BJ1 kampioen       BJ1 kampioen 2

Vorige week had de BJ een mooie overwinning in aanwezigheid van een hoop familie en mooie spandoeken met de teksten: Gaan ze het doen?, onze BJ Kampioen! 
Dit weekend stond de confrontatie met de directe concurrent, voor de 1ste plaats in de poule op de planning, de Reigers BJ. Bij winst of gelijkspel is ook de 1ste plaats in de poule een feit.
 
Vol vertouwen en goede zin beginnen de jongens aan de wedstrijd.
 
Zoals alle wedstrijden beginnen de jongens sterk met pressing op de ballijn. De tegenstander heeft moeite om de bal over te spelen. Een aantal mooie acties met doelpunten van Hendrik, Glenn en Djairo en 2 mooie reddingen van Malte maakt de stand aan het einde van het 1ste partje 0-3.
 
Het 2e partje begint gelijk met een mooie bal op Sam die hij er netjes inschiet. Ook de Reigers scoren snel en  maken daarna gebruik van een manmeer situatie en het staat 2-4. De jongens missen zelf een aantal mooie kansen en achterin bijten Djairo, Renzo,Tim en Tye zich vast aan hun tegenstanders. Helaas lukt het de Reigers toch nog een keer te scoren en de stand is 3-4. Een mooie pass van Bastiaan op Glenn en de marge is weer 2 doelpunten. 
 
De jongens beginnen onrustig aan het 3e partje. We krijgen 2x een U20 achter elkaar en de Reigers maken hiervan gebruik en de stand is 4-5. De spanning stijgt. Even later maakt Glenn de gok om met 22 seconde op de klok naar ons goal te zwemmen, gelukkig pakt Djairo de bal af van de tegenstander en de bal gaat via Malte gelijk naar voren en goal. Door goed verdedigend werk van Tye, Bastiaan, Koen en Tim en mooi keeperswerk van Malte weet de tegenstander de rest van het partje niet meer te scoren. Het 3e partje is afgelopen en het staat 4-7.
 
Normaal zien we mooi samenspel van de jongens, maar deze wedstrijd lukt dat niet echt. Koen maakt na 20 seconden een mooi doelpunt. Ook het 4e partje vechten alle jongens als een gek en gunnen elkaar hun kansen.   
Een mooie uitbraak van het team maakt Kay met een mooi schot af. We staan 4-9 voor, dit gaan de jongens niet meer uit handen geven. Er vliegen vele U20 om de oren en de Reigers profiteert daarvan, maar de winst komt niet meer in gevaar. Beide teams zijn fel en fanatiek en de wedstrijd eindigt in 7-10.
 
Bastiaan, Djairo, Glenn, Hendrik, Kay, Koen, Malte, Renzo, Sam, Tye, Tim, en de coaches Rutger en Judith gefeliciteerd met de 1ste plaats in de poule!
 
Na de wedstrijd nog even op de foto met de gekregen champagnefles  gevukd met chocolade en daarna gingen ze voldaan weer naar huis. Over 2 weken gaan we in de Veur met taart en medailles het resultaat van dit heerlijke seizoen nog eens goed vieren.