foto DG1

Langzaam naderen we het einde van het seizoen, maar we kunnen zeker nog niet rustig aan doen. Sterker nog, de meest uitdagende tegenstanders staan ons nog te wachten. Vandaag is het Aquadraat en dus verzamelen we om 16:00 bij de Does in Leiderdorp. We missen wat eigen spelers, maar gelukkig hebben we twee vrijwilligers gevonden die beiden hun eigen wedstrijd wilden laten schieten om ons te helpen. Super fijn. Laten we er weer voor gaan!

Part 1
Na een korte voorbespreking en het inzwem-programma gaat het eerste fluitsignaal. Benjamin zwemt op, maar mist de bal op een haar na en dus moeten we meteen in verdedigingsmodus. Iedereen weet wat er verwacht wordt en de tegenstanders worden netjes opgezocht en verdedigd. Hierdoor wordt het eerste schot van Aquadraat van afstand afgedwongen en die wordt makkelijk gestopt door Liam. De bal wordt gehaald aan de zijkant door Kyano en hij weet de bal af te spelen naar Lynn die vrij door is gebroken. Ze opent de score en schrijft de 0-1 op haar naam. Er wordt genummerd en de tegenstander wordt weer opgezocht, maar ook zij maken een mooie aanval en deze is niet te stoppen. De 1-1 volgt. Meteen liggen we weer klaar voor de aanval en deze wordt prachtig opgezet. Een samenspel tussen Sean, Benjamin, Sinan en Lynn zorgt er voor dat Benjamin vrij komt te liggen en hij kan ons weer op voorsprong zetten; 1-2. Daarna is het even spannend. Hoewel we elke aanval van Aquadraat weten af te weren, wil het ook niet meer lukken om onze eigen aanvallen af te maken. Gelukkig weten Sinan, Lynn en Benjamin door goed te kijken de voorsprong te vergroten naar twee doelpunten verschil en met 1-3 gaan we de rust in.

Part 2
De tweede periode begint wat stroef. Het team wil heel graag en daardoor nemen ze wat gehaaste beslissingen. De pases zijn nèt niet zuiver genoeg waardoor we veel balverlies leiden en dus de aanvallen niet af kunnen maken. Gelukkig hebben we de verdediging goed onder controle. Liam ligt lekker te keepen en iedereen verdedigd mee. Maar dan krijgen we een mooie kans. Lynn stevent met de bal af op het doel met Benjamin vrij naast zich. Ze speelt de bal over en Benjamin maakt het af door de bal langs de keeper te schieten; 1-4. Aquadraat valt daarna weer aan, maar Kyano weet hun aanval te keren door de bal te onderscheppen. Lynn is er weer vandoor en zwemt naar de zijkant om de bal te ontvangen, terwijl Lucas verder naar voren zwemt. Hij krijgt de bal aangespeeld en weet het vijfde doelpunt te maken. Tijd om weer even de koppen bij elkaar te steken in de rust. 

Part 3
Wat zijn ze goed bezig. De opdrachten “blijf bij je man” en  “verdedigen aan de binnenkant” worden goed uitgevoerd. En ook de aanvallende opdrachten “bal halen” en “kijken naar elkaar” zie ik steeds vaker gevolgd worden. Vol houden en doorzetten is dan ook mijn advies. Iets wat ze zonder moeite lijken te doen. Hoewel we de bal verliezen met opzwemmen, weet de verdediging meteen de tegenstander op te vangen. Lynn weet de bal van haar aanvaller af te pakken en brengt hem in de handen van Liam. Lucas zwemt meteen naar de zijkant en biedt zich aan voor de bal, welke hij ook krijgt. Hij plaatst de bal voor Sinan zijn neus en die speelt op zijn beurt weer over naar Benjamin die de aanval bekroond met een mooie boogbal over de keeper heen. Het staat 1-6. Even later weet Sean tussen twee aanvallers in te springen en onderschept daarmee de bal. Hij gaat er vandoor en ziet Lucas links van hem vrij liggen. Hij speelt de bal en Lucas is de keeper te slim af en zet de stand op 1 tegen 7. Maar dan keert het tij. Het team lijkt wat moe te worden en Aquadraat maakt daar dankbaar gebruik van. Na een kleine miscommunicatie tussen Sinan en Lynn, komt de tegenstander vrij voor het doel. De bal is onhoudbaar voor Liam en het is 2-7. Een aanval verder weet Mauro een schot van zijn aanvaller te blokken met zijn arm en de bal beland in de handen van Liam. Echter zijn we weer iets te gehaast en door een verkeerde plaatsing, kan Aquadraat onze aanval keren. Weer komen ze vrij door en weer is de bal onhoudbaar voor Liam. Het is nu 3-7. Gelukkig mogen we even naar de kant voor de laatste rust.

Part 4
Even ademhalen jongens. Blijf goed nadenken bij wat je doet en speel rustig. Eerst kijken, dan pas doen. En dat weten ze deze vierde periode goed uit te voeren. Er wordt geweldig verdedigd. Kyano weet langs zij de bal af te pakken en ook Jespar, Sean en Sinan weten hun aanvallers tegen te werken. Aquadraat komt er niet meer voorbij. De tegenstander ligt ‘vast’ en kunnen daardoor de bal niet kwijt en wanneer ze dan toch de bal spelen, weten wij er steeds tussen te springen. Lynn doet dit op een mooie manier door langs haar mannetje te springen. Ze speelt de bal naar Sinan en zwemt dan zelf hard door, waardoor ze vrij voor haar verdediger komt liggen. Sinan heeft dit goed in de gaten en speelt de bal terug naar haar, zodat zij de 3-8 kan maken. De seconden tikken af en hoewel we nog wel een paar mooie aanvallen weten neer te zetten, komen we, zo aan het eind van de wedstrijd, kracht te kort om ze nog om te zetten in doelpunten. Gelukkig is dit niet meer nodig. Wanneer het eindsignaal klinkt, hebben we een prachtige 3-8 overwinning op het scorebord staan. 

Het is ons ook deze week gelukt om de overwinning binnen te halen. Weer een wedstrijd die we af kunnen vinken van ons lijstje en die ons dichter bij het hoogste podium brengt. En natuurlijk is dat niet het belangrijkste… dat weten we zelf ook wel. Maar het voelt wel erg lekker. De groei zit goed in het team. Hun technieken worden steeds beter en ook hun samenspel als team begint goede vormen aan te nemen. En dat is, wat ik als coach graag zie. Maar nu we het zilver zeker in onze zak hebben, willen we maar 1 ding natuurlijk…… het goud! En daar gaan we voor. Nog twee wedstrijden te gaan, die gewonnen moeten worden. Het is spannend tot het laatste eindsignaal in de laatste wedstrijd. Maar eerst volgende week tegen de koploper. Dat wordt een spannende strijd! 

GO TEAM!!!