heren3 kopie

Er gaan al tijden geruchten rond van een nieuw team in de waterpolo-wereld. Heren die geboren zijn met de nodige talenten. De één nog meer dan de ander. Waterpolo is één van die talenten. Men fluistert zelfs “Een geboorte van een legende”. 

Uw journalist van dit landelijke dagblad moest hierbij aanwezig zijn om deze feiten waar te nemen en de wereld te informeren. Dus spoedde de schrijvende reporter zich afgelopen zaterdag naar zwembad De Veur in het altijd gezellige Zoetermeer. Op de zeer vroege avond stond een wedstrijd op het programma van dit jonge herenteam tegen een team van de waterpolovereniging uit Alphen aan den Rijn. Om u een verslag te presenteren van deze wedstrijd moet u de geschiedenis van dit Zoetermeerse team kennen. Daarvoor gaan we terug naar het einde van vorig seizoen 2018-2019.

Het was begin april 2019 en het waterpoloseizoen was ten einde. Wanneer spelers het einde van een seizoen voelen naderen, gaan ze het seizoen overdenken. Onderwerpen als conditie, leeftijd, familie, werk, school, tijd, motivatie, etc. passeren dan de revue. Bijkomend was de gang van zaken binnen de vereniging vorig seizoen, dat de heren de ogen heeft doen openen. Bij navraag van deze journalist blijven de kaken van een ieder stijf op elkaar. Het overmatig dronken voeren van spelers en noodmiddelen als een chantage hebben niet geholpen. De exacte geschiedenis zal nooit boven water komen. Wel is het voor de teamleden een gesloten boek. De heren gaan met positieve zin de toekomst tegemoet.

Vorig seizoen behoorden alle spelers tot de selectie verdeeld over Heren 1, 2 en 3:

Nr. 1: Tjeerd Kuiper, H3;
Nr. 2: Arno Bos, H3;
Nr. 3: Casper Kreffer, H1;
Nr. 5: Rutger Slegtenhorst, H2&H3;
Nr. 6: Alain Schmidt, H1;
Nr. 7: Laurence van Drongelen, H1;
Nr. 8: Danny Zwetsloot, H3;
Nr. 9: Guido Slegtenhorst, H1;
Nr. 10: Ivo Verlinden, H1;
Nr. 11: Robin Grunefeld, uitkomende bij de Gouwe H1;
Nr. 13: Raymond Schuling, H3.

Het bovengenoemde nummer is het capnummer waar de speler het huidige seizoen mee is aangevangen. U vraagt zich af: “Aangevangen?” Dat zou betekenen dat dit nog niet definitief is. Dit vraagt een nadere uitleg. De specifieke verzamelde kennis heeft de nodige onderzoeksjournalistiek gekost: van oor te luister leggen tot hoor en wederhoor. Het capnummer 7 werd door dhrn. Van Drongelen en Schuling gedragen. Het capnummer 9 werd binnen dezelfde familie gedragen door dhrn. Slegtenhorst, wat bijna uitliep op een familievete. Gedurende diverse onderhandelingsmomenten, verspreid over enkele maanden, zijn alle partijen tot ieders genoegen tot overeenstemming gekomen. U begrijpt, een klassiek poldermodel. Voor wat, hoort wat!

Na de strenge onderhandelingsperiode is er vrij eenvoudig een aanvoerder aangesteld, dhr. Rutger Slegtenhorst. U begrijpt, het is niet het fijnste baantje. Inmiddels is deze reporter erachter dat het een bewuste keuze is geweest. Aansluitend is door Robin, toch een persoon van buitenaf (2 seizoenen voor de Gouwe gespeeld) als "neutrale" partij een teambarbecue bedacht. U denkt: "Oh wat leuk, hij stelt gelijk zijn huis en tuin open voor een paar heren!" Helaas, het was uiteindelijk de aanvoerder van het team, die zo gastvrij was om zijn tuin beschikbaar te stellen. Van diverse personen binnen het team kwamen er zeer positieve geluiden van heerlijk gebakken vlees en bier dat rijkelijk vloeide. Zal er een volgende keer komen? De toekomst zal het uitwijzen.

Een volgend vernomen, eten gerelateerde roddel, is dat de heren semiprofessionele bakkers zijn. Hier moest uw reporter het fijne van weten en heeft ook hier navraag naar gedaan. Er zijn al jaren geruchten dat de heren hun teamgenoot Alain verzoeken een cake mee te nemen om na de wedstrijden te nuttigen (de geschiedschrijving van de achterliggende reden ontbreekt). Helaas heeft Alain verzaakt tot afgelopen zaterdag. Arno was dit gezeur zo zat dat hij spontaan bij de wedstrijd een eigen gebakken cake heeft meegenomen. Deze spontaniteit zette zich de volgende wedstrijden voort. Casper nam een cake mee. Uw inmiddels watertandende reporter heeft vernomen dat Rutger zelfs 2 eigen baksels mee heeft genomen. Een brownie en een marble-cake. Deze waren zo volumineus, dat een restant is achtergebleven in het clubhuis. Hier kwamen alleen maar positieve geluiden vandaan. Zou er gestreden worden voor de Heel-Heren 3-Bakt trofee? Aan het einde van het seizoen zal blijken wie de beste thuisbakker is!

U verwacht nog een verslag van de gespeelde wedstrijd WZC 3 - AZC 6. Een Heren 3 team dat zonder coach wedstrijden speelt, is dat wel mogelijk? Wordt dat geen chaos? Nee, de feiten zijn waargenomen. De heren hebben jaren ervaring. Vooraf afgesproken tactieken worden ter kennisgeving aangenomen en flexibel op eigen initiatief ingevuld. De jongens kennen elkaar door en door en vormen een ijzersterke formatie. Met vlammende counters passeerden zij tegenstanders, waarbij ze regelmatig  alleen voor het doel tevoorschijn kwamen. De gespeelde wedstrijden in dit nieuwe seizoen zijn een feit:

 • OZV 2 - WZC 3: 4-7
 • ZVL 8 - WZC 3: 4-18
 • WZC 3 - Alkemade 3: 14-3
 • De Plas 2 - WZC 3: 5-16

Dit seizoen is voor de stoere waterpoloploeg uit Zoetermeer alleen maar rozengeur en maneschijn. Het merendeel van het team heeft nog nooit zo laag gespeeld als nu, maar vanzelf gaat het niet. Het is één groot avontuur. Het is allemaal nieuw voor de heren en daar moesten ze gedurende de eerste wedstrijd aan wennen. Op dit niveau wordt er heel anders gespeeld dan dat men gewend was. Er mag gewoon veel minder en de arbitrage past zich aan naar het spel. Dat was even omschakelen voor de heren.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag was daar niets meer van te zien. De wedstrijd eindigde dan ook in een 18 - 4 winst voor het derde herenteam van de SG WZC. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid, daar draait het bij dit team om. De spelers zijn leidend waardoor ze het samen moeten doen. Ze zijn zelf verantwoordelijk dat ze gehoord worden en voor hun eigen prestaties. De heren zwemmen daardoor tien keer harder. Om dit talentvolle team te zien moet u naar een wedstrijd gaan. Het is een onbeschrijfelijke ervaring!

Een opsomming van het aantal doelpunten per persoon van de laatste wedstrijd is dan nog het meest interessant:

 • Arno, 2 doelpunten
 • Casper, 1 doelpunt
 • Rutger, 1 doelpunt
 • Alain, 3 doelpunten
 • Laurence, 5 doelpunten
 • Danny, 1 doelpunt
 • Guido, 2 doelpunten
 • Ivo, 1 doelpunt
 • Raymond, 1 doelpunt

Komt u de komende weekenden de geboorte van een legende in een pas aangeschaft teamoutfit aanschouwen? Spoed u naar het zwembad De Veur in Zoetermeer. Wees op tijd, want 4x5 minuten is in een zucht voorbij. Houd het wedstrijdprogramma op de website in de gaten!