warm gegooid. Dan is het tijd om te beginnen.

Part 1

20231028 185034De opdracht is duidelijk: houd het spel breed, maak ruimte voor elkaar en stuur elkaar waar nodig. Ruben zwemt voor de bal, maar verliest het duel. De tegenstander schiet er vandoor en binnen 21 seconden hebben we het eerste doelpunt al om onze oren; 0-1. Okee, even wakker worden jongens. Gelukkig is dat gelukt. We vallen aan en we krijgen een man-meer situatie. Ruben speelt meteen de bal naar Nando die helemaal vrij ligt voor het doel en de gelijkmaker maakt; 1-1. Er wordt hard gewerkt en goed verdedigd. Aquadraat komt er niet zo makkelijk langs en Thom maakt een paar mooie reddingen. Helaas, weet Aquadraat wel een strafworp af te dwingen die ze ook afmaken en zo staan ze weer een doelpunt voor. Door een miscommunicatie in onze aanval, wordt de bal onderschept en de één-nul situatie die ontstaat is onhoudbaar voor Thom en het staat 1-3. Hoewel onze aanvallen er goed uitzien, weten we ze niet te benutten. Echter is onze verdediging sterk en ook Aquadraat komt deze periode niet verder. Wanneer Thom nog een strafworp tegen krijgt wegens bal onder water, weet hij deze feilloos uit het doel te houden door de juiste hoek in te springen. Tijd om even de koppen bij elkaar te brengen in de rust.

Part 2

We beginnen deze periode meteen met een man-minder nadat Casey een U20 krijgt van de scheidsrechter. De tegenstander speelt deze netjes uit waardoor we met 1-4 achter komen te staan. Wanneer wij aanvallen en de bal bij Ruben op de mid-voor komt, krijgt deze een strafworp mee, die hij meteen benut; 2-4. De aanval van Aquadraat weten we te keren doordat de bal wordt onderschept en weer krijgt Ruben een strafworp mee; 3-4. We maken het de tegenstanders flink lastig, liggen goed op de man. Nando verdedigt sterk op de mid-achter en Thom ligt een lekkere wedstrijd te keepen. Aan de andere kant krijgen we nog een kans doordat we een man-meer krijgen, maar helaas wordt deze te gehaast gespeeld. Hierdoor krijgt Aquadraat de contra en maken ze een doelpunt. De bal is niet geheel over de doellijn, maar wordt toch geteld door de scheidsrechter en dus staat het 3-5. Tijd om van helft te wisselen.

Part 3

Ook deze periode beginnen we met een man-minder wanneer dit keer Bryan met een U20 word weggestuurd.  Zonder pardon knalt de tegenstander de bal in het net en staat het 3-6. We mogen dan weer aanvallen, maar er wordt niet zuiver geplaatst en dus is Aquadraat er weer vandoor. Thom maakt geen kans en het is 3-7. De mannen vallen weer aan en vechten voor hun plekje. Ze liggen elkaar toch af en toe in de weg en daardoor is het voor blauw makkelijk om onze aanvallen te keren. We krijgen dit keer een strafworp tegen en het is 3-8. Weer wordt onze aanval gestopt, de schot op het doel in de handen van de keeper, en ze zwemmen er weer vandoor. Ook deze één-nul weten ze genadeloos af te maken en we staan 3-9 achter. Toch laten onze jongens hun kop niet zakken. En het loont. Ze vechten hard voor hun plek en een mooie samenwerking tussen Nando en Ruben leidt tot ons vierde doelpunt. Onze verdediging gaat weer beter en dus kost het Aquadraat meer moeite om door te breken. Ze komen niet meer tot scoren toe, terwijl wij nog twee strafworpen krijgen toebedeeld welke beiden worden verzilverd. Met een 6-9 achterstand gaan we de derde rust in.

Part 4

Met de tip om het spel echt breed te houden en rustig te blijven kijken, stuur ik ze weer het veld in. De aanvallen die onze mannen maken zien er goed uit en ik zie dat er echt wel ruimte wordt gemaakt. De afwerking wil helaas niet zo lukken en de ballen gaan naast of over het doel. Ook krijgen we minder mee deze periode, terwijl ze toch echt liggen te vechten om hun plekjes. Het is jammer dat dit niet wordt beloond. Aan de andere kant geldt hetzelfde voor Aquadraat. Zij hebben flink moeite met onze verdediging. Er wordt aan de binnenkant verdedigd en ze liggen zelfs een paar keer goed in de ballijn, waardoor de bal makkelijk kan worden onderschept. Er valt deze periode maar één doelpunt en die is aan de kant van Aquadraat. En dan is het zelfs een twijfelgeval. Als er een VAR was geweest, was deze afgekeurd, want de bal stuitert via de paal weer uit het doel en raakt niet het net. De scheidsrechter ziet het helaas anders en dus blijft de stand 6-10.

Een beetje gefrustreerd stappen de jongens het water uit. Begrijpelijk, wanneer je twee tegendoelpunten krijgt die niet zaten, maar daar kunnen we niks aan veranderen. Ze hebben wel lekker liggen spelen. Er werd nu ook ruimte voor elkaar gemaakt. Nu moeten we alleen nog aan de afwerking werken, dus er staat mij weer een taak te wachten op de trainingen.