FB IMG 1717005740520FB IMG 1717005696673FB IMG 1717005675995

Diana Derks, één van de begeleiders van het SG WZC-kamp heeft een leuk verslag geschreven over de drie kampdagen, die op 24 t/m 26 mei bij de YMCA in Leusden zijn georganiseerd.

De eerste dag zit er op en we laten ons niet kisten door een beetje regen…. Vol verwachting stappen we in de bus. Een uur later zijn we gearriveerd. We kunnen gelijk aan tafel en daarna worden de tenten ingedeeld, versierd en de bedjes opgemaakt. Verder kan ik zeggen… we zullen niet omkomen van de honger. Helaas gooit een enorme stortbui de planning een beetje in de war, maar uiteindelijk kunnen we om negen uur  het bos in voor een spel levend stratego. Om half elf is het nog een warme chocomel en dan de tenten in om te … eh slapen? Zo te horen, op dit moment, nog niet  we gaan het zien.

Dag twee begon om 6.10 uur toen de eersten alweer naast de tent stonden te springen en dat terwijl het ontbijt pas om 8.30uur zou zijn. Na gezellig met zijn allen te hebben gegeten, werden de zwemspullen gepakt en begon onze “hike”. 40 min later konden we heerlijk dobberen in het zwembad. Om 14.00 uur weer terug gewandeld. “Grote smurf is het nog ver?” “Ja, heel ver”. Vanaf het kampterrein werden de dames aangemoedigd. Er werden spellen gespeeld. Jeu de Boule, Kubb, 10 tellen in de rimboe, tafeltennis met als kers op de taart het zonnetje. We hebben een heerlijke pasta maaltijd gegeten en hebben vervolgens nog een potje stratego gedaan. Die overigens gewonnen is door de muggen. Terug bij ‘t kamp wachtte er warme chocomel en de speeltuin. Om 23.00 uur schopte we ze de tenten weer in….. maar het bleef nog lang onrustig……

Dag 3 is de uitslaapdag blijkbaar want de eerste komt nu pas om 8.10 uur uit de tent. De rest moet om 9.00 uur wakker gemaakt worden voor het ontbijt. Daarna is het afruimen en opruimen. Alle spullen worden in de tassen gepropt, er is ruzie met slaapzakken en tenten worden geveegd. Dan is er ruimte om vrij rond te hangen voordat we het kampterrein zelf schoonvegen. Er worden nog wat laatste spellen gedaan… en ik kan zeggen dat de leiding net zo fanatiek is als de kinderen. Om 13.45 uur melden zich de eerste ouders en is het tijd om naar huis te gaan… wat was het een gezellig kamp. Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid. En tot volgend jaar!!!!