IMG 20240525 WA0015

Vandaag deden maar liefst drie SG WZC-teams mee aan de bekerfinales van KNZB District West. Plaats van handeling was zwembad De Kuil in Bodegraven.

Allereerst was onze A-jeugd aan de beurt. Zij moesten het opnemen tegen SG Waterpolo Residentie. Na een vrij gelijk opgaande strijd, maakten onze mannen kort voor tijd de gelijkmaker (7-7). Helaas ging de penalty shootout niet zo goed en werd er uiteindelijk verloren met 8-10.

Als tweede was het gelegenheidsteam van onze Dames aan de beurt. Telkens keken onze dames weer tegen een achterstand aan, maar aan het einde van het derde part kwamen de dames eindelijk op voorsprong (6-7). Het vierde part was een regelrechte walkover. Uiteindelijk werd het 7-12. Daarmee was het kampioenschap behaald en kon de beker mee terug naar Zoetermeer.

Als derde was Heren 2 aan de beurt. In het eerste part konden onze heren het nog redelijk bijbenen (2-1 achter), maar daarna leek Z&PC De Gouwe 2 in een hogere versnelling te gaan. Via de tussenstanden 6-2 en 10-3 werd het eindstand 17-4. Daarmee kwam een einde aan een middag vol bekerfinales.